miron1947 Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 In comanda ekectronica a acestui aparat, este acest circuit integrat pe care nu se mai distinge marcajul, imi poate spune cineva ce circuit este(U1) ? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 (editat) O poză cu partea plantată se poate ? Să vedem ce funcție are acel integrat, eu cred că e integratul sursă. Eu zic că dacă-l curățiți cu atenție și vă uitați cu o lupă dintr-un anume unghi tot trebuie să distingeți ceva, câteva cifre măcar. Din ce se vede în poză, se pare că tranzistorul sursei a crăpat și a ars și rezistența din poartă împreună cu integratul sursă.Dacă aveți răbdare să identificați după traseu care sunt pinii de alimentare, de comandă a tranzistorului, se pot introduce aceste informații într-un program de căutare în baza de date cu surse SMPS :http://remont-aud.net/ic_power/ Editat Februarie 18, 2015 de validae Link spre comentariu
nostrom Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Comunicati/identificati pinii VCC,masa,N.C. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2015 (editat) O poză cu partea plantată se poate ? Să vedem ce funcție are acel integrat, eu cred că e integratul sursă Da, dar sigur nu este sursa, este alimentat direct din retea(AC1 si ACN) cu cadere pe rezistenta. Comunicati/identificati pinii VCC,masa,N.C. Cu pinii este mai dificil(nu-l pot alimenta acum), dar se poate vedea cheia aici , dupa opinia mea ar trebuii sa fie un IC logic, nu cred ca este un 324, sau echivalent, dioda zener este de 5V. Editat Februarie 18, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 (editat) Nu e sursa, e un microcontroller, alimentat prin condensator și diodă Zenner de 5V. Oricum,se vede parțial ceva din seria lui, dar nu vă va ajuta cu nimic, pentru că chiar de l-ați cumpăra, nu aveți programul (dump-ul) necesar pentru a-l programa. Inițial părea că ar fi circuitul sursă din cauză că nu văzusem partea plantată, dar acum e clar. Rămâne să-i faceți dvs. o altă automatizare care să vă poată permite să-l folosiți.....dacă merită deranjul. Editat Februarie 18, 2015 de validae Link spre comentariu
nostrom Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 (editat) Daca pentru dumneavoastra e dificil pentru noi e si mai dificil intrucat avem la dispozitie doar o imagine .In alta ordine de idei subscriu la opinia lui validae , cred ca e un controler. Editat Februarie 18, 2015 de nostrom Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Am avut si eu dar am gasit pic16f628 ,dar capsula dip nu smd.Si la cele cu risnita era tot pic.Unul singur am avut la care a fost un atmega 88. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2015 (editat) Nu prea vad rostul unui microcontroler in cazul acesta, comutatorul de functii, are 4 pozitii, 0, preincalzire, spumare si espresso, cred ca se poate automatiza cu 4 porti NAND CMOS, ramane sa incerc asa. Editat Februarie 18, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Pentru producător e întotdeauna mai ușor să folosească un controller, sunt mai puține componente necesare, mai multe funcții posibile și nu în ultimul rând, este exclusă posibilitatea de a-l repara în regie proprie, din cauza lipsei programului (dump) necesar.De fapt sunt convins că multe controlere folosite în electrocasnice sunt protejate la citirea/copierea dump-ului. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2015 și nu în ultimul rând, este exclusă posibilitatea de a-l repara în regie proprie Poate fi o explicatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum