RazviTm Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 se stie ca foarte mult apreciatele cd-roame care ne-au ajutat de atatea ori, acum se inlocuiesc cu altceva, si as vrea sa-i mai gasesc o ultima utilizare macar la laseru din el, cum pot aprinde un laser de cd-rom? o ideie ar fi sa-mi fac vu-metru din ele... Link spre comentariu
Vizitator I0nutC Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 cum pot aprinde un laser de cd-rom? o ideie ar fi sa-mi fac vu-metru din ele...stai prea bine cu ochii si nu stii cum sa ii strici? Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Unele lasere din cd-rom-uri sunt in spectru vizibil (rosu). S-ar putea sa existe si altele in infrarosu...nu stiu ce sa zic. Normal il alimentezi (laserul, de pe banda ce duce la el) si trebuie sa se aprinda. Cred ca 3V sunt suficienti pt aprindere...PS: Vezi ca privitul in el cam dauneaza... Link spre comentariu
aghora17 Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 de preferat sa pui o rezistenta de limitare de curent.la al meu, cand avam capacul deschis abia se vedea un licar, ca era pe rosu.apropos, le ce iti trebuie? mai bine iti iei un breloc cu laser :snakeman: Link spre comentariu
RazviTm Postat Ianuarie 19, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 vreau sa invat sa aprind diode laser, pentru ca vreau sa experimentez pe astea din cd-roame si dupaia imi cumpar una de 1W si imi fac wicked laser cu ea, ca si astia din america. http://www.wickedlasers.com OMG, oameni buni, cati mW are laseru dintr-un CD-Writer? Link spre comentariu
Kytan666 Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 daca vrei sa te joci ia-ti cateva brelocuri la 2 lei si incearca , ce-i prin cd-roame e altceva ,raza nu e focalizata pt distanta, majoritatea nu-s in spectru vizibil , si orice spectru ar avea iti parlesc retina.Laser-ul este un amplificator de lumina prin emisia stimulata a radiatiei, laserul emite in consistenta razei o radiatie in infrarosu a gazului folosit ... NU VA BAGATI FASCICOLE LASER IN OCHI de nici un fel .. de cd-rom de breloc... Link spre comentariu
heroes Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Ai dreptate Blind, 3v sunt suficienti pt aprinderea diodei laser. eu am incercat cu una dintr-un cd-rw. problema este ca in cam 10 sec se infierbanta destul de bine (nu o mai poti tine in mana) cat despre serie cu rezistor pt limitarea curentului nu am incercat. nu cred ca afecteaza vederea, atata timp cat nu bate fasciculul mai mult de 5..6cm. Link spre comentariu
danb1974 Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Este un banc serios, "don't look into the laser with remaining good eye"Alea din cdrom in afara de faptul ca te pot lasa fara ochi inainte sa te prinzi ce s-a intimplat nu prea lumineaza mare lucru in spectrul vizibil. Link spre comentariu
MCDragoos Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Ai grija LASERUL PROVOACA FISURAREA RETINEI indiferent ca sunt de la CD-ROM sau de la porcariile alea de brelocuri, efectele nu sunt imediate dar se vad in timp pt ca duce la pierderea vederii. Mai bine foloseste LED-uri ultra bright. P.S. Ce i-as omora pe dobitocii care iti baga laserul in ochi noaptea cand conduci. Link spre comentariu
RazviTm Postat Ianuarie 22, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2007 daca alea de cd-rom prajesc retina, ce sa mai zicem de alea care aprind trabucul? sunt lasere pe wickedlasers care fac gaura in punga de gunoi neagra, sau care aprind chibrite, si alea scumpe de tot aprind trabucu... eo vreau sa aprind doar laseru, nu vreau sa aprind altceva, dar vreau sa se vada raza laser noaptea. nu doar punctul, vreau sa se vada o linie de la mine pana unde il pun sa lumineze. Stiu ca se pot alimenta cu limitare de curent si se mai pot alimenta si in impulsuri, dar cel mai fain e in impulsuri si limitare de curent, exista vreo schema in genu ala? Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 24, 2007 Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 adu-ti in camera 20 fumatori .. sa fumeze fiecare cate 2 tigari odata ... si apoi aprizi un laser dealsta de breloc .. sau orice alt model de laser .. si o sa se vada super ... pe toata lungimea sa :rolleyes: da dupaia tre aerisit Link spre comentariu
ionut20 Postat Ianuarie 24, 2007 Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 ... eo vreau sa aprind doar laseru, nu vreau sa aprind altceva, dar vreau sa se vada raza laser noaptea. nu doar punctul, vreau sa se vada o linie de la mine pana unde il pun sa lumineze.Eu zic ca nu se poate obtine asa ce cu un laser de cd-rom. :toimonster: Stiu ca se pot alimenta cu limitare de curent si se mai pot alimenta si in impulsuri, dar cel mai fain e in impulsuri si limitare de curent, exista vreo schema in genu ala? :rolleyes: pt limitare folosesti un rezistor, pt impulsuri folosesti un oscilator cu 555 si un tranzistor micut. Frecventa poti sa o faci si reglabila. Link spre comentariu
RazviTm Postat Ianuarie 25, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 uitati ce poate face un laser de dvd http://www.metacafe.com/watch/401263/a_ ... de_burning Eo detin drepturile de autor pe filmulet, si ala din film s-ar putea sau s-ar putea sa nu fie eu! As vrea sa mentionez ca laserele de dvd sunt in 650nm deci in spectrul vizibil, si poti face un pointer bestial cu un laser de dvd. Laserele pe care le am eu se aprind pe undeva pe la 2V si un pic, si daca si pentru o secunda trec de 200mA le-am prajit de tot. Aveti grija... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 RazviTM, vezi ca diodele LASER nu se aprind ca LED-urile, cu o simpla rezistenta inseriata. Exista CI dedicate pentru controlul diodelor LASER, care sunt de fapt bucle pentru reglajul intensitatii curentului. De obicei sub pastila de siliciu care contine dioda LASER exista si o fotodioda, pentru masurarea intensitatii luminii. Fotodioda e folosita de acel CI specializat ca sa mentina fascicolul LASER constant. Toata povestea asta se face pentru ca intensitatea luminoasa la diodele LASER este puternic influentata de temperatura. Daca nu ar avea asa ceva s-ar topi sau ar trebui sa o folosesti la intensitate prea mica, total ineficient. Dioda CD-rom-ului nu emite in spectrul vizibil. Exista niste reguli foarte stricte privitoare la puterea maxima admisa pentru LASER-e. Era vorba de cativa mW, mai mult nu se comercializeaza. Daca esti curios citeste aici http://www.epanorama.net/documents/ligh ... class.html Din cate stiu eu, cel de la CD-ROM e Class 1, nepericulos, dar nu este vede... Foloseste pointer-e (lanterne) LASER, cum ti-a mai zis lumea. Daca vrei sa te joci cu un laser de 1W numai ca sa fii cool :supz: ai grija sa nu ajungi cool :death: ! Link spre comentariu
RazviTm Postat Ianuarie 25, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Aia nu e dioda de cd-rom, e dioda de dvd, si dvd-ul este in spectrul vizibil, cat despre inregistrarea tuturor laserelor mai mari de 5mW, aia nu e la noi, si chestia cu temperatura am rezolvat-o mult mai simplu, montez dioda pe o bucata de aluminiu mare, sa zicem un radiator de procesor.Cat despre circuitele dedicate... nush in ce limite debiteaza alea 1A pe o dioda laser. Si nu ma apuc sa iau datasheetu de la un integrat si sa-i invat modul de functionare pentru a aprinde un laser 5 secunde. nici wickedlasers nu au circuite de feedback pe laserele lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum