Ion_Bumbu Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 Va multumesc mult de informatia pretioasa, nici nu ma puteam astepta la altceva de la dumneavoastra. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 (editat) Informatia este publica, si circula chiar acum pe principalele canale Tv. Ma mir insa ca mi-am putut face iluzia, ca am cu cine discuta o chestiune tehnica. Apartii acelei categorii de oameni, care daca a insultat in orice mod pe altcineva, se simte superior. Editat Februarie 7, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 Domnule, am tras doar o concluzie si atit, am sustinut doar ca sinteti paralel cu sudarea fontei, asta nu`i o insulta, este doar o concluzie. Avem gusturi deosebite referitor la vizionarea canalelor Tv. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 3 minutes ago, Ion_Bumbu said: ... sinteti paralel cu sudarea fontei, asta nu`i o insulta, este doar o concluzie ... Mai citeste si documentatie in limba romana si vei vedea ca tragi concluzii false. Romanii au avut meseriasi de top, atat "palmasi" practicieni ai sudurii, cat si teoreticieni. Ia de exemplu la citit materialul pe care l-am linkat si mai sus - http://invetisacastigi.ro/wp-content/uploads/suport-curs-sudor.pdf Pe la pagina 18, sunt cateva randuri despre sudarea fontei. Fa efortul de a le citi, chiar daca esti AS. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 Va multumesc frumos de intentie, am documentatie in limba romana, consumabile doar straine si manualele corespunzatoare lor. Pentru o mai buna utilizarea spatiului forumului, va rog nu mai citati din ce am scris daca raspundeti imediat postului, se intelege cui si ce doriti sa raspundeti. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 Las-o balta. Nu cred ca te voi mai cita vre-odata, indiferent de tema. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 Va multumesc din suflet! Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 Teoria ca teoria dar practica este mai ciudată, dacă am timp o sa fac poze tractorului respectiv. Link spre comentariu
spik Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 (editat) Mai, eu colaborez cu cativa ingineri sudori si un atelier de reparatii prin sudare... Teoretic e naspa sudarea fontei cu SG2. Practic mie nu mi-a reusit cand accidental am sudat fonta cu sg2, adica vin lucrari la care clientul spune ca este otel, dar cand am sudat s-a dovedit ca este, de exemplu, arborele din otel si flansa din fonta! Am incercat in joaca, acum ceva ani, sa sudez si diferite elemente de masini unelte din fonta...nici o sansa. Cand e vorba de fonta eu nu stau pe ganduri si folosesc electrozi inveliti din NiFe. Atelierul de care pomeneam sudeaza mig cu sarme din Ni cu diferite concentratii de fier, de pana la 45% Editat Februarie 8, 2019 de spik Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Acum 1 oră, spik a spus: Mai, eu colaborez cu cativa ingineri sudori si un atelier de reparatii prin sudare... Teoretic e naspa sudarea fontei cu SG2. Practic mie nu mi-a reusit cand accidental am sudat fonta cu sg2, adica vin lucrari la care clientul spune ca este otel, dar cand am sudat s-a dovedit ca este, de exemplu, arborele din otel si flansa din fonta! Am incercat in joaca, acum ceva ani, sa sudez si diferite elemente de masini unelte din fonta...nici o sansa. Cand e vorba de fonta eu nu stau pe ganduri si folosesc electrozi inveliti din NiFe. Atelierul de care pomeneam sudeaza mig cu sarme din Ni cu diferite concentratii de fier, de pana la 45% eu nu va contrazic, poate la mine merge pt ca sudez doar cu co2, amperaj mai mare, am sudat galeri auto fara numar, tot felul de chesti, la o singura piesa mam lasat pagubas si anume butucul unei axe de tir cea in care intra pinioanele de la satelitul roti, sa retezat de jur imprejur, cineva a mai sudato cu alama a tinut cateva luni dar a cedat, nu prea am putut poliza si poate de acea se fisura sudura, in rest nu am dat gres niciodata Link spre comentariu
spik Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Sigur nu e sarma cu nichel? Oricum o sa fac rost de o galerie si incerc si eu! Numai ca eu am doar corgon si argon. Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Acum 54 minute, spik a spus: Sigur nu e sarma cu nichel? Oricum o sa fac rost de o galerie si incerc si eu! Numai ca eu am doar corgon si argon. nu sarma normala, incercati co2 poate aici este secretul, 0722997180 sunati-ma maine sa-mi aduceti aminte poate sudez ceva si dupa o sa postez Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 (editat) Salut, Catabest24 piesele le preîncălzesti? Editat Februarie 12, 2019 de Daniel Rotea Telefon deștept:) Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 La 12.02.2019 la 16:47, Daniel Rotea a spus: Salut, Catabest24 piesele le preîncălzesti? Nu ii dau direct dat cu amperaj mai mare Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 (editat) Pun un articol despre sudarea fontei ductile in diferite procedee. WJ_1985_03_s79.pdf Din pacate articolul e doar in engleza, in romana n`am gasit asaceva. Il aveam mai demult dar pe alt disc, acuma l`am luat si`l pun aici. Este din `85, de pe atunci imperialistii stiau sa sudeze fonta cu procedeul MIG/MAG si WIG. Este interesant ca folosesc ca gaz de protectie CO2 la sirma NiFeMn si da rezultate foarte bune. Editat Februarie 13, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum