Daniel Rotea Postat Iulie 23, 2018 Partajează Postat Iulie 23, 2018 (editat) D-le Bumbu mii de mulțumiri ,sunteți o enciclopedie. Eu am tot căutat dar n-am găsit mai nimic... O altă întrebare: daca am un raport x intre Ugol și Usarcina ,el se pastreaza aproximativ la fel chiar daca scot mai multe prize in primar? Adică o sa am Ugol începând de pe la 19 v până pe la 32-35 v.Asta as vrea să știu că să fac niște calcule cum sa scot prizele in primar. Dacă nu o sa scot prizele in așa fel încât să am diferența de 1v in secundar ....adică voi face sa am cam 16 trepte de tensiune. Ar fi corect asa.? 2 comutatoare : unul care va comuta brut și unul fin ,prin combinația lor trebuie sa rezulte aceste trepte. Editat Iulie 23, 2018 de Daniel Rotea Gresealaaaa Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 23, 2018 Partajează Postat Iulie 23, 2018 (editat) 1V se simte bine la sudura MIG. Incearca si cu priza in primar sa modifici zona fina Vei avea diferente ai mari la treptele de tensiune superioare deoarece acolo mergi pe curent mare intre Uoff si Uon. Ai si caderea pe puntea de diode variabila. E ceva de lucrat la un astfel de trafo. Doar prin teste reusesti sa`l aranjezi bine. Editat Iulie 23, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 23, 2018 Partajează Postat Iulie 23, 2018 De-asta era mult mai ușor dacă știam niște valori ale unui traf asemănător ca și concepție,dar nu-i bai că am tot timpul din lume.... .Miezul are 70 cm2 ,are în jur de 48 de ani de când este făcut,trebuie să îl desfac deoarece are rugina pe tole,iar atunci o să îi bobinez primarele. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Totuși căderea de tensiune pe diode nu are valoare de 0,7 v pe toată plaja de curent ? Diodele sunt de capacitate mare. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 (editat) Daca vrei pot sa masor tensiunile in gol la aparatul din pozele postate anterior,pag7 Este un aparat de 250A trifazic Daca nu ma insel am masurat odata tensiunea pe ultima treapta in gol 45v,are 10 trepte Editat Iulie 24, 2018 de Sandu 64 Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Mulțumesc Sandu,daca nu te deranjează prea tare, ar fi de mare folos. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Nu stiu cat de repede,poate chiar maine o sa pun tensiunile pe toate treptele La mine traf de forta nu alimenteaza si placa Placa si ventilatoarele sunt alimentate din alt traf Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Tensiunele in gol la aparatul de 250A trifazic sunt intre 25-40v sau 30-45v in fuctie de tensiunea din retea Comutatorul este in 10 trepte intre ele aprox 1,5v tensiune in sarcina intre 10-25v fluctuatia in retea fiind destul de mare Din pacate nu pot masura amperajul,nu am amermetru de cc suficient de mare Am avut acazia sa masor tensiunile si la un aparat monofazic 220A ,dar la asta nu reglezi tensinea ,reglezi amperajul Tensiunea in gol era 17-19v,iar in sarcina 8-10v la 130-150A(are afisaj pentru amperaj),teniunea se mentine aceasi indiferent de amperaj cand teniunea la retea scade asta duce greu sarma de 0,8 Aparatul monofazic nu stiu cum este facut ,cel trifazic este cu traf clasic si prize in primar Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 10Vdc in sarcina si pentru sirma de bronz e putin. Ceva nu`i OK acolo. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Mulțumesc Sandu pt informațiile prețioase,îmi pregătesc partea teoretică și toate subansamblele mici. D-le Bumbu și la Telwinul meu când i-am pus sarma de 0,8 a doua oară mi-am dat seama că nu merge pt că la amorsare scade prea mult tensiunea (adică cred că asta este motivul) sursa de tensiune este prea căzătoare,alta explicație nu am ,traful din telwin fiind bobinat primar lângă secundar... Am făcut atunci și ceva măsurători dar din păcate nu le mai am...Eu cred că nu poți aplica și bobinajul asta primar peste secundar chiar la orice traf din cauza sârmelor care sunt folosite,cred că dacă Telwinul meu era bobinat primar peste secundar era ars deja pt că se încălzea mult mai repede și cred că ar fi mers și cu sarma de 08 din cauza cuplajului mai strâns. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 29, 2018 Partajează Postat Iulie 29, 2018 Cum trebuie sa se manifeste protectia termica la un ap de sudura??? Sudez cu Telwinu până miroase a încins în atelier,atunci incepe de nu mai are forța arcul,dar nu se oprește,este posibil sa fie cu limitare piesa aia montata pe traf? Dacă am de sudat mai mult un pic nu mai merge bine. Ieri când a luat-o în balarii, am schimbat repede diuza de contact sarma,dar nu și-a schimbat mersul doar după o pauză de vreo jumătate de oră . Când mă apuc de treabă și îi rece merge fff bine. Mă enervează și s-ar putea să facă un zbor de test până la vecini in gradina !!!!! Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 29, 2018 Partajează Postat Iulie 29, 2018 Termic trebuie sa se opreasca "brusc", daca e cum spui traful se supraincalseste si-si modifica caracteristicile magnetice, iese din parametrii.... Verifica temperatura cu un termometru. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 29, 2018 Partajează Postat Iulie 29, 2018 Trebuie sa ai o siguranta termica, ceva ca in foto de mai jos: Cred ca de 65-70C ar trebui sa fie. Daca nu l`ai luat de nou verifica sa nu cumva sa fie strapata siguranta, se mai practica asta pentru a creste timpul de lucru. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 In mod normal pe transformatoare, bobine, termicii sant de 110 grade Celsius..... Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Nou l-am cumpărat,până în iarnă nu a fost deschis are și piesa aia (protectia termica) montata pe traf,nu am umblat la ea.Cred că o fi decalibrata sau nefuncțională ,îl desfac si el leg pe direct cat de curând ,dar am fff multă treabă cu el...mă mir că nu s-au stricat izolatia încă.De când l-am cumpărat nu a decuplat niciodata,, protectia termica". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum