Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display Mitsubishi Colt

Vizitator sarpe_rom

Postări Recomandate

Vizitator sarpe_rom

Salut, 

Detin un Mitsubishi Colt din 2006 si care are 5 usi. Masina are un display pe bord care arata temperatura, postul de radio, consumul, etc si care este separat de instrumentele de bord. 

Problema este ca de ceva timp a inceput sa se intrerupa alimentarea. Adica are perioade cand merge si la o groapa se intrerupe sau invers. Problema este doar de alimentare, restul informatiilor sunt afisate corect atunci cand functioneaza. 

Am incercat sa incalzesc anumite lipituri crezand ca poate este o lipitura intrerupta dar nu s-a rezolvat. 

Am schimbat cei 4 condensatori dar nici asta nu a rezolvat. 

Ca si observatie, display-ul scoate un sunt ascutit atunci cand functioneaza, ca un tiuit. Am prins un moment in care nu se mai auzea acest sunet si totusi mergea. 

Se pare ca este o problema des intalnita fiindca nu sunt singurul care a patit-o. Aici aveti cateva incercari ale altor posesori: http://mitsu.ro/forum/index.php?showtopic=9944 si http://mitsu.ro/forum/index.php?showtopic=6762 

Doresc sa stiu daca credeti ca se poate repara sau trebuie inlocuit? Si daca cumva se poate repara daca este cineva dispus sa ma ajute sa il repar contra cost. Mentionez ca display-ul se afla in Bucuresti si ca sunt dispus sa il trimit si prin posta daca este nevoie.Numai bine!PS: Dupa ce am postat aici am observat ca exista si o sectiune auto. Daca este cazul va rog sa mutati topicul acolo.

post-196012-0-29488400-1424205016_thumb.jpg

post-196012-0-29313000-1424205026_thumb.jpg

post-196012-0-04588300-1424205090_thumb.jpg

Editat de sarpe_rom
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator cata82

Defectul il aveti mai mult ca sigur la interconectarea celor doua placi, placa de baza cu cea secundara, daca aveti un pic de rabdare, un letcon termostatat si colofoniu il rezolvati singur. Refaceti lipiturile dintre cele doua placi.

Link spre comentariu

Cablajul e dublu placat,asta dupa ce se vede din poze! Deci nu este exclusa nici varianta unei defectiuni de cablaj(corodare) datorat umezeli!! De asemenea ar trebui un reflow la integratele smd!!! 

P.S.-Doar cu masina la indemana se poate face ceva !!! Trimiterea in tara este riscanta deoarece trebuie facuta proba ansamblului pe masina!! Deci...doar in Bucuresti ar fi indicat sa incercati,parerea mea?!?!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu
Vizitator sarpe_rom

Multumesc pentru sfaturi. Revin cu informatii. Azi am descoperit (din greseala) ca daca apas pe integratul rasucit cu 45 grade merge. Este cel care are ceva lipit peste. Deci era dezlipit pe acolo. 

Fiindca nu am un pistol de lipit asa de mic am pus un feon de 2000W pe zona respectiva si am tinut aparat integratul. Acum merge dar nu stiu daca o sa tina. Daca mai pateste ceva o sa il duc undeva unde se poate relipi acel integrat.

Numai bine!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări