Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura bloc motor U650

Florin berdila

Postări Recomandate

Daca spui ca dupa toate masuratorile corespunde nu ai alta solutie decit sa-l legi dupa schema lui flomar60 montezi o priza si o siguranta  dupa care faci proba cu invertorul (ptiu drace era sa zic petarda) si  apoi vezi la fata locului cum merge...(asta in cazul daca nu ai parte de artificii si stelute ).....:inger

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

domnule Asterix eu am pierdut multe in viață sun conştient că am luat țeapă il voi fărâma dacă nu merge cu tensiune mărită că cei care lau vândut nu mairăspund la tel

Link spre comentariu

Nu se poate returna ?? A fost cumparat de la un magazin sau...

Oricum nu va merge .....Ai destule exemple de probleme cu diferite tipuri de invertoare  chiar aici pe topicul asta...

Am vazut pe ceva forumuri rusesti destule teste facute mai mult sau mai putin reusite cu multe modele asemanatoare....doar la modelul anterior Stromo SW250  daca nu ma insel au fost schimbati tranzistorii si montat un drosel pe iesire ...

Editat de asterix196803
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florin berdila a spus:

domnule Asterix eu am pierdut multe in viață sun conştient că am luat țeapă il voi fărâma dacă nu merge cu tensiune mărită că cei care lau vândut nu mairăspund la tel

Atunci de ce persisti in greseli?!

Link spre comentariu

Desi n-am vrut sa scriu, dar am rupt de la "gura" si am scris.

@Florin berdila de ce nu rezolvati problema cu tensiunea electrica de 190V?

Eu am la activ 2 sesizari scrise la ELECTRICA si cred ca vreo 45-50 sesizari telefonice, incat baietii de la Electrica, numai cand aud/vad adresa stiu despre cine este vorba.

Rezultatul primei sesizari scrise a fost ca in 35-40 zile au schimbat transformatorul vechi, si care nu mai facea fata consumului, cu altul de putere mai mare.

Rezultatul la a doua sesizare(dupa vreo 8 ani de la prima sesizare scrisa) a fost dupa 6 luni , un transformator de putere mai mare , care ziua  acum produce o tensiune in sarcina de vreo 215V si noaptea am vreo 238-242V.

Dar la ultima sesizare am mobilizat vecinii de pe vreo 3 strazi. Vecinii sunau de vreo 3-5 ori si apoi depuneau la sucursala Electrica formularul de reclamatie/sesizare scrisa.

Daca exista mobilizare - se poate rezolva problema.

Referitor la aparat de sudura tip invertor, am cumparat unul recent (acum 4 zile a ajuns la mine). Stromo 295A.

Nu cred ca poate 295A, dar am reusit (atat cat ma pricep eu) sa sudez ieri si azi cateva fiare cu electrozi de 2,5.

Vreau sa-i fac proba si cu electrozi de 3,25, dar nu mai am, trebuie sa cumpar maine.

Link spre comentariu

Ceva poze cu noul Stromo ar fi destul de interesante si convingatoare......dimensiuni,greutate fara cabluri si daca se poate imagini din interior....:freaza:

Ce are in plus fata de modelul Sw250..??:57

Acest model lipseste din colectia de poze cu minuni....

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

domnule cred că glumiți ,acum trei ani au schimbat trafu si au dat garanți că este unguresc şi este foarte puternic no să mai trebuiască cetățeni săşi facă griji ,dar cum e la noi la Români sau cum se spune ne-au dat ȚEAPĂ aceeaşi consumatori dar tot aceaşi tensiune deci până nu vine un nou CEAUŞESCU nimic nu se va întâmpla bun in țara asta

şi referitor la Stromo eu am avut un Stromo 250a aceeasi poveste parcă zic că făcea față mai bine şi sudam cu superbaz de 2,5 

Link spre comentariu

Domnilor, nu fiti rai cu mine, ca abia am luat Stromo 295A, inca este cald. Nu-l desfac. Dar cand ma vor manca degetele sa-l desfac, voi pune poze.

Habar nu am , nu stiu ce are in plus fata de Stromo 250.

@Florin berdila , la mine dupa prima sesizare, tensiunea  electrica a fost buna vreo 2 ani. Dar in acest timp au aparut case noi in zona, alti vecini si-au luat si montat hidrofor, boiler electric, unii chiar si-au montat aer conditionat. Ca sa nu mai spun  de cuptoare electrice in bucatarie si , pentru barbati, alte scule de putere. Dar TRAFU a ramas acelasi.

Eu am observat ca, la vechiul transformator,  numai un consum de 3500W (boiler electric de 2000W + boiler electric de 1500W) scadea tensiunea de la 210V la 195V.

Cand faceam reclamatie telefonica si veneau baietii sa verifice/ masoare , eu dadeam la maxim ambele boilere pe perioada cat erau ei la masuratori (20 minute - 2 ore).

Acum sa va spun si o parte haioasa. A venit o echipa de la Electri foarte ambitioasa, ca ei o sa rezolve problema.

1. Au masurat tensiunea imediat la iesirea din contorul electric.

2. Au masurat sus pe firida, ca poate au oxidat conexiunile.

3. Au masurat fazele si m-au mutat pe alta faza, desi le-am spus sa ma lase pe faza pe care eram deja conectat.

4. S-au dus din stalp important in stalp, pana au ajuns la transformator. Au masurat tensiunile si apoi s-au intors dupa vreo 2 ore ca sa-mi spuna ca vor face un proces-verbal cu toata aceasta activitate si-l vor duce sefului lor de la Distributie.  Si atat a fost ca nu s-a intamplat nimic pana n-am facut sesizare scrisa la Electric.

Deci, @Florin berdila sesizari peste sesizari la Electrica , pentru ca platim energia electrica si sefii de pe acolo au niste salarii de te dau pe spate. Sa bage bani si-n modernizarea retelelor, extinderea retelelor si inlocuirea transformatoarelor care nu mai fac fata consumului.

Link spre comentariu

La greutate estimez ca are in jur de vreo 2 - 2,5 kg.

Pentru dimensiuni - atasez niste poze. Ultimele 2 poze sunt - fara acei suporti antiderapant si cu acei suporti antiderapant.

Stromo295-1.jpg.a260bf6f6be9bd94c228313685a7a7bc.jpgStromo295-2.jpg.b2d198a64db23231fecfe2ea7120d089.jpgStromo295-3.jpg.57d7d6b6e13e24d3a5453794dfa81332.jpgStromo295-4.jpg.d7c08c47c915e1caa4999a326ac3215f.jpg

Editat de grifonul_alb
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

domnilor am gasit un traf cu doua bobine am facut legaturile cum ati spusam ridicat tensiune cu 28v am acum 240 vac dar dupa sudura a 5 electrozi de 2,5 superbaz cu aparatul meu acum luat Stromo250SW se incalzeste trafu ridicator de tensiune are sarma in primar de 1mm diametru si in secundar de 2mm in diametru ,deci este mic trafu ??

Link spre comentariu

Pune si dumneata o poza ,doua ceva acolo ,sa ne lamurim la fata locului ca doar nu ghiceste nimeni prin glob de cristal...:jytuiyu...dar pina la urma ce doresti sa faci ?? Sudura industriala cu bani putini pe un aparat destinat sa lucreze la nivel de hobby......:scarpin

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări