Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indentificare circuit Espresso Krups XP 5240

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

4

• validae

3

• nostrom

2

• vasile eugen

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O poză cu partea plantată se poate ?  Să vedem ce funcție are acel integrat, eu cred că e integratul sursă. Eu zic că dacă-l curățiți cu atenție și vă uitați cu o lupă dintr-un anume unghi tot trebuie să distingeți ceva, câteva cifre măcar. Din ce se vede în poză, se pare că tranzistorul sursei a crăpat și a ars și rezistența din poartă împreună cu integratul sursă.Dacă aveți răbdare să identificați după traseu care sunt pinii de alimentare, de comandă a tranzistorului, se pot introduce aceste informații într-un program de căutare în baza de date cu surse SMPS :http://remont-aud.net/ic_power/

Editat de validae
Link spre comentariu

O poză cu partea plantată se poate ?  Să vedem ce funcție are acel integrat, eu cred că e integratul sursă

Da, dar sigur nu este sursa,Posted Image este alimentat direct din retea(AC1 si ACN) cu cadere pe rezistenta.

Comunicati/identificati pinii VCC,masa,N.C.

Cu pinii este mai dificil(nu-l pot alimenta acum), dar se poate vedea cheia aici post-176697-0-12591800-1424253020_thumb.jpg, dupa opinia mea ar trebuii sa fie un IC logic, nu cred ca este un 324, sau echivalent, dioda zener este de 5V.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nu e sursa, e un microcontroller, alimentat prin condensator și diodă Zenner de 5V. Oricum,se vede parțial ceva din seria lui, dar nu vă va ajuta cu nimic, pentru că chiar de l-ați cumpăra, nu aveți programul (dump-ul) necesar pentru a-l programa. Inițial părea că ar fi circuitul sursă din cauză că nu văzusem partea plantată, dar acum e clar. Rămâne să-i faceți dvs. o altă automatizare care să vă poată permite să-l folosiți.....dacă merită deranjul.

Editat de validae
Link spre comentariu

Daca pentru dumneavoastra e dificil pentru noi e si mai dificil intrucat avem la dispozitie doar o imagine .In alta ordine de idei subscriu la opinia  lui  validae , cred ca e un controler.

Editat de nostrom
Link spre comentariu

Nu prea vad rostul unui microcontroler in cazul acesta, comutatorul de functii, post-176697-0-61120700-1424254356_thumb.jpg are 4 pozitii, 0, preincalzire, spumare si espresso,  cred ca se poate automatiza cu 4 porti NAND CMOS, ramane sa incerc asa.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pentru producător e întotdeauna mai ușor să folosească un controller, sunt mai puține componente necesare, mai multe funcții posibile și nu în ultimul rând, este exclusă posibilitatea de a-l repara în regie proprie, din cauza lipsei programului (dump) necesar.De fapt sunt convins că multe controlere folosite în electrocasnice sunt protejate la citirea/copierea dump-ului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări