Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat sudura mig mag diy

catabest24

Postări Recomandate

Condensatoarele nu se încălzesc aproape de loc folosind aparatul la maxim ,erau folosite la niste aparate care daca se lua curentul sa mai poată funcționa cineva secunde am 12 buc ,din care 2 am folosit la telwin ,a trebuit să le pun in serie fiind doar la 35 volti,iar din lipsa de spatiu nu am pus mai multe serie paralel,inițial am vrut să pun 6 dar nu aveam spațiu. Poza cu tabelul de tensiuni scoase de aparat in gol și sarcina (sarcina fiind sarma flux) măsurate cu ap ordinar;încă o poza cu aparatul după ce am pus condensatoarele sunt sub motorașul și firele de la comutatoare, iar în spate jos de tot sub puntea redresoare este trafic auxiliar alimentare electrovalva gaz și avans sarma,este traful de la tv olt din copilărie :). Poza 3 este cu mufele de la masa, când sudeze pe primele 3 trepte de forță trec cablul la cea din stânga unde am 16 spire la bobina de soc,când cuplez maxim(adică 90 % din timp ) pun pe borna din dreapta unde am 32 de spire la bobina de soc, pot suda la max și pe stânga dar stropește un pic dar înroșește și platbanda de 4mm.

IMG_20180208_201851.jpg

IMG_20180410_232113.jpg

IMG_20180514_190416_20180617174858850.jpg

Link spre comentariu
20 hours ago, Daniel Rotea said:

In prima poza se vede motorașul de la avans sarma care este de ,, jucarie" , daca atingi un pic sarma cu mana imediat îi scade turația, de-asta am gândit că torta mai lungă nu ar fi buna pt el că oricum îi slab...

Eu, in testele mele, m-am convins ca uniformitatea la viteza sarmei este extrem de importanta. De asemenea si puterea, faptul ca se intampla ceva acolo nu trebuie sa modifice viteza de avans a sarmei. De fapt chiar am avut pe un alt topic un gunoi de aparat pe care l-am modificat si dupa ce i-am construit mecanismul sarmei de la zero, s-a schimbat complet cordonul de sudura, diferenta de la cer la pamant.

Ca piese, pe langa cele construite, a fost folosit un motor recuperat de la o imprimanta, un drv8825, un arduino si lcd, o sursa de calculator si un modul stepup (35v la motor), encoder rotativ si rulmentii de la ax.

Poate a fost putin exagerat cu precizia (fiind mpp se poate seta extrem de precis viteza) dar nu strica niciodata. Forta e foarte mare si plaja de viteze destul de larga, de la zero, pana pe la 14m/min.

tYeXLrC.jpg

NirAmmx.jpg

HC8XqzJ.jpg

gcbOfP8.jpg

Link spre comentariu

Dany_cta am citit ceea ce ai construit din aparatul tau ,din păcate eu nu am cunoștințe așa de avansate ,dar am observat cât de important este motorașul și torta,nu zic și cu astea mă descurc dar când ți-e lumea mai draga o iau in bălării mai ales torta , plus consumabile de calitate nu se găsesc pt sarma de 0,6 apropo tu ce sarma folosești pt otel(diametrul) ? Eu nu cred că ai exagerat , daca ai avut cunoștințele și posibilitățile materiale sa faci un sistem de antrenare cat mai performant, de ce nu! Oricum cred că este diferența de la cer la pământ intre ce ai avut și ce ai construit. Și eu sunt in studiu la un sistem de sarma home made dy ( deocamdată mecanica)   motoraș voi folosi un motor de la o filetantă defecta împreună cu reductorul lui ,ansamblu destul de puternic și după aceea partea de comanda electrica ( pe măsura cunoștințelor mele). 

Link spre comentariu

Unele lucruri schimba totul si transforma aparatul din ceva cu care "te descurci" in ceva bun. La mine mecanismul respectiv a fost singurul cu probleme. Daca ai citit si topicul meu probabil ai vazut diferenta intre ce facea la inceput si ce suduri facea la sfarsit, cat de consistente, viermi uniformi si consistenti, fara pori. Doar partea de sarma a necesitat schimbari. Restul a ramas ca de fabrica. De fapt restul e doar transformatorul, bobina de uniformizare si diodele.

Banuiesc ca si solutia cu autofiletanta merge, mai ales ca ai cutia planetara acolo. Trebuie doar sa ai o alimentare stabila, sa adaptezi un potentiometru fix si sa masori singur cat iese pe fiecare pozitie si scri pe potentiometru.

Am folosit si sarma de 0.6 si pentru ea mi-am facut singur duzele. Nu a fost o treaba usoara sa gauresc cuprul (cuprul se prelucreaza foarte urat, e gumos) pe toata lungimea duzei cu burghiu de 0.65-0.7, dar a fost cea mai rapida solutie. As fi dat 5lei pe duza sau cat o fi in limite rezonabile dar n-am gasit pe moment. O sa am zilele astea de sudat o tabla subtire probabil cu 0.6 dar nu stiu sigur daca o sa raman la MIG sau dau cu TIGul.

Nu sunt in masura sa imi dau cu parerea legat de sudurile prezentate dar banuiesc ca expertii nostrii de pe forum ar fi un pic nemultumiti de neuniformitate. Eu sunt 100% amator.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Sunt la inceput, mana nu ii formata câteodată observ că nu am viteza constanta cu torta și când mai vine și sarma cum vine .... Iese ce se vede . Îmi pare rau că am dus la reciclat țevile pe care am incercat prima data cu CO2 că făceam poze ,am rămas îngrozit... O sa vad cum evoluez sper sa nu mă învăț să sudez greșit :). 

Link spre comentariu
4 hours ago, dany_cta said:

Am folosit si sarma de 0.6 si pentru ea mi-am facut singur duzele. Nu a fost o treaba usoara sa gauresc cuprul (cuprul se prelucreaza foarte urat, e gumos) pe toata lungimea duzei cu burghiu de 0.65-0.7, dar a fost cea mai rapida solutie.

Cauta aici duze, sint Abicor Binzel si pretul e de ris!

http://tecxus.shopmania.biz/catalog/consumabile-de-sudura-si-taiere-21/binzel-1000010~pg2

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

P_20180622_155521.jpgP_20180622_155431.jpgP_20180622_155412.jpg

Buna seara 

Am pus poze cu un aparat in 3 faze Mig 250

Aparatul merge binisor dar este foloit mult timp pe ultima treapta de tensiune cu sarma de 1mm si uneori ar fii nevoie de putin mai mult

Are bobina de soc si doresc sa va cer parerea daca merita sa incerc sa pun o baterie de condenatori intre punte si bobina de soc 

Cond. electrolitici la 50-63v 40000uf  sau mai mult?

Cond trebuie a fie ceva speciali sau merg electrolitici  de 105 grade?

multumesc

PS ce regleaza butonul din dreapta sus?

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Cu acel buton poti suda temporizat, in puncte, dar nu-mi vine sa cred ca ai masina si nu ai dat de butonul acela sa vezi ce face.....

Daca masina e de 250A ar trebuii sa fie suficient pentru sarma de 1mm, daca insisti sa puni conzi in primul rand acestia trebuiesc speciali pentru asta, or sa creasca ceva ceva puterea masinii dar o s-o scoti din parametrii adica o sa se incinga rapid,  sau mai repede....

Cred ca trebuie totusi alta masina  :)

Link spre comentariu

Salut ! Sandu  am observat la al meu că : după ce am introdus în circuit bobina aceea de netezire și condensatoarele aparatul nu se mai încălzește așa tare. A crescut tensiunea in gol și din cauza asta nu am mai putut folosii placa care comanda motorașul de la avans sarma originala deci și la tine o să apară problema asta ,eventual o sa trebuiască să pui un stabilizator care să reducă tensiunea in gol sau sa faci o alta alimentare cumva care să nu fie mai mare decât cea originala(asta in ideea in care placa de comanda și motorul de la avans sarma sunt alimentate din redresorul de forță ). Referitor la condensatoare ,eu am avut condensatoarele din poza și nu am incercat cu alte tipuri de condensatoare. Ce îmi pare rau este că nu am incercat aparatul doar cu bobina de netezire fara condensatoare ,iar acum îi târziu că este închis și nu le pot deconecta decât pe interior ,dar pe viitor vreau sa il deschid din nou să mai modific una alta .

Link spre comentariu

Salut, are cineva un tabel din ăla cu grosime material ,viteza sarma,curent  cum sunt alea in interiorul aparatului,eventual o poza la un tabel din interiorul aparatului sau orice relevant în realizarea sudurilor in funcție de parametrii enumerați???

Mulțumesc d-le Bumbi pt tabelul cu curenții de sudura pt diferite sârme. Din el reiese că aș putea folosii sarma de 0,8 într-o anumită măsură....

Link spre comentariu

Am un  aparat de sudura Awelco  MigOne adus de un prieten care doreste sa-l modific in redresor deoarece nu sudeaza cum trebuie.....dar cred ca se pot modifica parametrii de sudura prin adaugarea unor condensatori +o punte de diode si un drosel ....si  nu stiu daca se merita.Dispun de 4 diode KU1490,condensatori 2 bucati de 55000mf/30v iar pentru drosel am un traf  cu sectiunea de 15 cm patrati care va fi rebobinat.As dori sa aflu nr de spire si sectiunea necesara deoarece transformatorul din aparat are sectiunea miezului de cca 28 cm iar secundarul este bobinat cu banda din tabla de Al cu latimea de 4cm si groasa de 0,4-0,5mm izolata cu hirtie.....

Interior.JPG

Panou.JPG

Tabel Date.JPG

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări