Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplituner 5.1 Kenwood KRF-V7773D defect pe audio digital

Vizitator GABIUD

Postări Recomandate

Vizitator GABIUD

Buna ziua,

Am un astfel de receiver care functioneaza partial.

Aparatul reda semnalele stereo analogice de pe intrarile rca. Tunerul radio functioneaza si el.

Problema la el este ca nu reda semnalul audio de pe intrarile digitale.

Intrarile digitale sunt de ambele feluri : optice si coaxiale.

Punand aparatul pe modul auto, acesta sesizeaza ca primeste semnal digital pe intrarile coaxiale (se aprinde un led pe panoul frontal la introducerea cablului coaxial in mufa) dar acest lucru nu se intampla si pe intrarile optice. Oricum, semnalul digital nu este redat in difuzoare, doar cel analogic. 

Am cautat pe alte forumuri si am gasit o discutie pe un forum german in care cineva spunea ca a intalnit acest defect la 2 astfel de aparate si ca intr-un final le-a reparat pe ambele. Defectul e fost un CI si anume IC25 de pe placa PC BOARD X08-3020-10 (vezi pag 17 din manualul de service atasat). Am comandat si eu acest integrat (tocmai din China), l-am inlocuit, dar fara nici un rezultat pozitiv. In continuare aparatul nu reda semnal digital.

Imi doresc mult sa repar acest aparat, nu se pune problema "ia-ti altul mai nou".

As dori sa gasesc un profesionist care sa ma indrume in continuare. In aceeasi zona a placii se mai afla inca un circuit integrat IC4 care se pare ca ar putea avea legatura cu conversia analog-digital si mai exista un IC26 care  apare notat la pag.27 cu "OPT.DET". Ar putea acesta sa fie responsabil cu determinarea prezentei semnalului digital pe intrarile optice? (am specificat mai sus ca aparatul sesizeaza doar semnalul de pe intrarile coaxiale)

Aparatul cantareste peste 15kg si nu as dori sa il trimit nici prin posta, nici prin curier. Placa cu pricina as putea-o trimite daca ajuta pe cineva sa faca masuratori pe ea.

Nu dispun de instrument de masura dar imi cumpar unul la nevoie. Ma pot deplasa personal cu aparatul in imprejurimi (Timisoara) daca e cineva care si-a facut o idee despre defect si e dispus sa se uite la el.

Orice ajutor e binevenit.

Multumesc.

Am reusit sa pun un link catre manualul de service:

https://www.dropbox.com/s/nfcyjzj2c5ladwp/kenwood_krf-v7773d_v7773d-b_v9993d_sm.pdf?dl=0

Editat de GABIUD
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări