nickrvl Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 Bravo, chiar eram reticent la acesti electrozi stiind cat de pretentiosi sant, proba cu apa ai facut-o? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 9, 2018 Autor Partajează Postat Martie 9, 2018 Da am bagat presiune nimic suspect Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 10, 2018 Autor Partajează Postat Martie 10, 2018 Domnilor am o tabla de aluminiu si e cam oteloasa adica can tare cum o pot decali ,? Opot incalzi la flacara ? Sau ce metoda este Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Aluminiu se decaleste pe principiu caliri fierului. O incingi puternic (cu grije sa nu o topesti )si o racesti brusc.(bagi in apa ) 2 Link spre comentariu
puriu Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Aluminiul impur laminat la rece se ecruiseaza (se intareste). Prin incalzire peste 400oC si racire redevine moale. Daca este dural, nu. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 (editat) Acum 9 ore, puriu a spus: Aluminiul impur laminat la rece se ecruiseaza (se intareste). Prin incalzire peste 400oC si racire redevine moale. Daca este dural, nu. Cuprul si alama reactioneaza la fel cind sint incalzite la temperaturi de citeva sute de grade si apoi racite brusc. Indoit de citeva ori devine rigid. Editat Martie 10, 2018 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 3, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2019 credeți că am făcut o alegere bună azi ,am cumpărat un invertor Stromo 250a zice că este polonez pot suda cu el superbaz? Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 Ai pareri pe aici Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 3 hours ago, Florin berdila said: credeți că am făcut o alegere bună azi ,am cumpărat un invertor Stromo 250a zice că este polonez pot suda cu el superbaz? Dumneata inca mai crezi in Mos Craciun? Pai ne spui dumneata mai bine, noi de unde sa stim daca merge bine cu bazici. 2 Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Daaa, bate la fund Lincoln, Miller, Esab dacă ne luam după ce scriu chinezii pe eticheta.... La bazic o sa se lase cu înjurături. Tocmai v-ați procopsit cu o petarda de aparat bun pentru lipit din când in când câte un electrod pe lângă casa... Iar aia 250 amperi....vise de fata mare. 3 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) On 2/20/2015 at 6:24 PM, Florin berdila said: Mi sa fisurat cordonu lam incalzit dar nimic nu a fost lipsit de nereguli am avut electrozi NIFE5 si inca uni la care nu era nevoie de preincalzire dar se crapa cordonu de sudura de ce? Un bloc motor fisurat (probabil a inghetat apa iarna in el) nu se sudeaza! Daca blocul motor este de mici dimensiuni (inclusiv blocul de U650) atunci este recomandabila inlocuirea lui cu unul nou. Daca este vorba despre un motor mai mare, atunci exista o tehnologie de "coasere" a fisurii. Tehnologia a fost utilizata si la noi. In 1980 am asistat la "coaserea" a doua blocuri de motoare navale (diesel generatoare) de peste 1000 CP fiecare. Operatia a fost facuta de o echipa specializata din Targu Mures. Materialele necesare erau insa provenite din export - Anglia, din cate imi amintesc. Unul dintre ele a putut fi recuperat prin aceasta tehnologie. Celalalt nu a putut fi salvat. Editat Februarie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) Sudura ( de rezistenta ) la fonta e loterie . Procedura e laborioasa si stricta ( sanfren , preincalzire etc . ) Blocul motor e supus la solicitari termice (repetate ) si mecanice consistente . Eu am vazut esecuri sistematice la sudarea de elementi de cazan ( centrala ) de incalzire din fonta . In fine , bafta ! Editat Februarie 4, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 1 hour ago, ola_nicolas said: Un bloc motor fisurat (probabil a inghetat apa iarna in el) nu se sudeaza! Daca blocul motor este de mici dimensiuni (inclusiv blocul de U650) atunci este recomandabila inlocuirea lui cu unul nou. Daca este vorba despre un motor mai mare, atunci exista o tehnologie de "coasere" a fisurii. Tehnologia a fost utilizata si la noi. Se sudeaza si ziua si noaptea, cind vreti! Copilaria printre tractoare mi`am petrecut`o, pentru bloc crapat de la apa inghetata s`a folosit totdeauna sudura, mai prexis pe vremea aia brazarea. Dupa asta, prin anii 80 deja erau electrozi de Ni si pe la noi, deja se sudau crapaturile la rece. Exista tehnologie si consumabile, aveti aici: http://www.serpantinas.com/uploads/documents/esab_remonto_ir_prieiros_suvirinimo_vadovas_atras_leidimas_en.pdf Noroc ca altii nu stiu romaneste sa asculte povetele noastre: ci_EngineBlockRepair.pdf Ar fi interesant de casat un astfel de monstru... 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2019 Partajează Postat Februarie 5, 2019 23 hours ago, Ion_Bumbu said: ... Copilaria printre tractoare mi`am petrecut`o ... Eu nu. In schimb, in primavara lui 1990 am cumparat la o licitatie publica, primul meu tractor - un DT1010. Prin 1995, am achizitionat si al doilea tractor - U650. Fiind avizat, am folosit ca fluid de racire doar antigelul - fie vara, fie iarna. Nu am patit asadar nici-odata necazul de a se sparge blocul motor cu apa in el la temperaturi negative. Am in schimb trei consateni, posesori de asemenea, de tractoare U650, fisurate din cauza gerului si a neglijentei de a goli instalatia de racire in anotimpul rece. Eu am cautat cu google si am gasit anuntul din atasament, dar si altele asemanatoare. Am luat legatura printr-un E-mail cu furnizorul de servicii incadrat mai sus si i-am cerut sa imi trimita poze cu lucrari de natura celor specificate executate de atelierul in cauza. Mi-a raspuns ca nu a avut pana acum asemenea comenzi. Asadar, vazand raspunsul tau 23 hours ago, Ion_Bumbu said: Se sudeaza si ziua si noaptea, cind vreti! ... ... am luat legatura cu cei trei vecini. Ei au spus ca pot ajunge la Timisoara cu mijloacele lor auto, spre exemplu poimaine (joi 7 februarie) dimineata la ora 800. Ce sa fac asadar, sa le confirm ca pot face deplasarea?! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 5, 2019 Partajează Postat Februarie 5, 2019 (editat) Sa ia legatura cu ISIM si rezolva, asta momentan. Abia peste 2 ani pot da drumul legal la afacere. Editat Februarie 5, 2019 de Ion_Bumbu 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum