validae Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 (editat) E ciudat cum pe 17 ai scris că ți-a venit rola de 0,8mm și ai sudat cam 1kg fără probleme, iar acum nu poți să mai sudezi cu aceeași sârmă.....vezi pe unde ai mai umblat între timp, poate chiar la viteza de avans a rolei. Editat Mai 3, 2018 de validae Link spre comentariu
ledro Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 (editat) pai din ce a postat, reiese ca a topit 1kg sarma de 0.6 nu 0.8.... cel putin asa inteleg eu.. Editat Mai 3, 2018 de ledro Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Buna ziua, am revenit am fost plecat in concediu.Ieri am sudat cu el toată ziua mă declar mulțumit de el cu sarma de 0,6,ținând cont că efectiv nu puteam suda înainte de modificări,ieri nu am mai avut sarma de 0,6 și bineînțeles că am incercat din nou cu sarma de 0,8 , am redus avansul la minim, a reușit să o topească dar sudura este prea bombată cred că nu topește,am observat că îmi împinge un pic pistoletul ca si cum ar merge in trepte,am pus și ap de măsură,din acela ordinar și tensiune aveam intre 18,3 și 19,7in sarcina, debit CO2 la 10 litri,totuși am impresia că nu poate nici motorul să tragă rola de 5 kg,poate era mai bine sa incerc cu o rola de 1kg.Azi am sudat cu el mai bine de 1kg de 0,6, deja incepe de merge mana binișor,am redus puțin timpul pre gaz,sudurile arata bine,as fi sudat cu 0,8 că să reduc costurile. Va mulțumesc pt raspunsuri. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Îmi pare rau că nu știu să pun poze ,că aș fi pus și cu aparatul că nu îi închis încă și cu sudurile efectuate la două panouri de mana curenta .Mi-am adus aminte dacă îl dau la max penetrează tabla de 2mm,mai gros de 4mm nu mai sudează cum trebuie,oricum eu nu folosesc materiale mai groase de 5mm. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iunie 15, 2018 Partajează Postat Iunie 15, 2018 Buna seara,problema fără răspuns,cam cat ar trebui sa reziste difuza de contact de la pistolet aproximativ? Am observat că se întâmplă ceva cu ele după o mica perioada 2,3 kg de sarma ,efectiv se blochează sarma in mers,daca verific cu mana se simte că ar agăța ,cum se răcește pistoletul își revine ,nu se mai simte așa tare acea agătătura... O părere ar fi binevenita din partea celor experimentați cat de cat. In altă ordine de idei aparatul funcționează mulțumitor pt ceea ce poate am ars peste 20 de role de 1kg de sarma de 06 Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 15, 2018 Partajează Postat Iunie 15, 2018 Vezi ca exista o pasta speciala in care se baga varful pistoletului inainte de sudare...pentru pastrare curata si curatire usoara. Mig-mag-ul stropeste mai tare ca MMA-ul...iar stropi ajung si pe duza de contact...se lipesc de ea. Acea pasta impiedica cat de cat lipirea stropilor si pastrarea in conditii cat mai bune a duzei. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 Buna, folosesc pasta aceea diuza de contact cât și diuza de gaz sunt destul de curate ,fara stropi ,doar negre cred că din cauza arderii pastei.Si zilnic înainte să încep dau diuza de gaz jos,curat bine vf pistoletului. Mai rar se lipește sarma de sudura ,când punctez și nu o tai cu cleștele , cuplez scurt și o topește oare să fie din cauza asta? Deoarece nu am experiență nu reușesc să identific problema... Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 (editat) Eu as banuii inclusiv sarma sau duza de contact, ambele pot avea calitate indoielnica. Am intalnit sarme cu diametrul variabil, cu stratul de Cu prost realizat sau chiar oxidat, de asemenea si materialul din duze..., daca poti cauta duze de producator consacrat, sarma la fel si doar asa poti compara/edifica. Editat Iunie 16, 2018 de nickrvl Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 Buna ziua, sarma pe care o folosesc este ,,gold" vizual vb nu se vede a fi cu probleme , o sa o masor cu șublerul sa vad ce diametru are , referitor la diuze de contact nu știu să le deosebesc ,la magazinul de unde cumpăr consumabilele sunt doar pungi fara a scrie marca sau ceva date tehnice. Cu ultima diuza am ars aproape 7 kg de sarma și a luat-o în bălării ,am crezut că are ceva aparatul,când am pus una noua a mers iar super... Oare o torta mai buna (și de curent mai mare) m-ar ajuta??? Oricum am cumpărat un euroconector ,când am o pauza cu aparatul as vrea sa o adaptez, poate se îmbunătățește situația. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 N`am mare experienta in sudura MIG totusi o duza de curent la mine merge desi am mai mult de 5Kg de sirma de 0,8mm. Incearca sa folosesti o sirma de calitate si pistolet la fel. Eu mai pun un burete sa sterg sirma de praf sau grasime, simplu de tot este. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 Daniel, sarma Gold e cea mai de jos ca si calitate iar daca nici pe duze nu scrie nimic atunci e combinatia perfecta .... pentru acestea macar TBI sau Binzel.... Si nu e necesar sa "schimbi masina ca nu trag cauciucurile"..... alt pistol mai potent trebuie doar daca din acesta iese fum, si totusi ce pistol ai? Oricum la pistol conteaza tandemul duza contact + tub ghidare, daca acestea sant ok atunci si pistolul e ok. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 Va mulțumesc pt raspunsuri,o sa îmi cumpar o torta mig mag mai buna ,o sa mă uit pe net sa vad ce găsesc,la magazin nu am văzut numai ,,most" sau ,,telwin" ,telwin îi pe aparat ,most nu știu cât sunt de bune, o sa comand o sarma mai de calitate, și ideea cu buretele ii geniala, tubul prin care merge sarma la mine cred că îi îmbâcsit nu l-am curățat niciodata de 6 ani,o să îl suflu cu aer comprimat. Dacă se poate vreo recomandare de torta cine se pricepe, nici scumpă tare ,macar sa fie mai buna ca asta care o am? Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 Vad ca insisti, de ce vrei sa schimbi pistolul?! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 I s-o pus lui pata..... Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 D-le Nickrvl pe pistolet scrie telwin 160 ,diuzele nu știu ,mulțumesc de sfat (referitor la torta) cred că am scris în același timp, sarma mai am 6 role de 1kg de gold ,după ce o termin incerc alta sarma, sa vad daca se schimba treaba mulțumesc încă o dată . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum