catabest24 Postat Februarie 13, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2016 sunt nepolarizati scrie si pe ei bipolar, provin dintr-un aparat de sudura enorm cu mai multe functi (mig-mag, tig, mma) din ce am inteles din schema o sa ii pun in paralel Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 ..........................din ce am inteles din schema o sa ii pun in paralel Exact. Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 13, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2016 inca o intrebare, la cati amperi rezista diodele acestea? este de la un mig mag einhell sga 150 turbo. am doua punti identice, sa le pun pe amandoua pt a rezista mai bine?? Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2016 vreau sa sudez si in aluminiu, din cate am citit trebuie in curent alternativ, as putea folosi doar transformatorul, bobina de filtraj fara diodele de redresare? Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Sa mai scris, aluminiu Mig/Mag se sudeaza in CC sau CC pulsat (cu mult mai bine), in curent alternativ se sudeaza doar Wig/Tig insa la sudarea acestuia conteza "enorm" pregatirea, trebuie preincalzit si curatat "farmacie" etc Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 v-am atasat cateva poze cu condensatori si nu stiu cum sa ii pun in serie pe + sau paralelhttp://hotupload.eu/2Zthttp://hotupload.eu/2Zuhttp://hotupload.eu/2Zvhttp://hotupload.eu/2Zw Nu-i strica pe aplicatia asta, astfel de cond gasesti mai rar. Verifica-i bucata cu bucata sa vezi cati din ei sunt uscati, caci sunt foarte vechi. Cu cei care trec testul poti face o scula de sudat aluminiu. Suduri de calitate. Doar ca vei folosi argon. Nu sudura MIG/MAG, ci WIG. Sudoriilor din service-uri auto carora le-am facut aparate cu astfel de cond le folosesc pt sudat rezervoare de combustibil (la masini mari), carosari, etc. Fara preincalzire. Fara "farmacie", curatat normal, la bun simt. PS Nu le aplica direct tensiunea nominala! In prealabil trebuie formati. Apoi testati la curentul ondulatoriu. La cei buni poti conta si pe 10A, sau mai mult. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 "catabest24", daca "em2006" e dispus sa te ajute i-ti recomand sa-i asculti sfaturile, e cu mult peste ce-ti pot eu recomanda. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Buna seara,Daniel mă numesc ,am cumpărat acum vreo 6 ani un ap. mig/mag T....n care sudează cu sarma tubulara cu auto protecție și am vrut sa trec la sarma plina si gaz de protecție Co2. Am observat că ap. nu funcționează bine si am căutat pe forum dacă mai sunt cazuri de genul. În urma căutărilor am efectuat niste modificări minore cu impact major si am ajuns la bobina de filtraj, vreau sa stiu daca este bine să folosesc cablu multifilar sau cond plin pt bobinaj, întreb deoarece un electrician mi-a explicat că ar circulă mai bine curentul prin cablul multifilar. Va mulțumesc anticipat. Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 (editat) Ar trebui sa te descurci cu sarma de 0.6 si CO2, sa te asiguri ca ai + la pistol. Oricum Telwin sant slabe mai ales la capitolul sistem de antrenare a sarmei. Editat Martie 13, 2018 de nickrvl Link spre comentariu
spik Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Chiar si Telwin sudeaza mult mai frumos cu protectie cu gaz! Ce model aveti? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 (editat) @ Daniel: Despre ce bobina de filtraj este vorba? despre cea serie cu electrodul? Nu este nici o diferenta intre bobinarea cu fir plin sau litat atita timp cit sectiunea este egala. Poate prietenul tau s-a referit la LitzWire (sper ca nu am stilcit denumirea), care este defapt un conductor format din multe fire subtiri IZOLATE intre ele si ajuta la reducerea semnificativa a efectului pelicular. Editat Martie 13, 2018 de sesebe Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Eu banuiesc ca e un Mag "clasic"........ pana nu spune ce are ne dam cu presupusul. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Buna seara,este b max 4.135 nu avea bobina aceea de "netezire" sau filtraj,nu stiu care var. este corectă ,am confecționat una provizorie pe care o voi folosii intr-un viitor aparat pe care îl construiesc de la zero aproape. Lui Telwinache i-am pus cond de filtraj de 150000 de micro, doi în serie pt ca nu au tens decât 35 de volti bucata iar tens în gol acum este acum aprox. 41v. Am schimbat gunoiul ala de regulator de turație care mai mult încurcă motorașul de la avans sarma,am făcut unul super simplu cu lm 317 si merge impecabil fata de original. Suplimentar am montat un traf de alimentare separata a montajului avans sarma si electrovalva gaz (care nu există în var originala),menționez că am temporizare la avans sarma si la gaz,gaz pre si post sudura . În var. originala nu puteam să sudez cu sarma plina de 0.6 sudurile erau oribile. După modificări mie nu-mi venea să cred ce frumos arătau sudurile, curate,fara stropi,materialul pătruns, incomparabil. Aceasta bobina pe care vreau să o construiesc acum vreau să o introduc în carcasă aparatului. Dl Sesebe la cablul litat se referea prietenul meu.Am disponibil vreo 10 ml de cablu litat de sudura cu izolația compromisă,l-as dezizolat de cauciucul uzat si l-as reizola cu bumbac sau am conductor cupru izolat cu bumbac dar acesta este cam subțire de 3,5mm si atunci o să îl bobinez cu 2 fire in același timp. Bobina pe care o am deja conf. este bobinata cu cupru bumbac de 7x4 efectiv nu se încălzește deloc chiar dacă pun ap. pe max. Țin să menționez că modificările le-am efectuat în urma citirii cred că a tuturor subiectelor ce țin de mig/mag de pe acest forum, deaceea va multumesc tuturor celor care ați împărtășit din experienta dvs. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Bobina aia ajuta foarte mult la mentinerea arcului. Nu inteleg dece multi producatori au scos-o din produsele lor. De fapt stiu: daca merge si fara atunci se poate face cost reduction. Link spre comentariu
spik Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Ne poti arata o poza cu sudura aia mag fara stropi?! Poate te referi la stropi mult mai putini decat la sudarea fara protectie cu gaz! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum