Daniel Rotea Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Mulțumesc,d-le Bumbu pt al doilea tabel,am urmat datele din tabel in limitele aproximării la viteza sarma și curent ,iar rezultatul arata mai bine ca înainte. Am pus rola de 5kg de 0,6 și merge . Trebuie sa fac cumva o scală pentru viteza sarma pt că acolo tot este la aproximare momentan. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Astăzi la pauză ,am mers să închid tubul de CO2 și când mă uit la el era plin de condens iar debitul era mărit un pic fata de cum l-am reglat .Oare este normal sa fie condensul acela? Până acum nu am observat acel condens .... Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Nu e normal dar asa se intampla la CO2, la sudura foarte intensiva se intampla si la C18, banuiesc ca nu ai incalzitor si sudezi destul de mult. Cam asa se manifesta un regulator fara incalzitor dupa ceva sudura, se vede gheata pe el si de asemenea se vede ceasul de pe iesire ca e dat peste cap (ar trebuii sa fie undeva pe la 15l/min) deoarece din cauza ghetii mecanizmul regulatorului nu mai etanseaza bine si astfel presiunea pe iesire creste necontrolat ducand la deteriorarea ceasului si intr-un final plesneste si furtunul sau in cel mai fericit caz sare din stuturi: Cu toate astea la tara eu folosesc numai CO2 fara incalzitor, am si incalzitor dar nu am avut nevoie sa-l folosesc, care va sa zica fac suduri usoare :) Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Exact asa face si la mine, am insa obiceiul ca in momentul in care ma opresc pentru o perioada de lucru mai lunga sa opresc butelia si sa purjez regulatorul de gaz. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Foarte in regula, dupa cum sau poate va amintiti discutam o data de cuple rapide pe furtunul de gaz, in cazul meu scot furtunul din cupla si in loc bag un conector tata astfel incat iesirea regulatorului e in permanenta deschisa, asta pentru ca am observat chiar si dupa inchiderea tubului si purjarea gazului probabil din cauza ghetii carbonice tot se formeaza presiune pe iesire! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Asa cred si eu, fara incalzitor am testat si arunca zapada carbonica pe iesirea reglata, prima data am crezut ca`i gheata din cauza umiditatii dar s`a vaporizat fara sa lase nimic, daca foloseam incalzitorul raminea presiunea pe iesire constanta sau se modifica putin, urca maxim pina la 20lpm cind eu aveam setat la 10lpm. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Deci practic ar trebui să îmi fac rost de încălzitor sau sa fac pauze mai dese :). Al meu nu a înghețat ,dar debitul era crescut la 14 lpm . Acum și-a revenit că nu am mai sudat așa mult. Totuși chestia asta influențează sau nu procesul de sudura? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Daca ingheata, da, in mod normal cind nu`i place ceva al meu incepe si ciriie. La nivel de amator putin probabil sa ai nevoie de incalzitor vara, iarna daca in atelier e rece da. Daca nu mai ai protectie incepe si improasa baia, asta e prima manifestare. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Aaa face ca și atunci când îi oprit gazul ,eu astăzi nu am observat nimic deosebit la suduri ,alea fara gaz de protecție arata rău . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Da, cind e transpirat nu are nimic, abia dupa ce ingheata bine apar probleme. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 Îl punem in apa calda la iarna ,că pe butelie :))). Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) As avea nevoie de tensiunea in gol a unui traf de sudura mig ,adică cat este pe treapta 1,2... De la un traf cu curent macar de 250 de amp ,iar bobinajele sa fie unul peste altul adică primar peste secundar , daca se poate și nu-i deranj prea mare , vreau sa demarez construcția unui mig de la zero. Va multumesc anticipat! Editat Iulie 22, 2018 de Daniel Rotea Gresealaaaa Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Ai valorile in tabelul 2. Daca vei folosi Corgon mai scazi 2V din ele. Ca idee ar fi bine sa pleci de pe la 13-14Vdc, poate ai de brazat cindva cu sirma de bronz. Tensiunea maxima pe la 22Vdc, astea in sarcina, nu in gol. Tensiunea in sarcina trebuie sa fie cit mai egala cu cea din "gol". Trebuie sa ai un transformator cu o caracteristica cit mai dreapta, nu ca la MMA unde este spre curent constant, aici mergi pe tensiune constanta. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 In tabel apare curentul până la 200 de amp,dispun de un traf bobinat de tatăl meu ( D-zeu să îl odihnească) foarte puternic ,cu care sudam la inceput ,este bobinat cu primar peste secundar ( rigid) era alimentat dintr-un divizor rezistiv pt reglarea curentului in primar. Are primar cupru de 2,5 iar secundar 2 fire 4x7 tot cupru ,este pe tole i primarele cuplate in paralel iar secundarele in serie. Am sudat cu el doar cu un singur primar conectat că să îl fac mai moale la caracteristica, sa pot suda profile ușoare. Dacă pun primarele in serie ,fara divizor rezistiv am tensiunea in gol 27 de volti . Acum construiesc redresorul, vreau sa vad cat scade in sarcina . Vroiam sa am niste date de la ceva făcut de fabrica ca reper,sa am după ce sa mă orientez.... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Tabel: Tabele curenti.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum