Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat sudura mig mag diy


catabest24

Postări Recomandate

Buna seara mam gandit sa-mi fac si aparat sudura mig mag dupa ce am facut si aparatul de tras tabla cu ajutorul dvs, am un aparat de sudura foarte bun cu 11 prize pe primar si 8 pe secundar, sectiune miez 60cmp, sarma 3mm in primar si 3 bare 6x1mm si 6x2mm in secundar puse in paralel,  cu electrod de 3.25 pe cea mai mare treapta din primar avand 40v pe secundar  sudeaza foarte bine, cu 2-2,5 nu pot suda taie.

 

Cu aparatul mig mag vreau sa sudez table 0.7-2mm maxim cu sarma flux nu trebuie gaz protector dar cu timpul o sa-mi cumpar si un tub cu co2, mi-am cumparat pistolul sistemul de impins sarma este ca si facut, mai ramane parte de reglaj, cum reglez amperajul??? 

 

http://olx.ro/oferta/pistol-pentru-sudura-mig-mag-esab-psf-305-ID31HJj.html

Link spre comentariu

Trebuie scula ... tabla de 0,7 e pacatoasa . Necesita reglaj fin al vitezei si curentului , iar sarma aia " no gas " e o gluma . Mai e si scumpa ... ( cele scrise sant parerea mea , poate vor raspunde si alti colegi ... ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu reglezi "amperaju`" la o sursa de sudura MIG/MAG, fiind o sursa cazatoare vorbim de tensiune, deci tu o sa "reglezi" tensiunea, curentul va rezulta....

O sa ai nevoie ca si tensiuni undeva incepind de la 15V in sus.

O sa ai nevoie de condensatori dedicati.

Cu sirma cu autoprotectie nu o sa reusesti sa sudezi table decit de la 1mm in sus, aceasta sirma este foarte buna insa este un fel de electrod "intors pe dos" si nu prea este pentru lucruri fine, asa ca daca esti "pornit" sa-ti faci MIG/MAG i-ti recomand sa te rezumi la sirma plina si sa folosesti CO2 pentru gaz de protectie, e mai ieftin si relativ usor de reincarcat tubul.

Atasez si o schema, o poza cu interiorul si inca una cu grosimea sirmei din bobinajul secundar pentru unul de fabrica, ca sa-ti faci o idee.

post-175768-0-85055800-1424284250_thumb.jpgpost-175768-0-47729200-1424284263_thumb.jpgpost-175768-0-62923900-1424284275_thumb.jpg

Eu am unul facut din bucati si stiu ce inseamna, pun si cu acesta doua poze la repezeala cu el imprastiat in toate partile, deh era in "probe" dupa care i-am incherbat si o carcasa, asta atunci cam prin 2011, acum arata altcumva, insa se poate....

Se poate vedea bobina de sirma, acea mica, este cu autoprotectie....

post-175768-0-21519500-1424284783_thumb.jpgpost-175768-0-71824400-1424284793_thumb.jpg

Link spre comentariu

Parca trebuie curent continuu pentru sudură MIG cu electrodul pozitiv la electrod, şi pentru un electrod de 2 mm trebuie cam 180 A şi viteză de 5-6 m/min, depinde şi de tipul electrodului, şi evident trebuie gaz protector. Pentru table de 0,7 poţi să sudezi în puncte prin presare, este mult mai eficient.

Link spre comentariu

diode am de unde sa iau 4 bucati 200a 1000v, pt ce mai trebuie condensatori?

 

Păi trebuie curent continuu, nu continuu pulsatoriu, adică nu trebuie să ai trecere prin zero ca să se rupă arcul.

Link spre comentariu

diode am de unde sa iau 4 bucati 200a 1000v, pt ce mai trebuie condensatori?

Se poate si fara condensatori dar va lucra prost, ca sa ma exprim liber punindu-i condensatori sudura va fi mai lina, curata si ferma, totodata o sa traiesti cu impresia ca i sa dublat puterea.

Ca si punte, o sa vad de luni daca mai am o punte intreaga de la un astfel de Mig/Mag, poate te intereseaza.....

O sa ai nevoie de asemena si de o bobina filtru, in afara de condensatori.....

Alta mentiune, un aparat cam de 160A e mai mult decit suficient pentru un service auto.

Link spre comentariu

Cred ca mai degraba ar folosi un aparat TIG, intradevar, trebuie un pic mai multa indemanarare, dar exista pe un site polonez o schema de aparat (dupa schema apare ar fi ok). Procedeul imi aduce aminte de sudura cu oxiacetilena.

Link spre comentariu

  Fiecare aplicatie cu specificul sau insa o instalatie Mig/Mag este de preferat cu mult fata de una Tig la sudarea tablelor "otel carbon" si nu numai, in acest caz fata de Tig va iesi in evidenta viteza de lucru, pretul gazului si posibilitatea de umplere tub, sa nu mai vorbim ca daca permite se poate folosii sirma cu autoprotectie, adica fara gaz......

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări