Mar Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Va rog as-mi spuneti si mie de unde pot sa cumpar rezistente de 1,5G(am nevoie de 1-2 rezistente) si nu are pe nicaieri la magazine. Multumesc mult Link spre comentariu
Laci Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Scuze pentru off-topic, dar nu ma pot abtine sa nu intreb:Unde vrei sa folosesti?Mersi anticipat pt. raspuns. Link spre comentariu
Mar Postat Ianuarie 19, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Vreau sa construiesc o sursa in comutatie de curent mic 10mA,care se alimenteaza la 5V si are la iesire 600V,iar pentru mentine constanta aceasta tensiune imi trebuie o rezistenta de valoare mare de la 600V la un comparator.Am nevoie de 1,5Gohm chiar si din mai multe rezistente dar nu din 100 de rezistente.Daca ai ceva idei de unde pot cumara rezistentele te rog sa ma ajuti.Multumesc Link spre comentariu
Bala Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Ca si idee zic: Nu am folosit-o decat odata dar a mers. De ce nu pui niste zennere ca sa faci sa zicem o cadere de 550 V si restul pana la 600V cu divizor. Cu cateva zennere de tensiune mare (ex :91V) sau ceva de genul asta se poate realiza.Nu vei avea un divizor rezistiv in adevaratul sens al cuvantului ci niste zennere si divizorul. Precizia tensiunii de la iesire creste astfel !!!Asa rezistente mari nu cred ca se gasesc pe piata decat eventual la comanda. Link spre comentariu
aghora17 Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 vazusem intr-un tehnium o chestie cum ca poti face o astfel de rezistenta pur si simplu cu mina de creiondeci, gasesti un cilindru isolator pe care tragi o linie cu creionul, pe care pui 2 inele de metal stranse la capete. doar ca o sa fie mai complicat sa o masori :supz: Link spre comentariu
Mar Postat Ianuarie 19, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Ar fi buna cu zenere dar am un curent foarte mic la iesire (2-3mA) si daca conectez zenerele sursa consuma mai mult Link spre comentariu
Laci Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Eu personal cu cred ca este o idee buna sa ai la un comparator impedanta de intrare asa de mare(mai ales intr-o bucla de reglare), ca foarte usor obtii un oscilator de 50 de Hz :)Pentru rezistenta de ordinul GOhmi: eventual daca poti sa masori rezistenta de izolatie la niste cabluri mai subtiri... Link spre comentariu
Bala Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 O solutie care imi veni acum in cap ar fi sa scoti cateva spire inafara transformatorului. Nu vei avea un feedback chiar foarte precis dar cred eu suficient. Oricum, daca vei conecta un divizor cu rezistente de ordinul Mega ohmilor si Giga ohmilor nu cred ca feedbackul va fi prea bun deoarece vei avea curenti de scurgere la comparator si la conectarea unei sarcini la iesire, compensarea tensiunii se va face lent deoarece comparatorul are o capacitate mica (dar are) la intrare iar aceasta capacitate impreuna cu impedanta de iesire mare a divizorului vor duce la constante mari de timp. Si nu in ultimul rand cred ca vei avea un zgomot foarte mare la iesire datorita acestei impedante ridicate... Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Va rog as-mi spuneti si mie de unde pot sa cumpar rezistente de 1,5G(am nevoie de 1-2 rezistente) si nu are pe nicaieri la magazine. Multumesc multMar, de fapt, cum ai ajuns la valoare aşa mare la rezistenţe???întreb pentru că seriile standardizate de rezistenţe se opresc la zeci de megaohmi...btw, existau asemenea rezistoare prin televizoarele cu lămpi, şi în radiourile cu lămpi FOARTE vechi... Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Salut,Asa cum s-a mai aratat, ceea ce conteaza la bucla aia de reactie este raportul de divizare, nu valoarea absoluta a rezistentelor (in niste limite, desigur). Deci daca din cei 10mA de la iesire iti poti permite sa "cheltuiesti" 1% ptr bucla de reactie, rezistenta totala a divizorului devine 600V/0.1mA=6MegaOhm. Nu e mica, dar e mai practica si mai gasibila.Sunt curios cum cresti de la 5V la 600. Ce configuratie vrei sa folosesti la sursa? Folosesti multiplicare? Raportul tensiunilor e marisor.De asemenea, cred ca nu este bine sa folosesti in bucla de reactie rezistenta de izolatie sau chestii manufacturate cu mina de creion. E bucla de reactie si precizia intregului montaj depinde de ea. Asa ca a te baza pe elemente de circuit cu toleranta negarantata e cam naspa.Cirip Link spre comentariu
Mar Postat Ianuarie 19, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Cred ca asa este rezistenta aia o sa creeze probleme datorita curentilor foarte mici ,eu am luat o schema de aici http://www.teralab.co.uk/Electronics/Ge ... gh_Res.gif http://www.teralab.co.uk/Electronics/Ge ... _Page1.htm nu ma intereseaza detectorul dar vreau sa construesc o sursa sa se alimenteze la o tensiune de 5V-9Vsi sa am la iesire 500-600V cu un curent mic. Daca aveti idei despre alte tipuri de surse va rog sa-mi aratati ceva scheme. Multumesc Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 23, 2007 Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 Nu exista si nu a existat NICIODATA (in serii standardizate) vreo rezistenta de Gohmi. In Tv si radiourile cu lampi, valorile maxime erau de cativa Mohmi.Valoarea aceea corespunde unei izolatii, nu unei rezistente. De altfel, la laboratorul de fizica plasmei de la Univ. Al.I. Cuza din Iasi, pentru rezistente de zeci de Mohmi se foloseau diverse bucatele de plastic...Asculta sfaturile bune primite mai sus. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 23, 2007 Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 Se fabrica pina la 100Gohm si la cerere pina la 1Tohm. De exemplu: http://www.nicrom-electronic.com/high_v ... 00_200.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum