Vlad Mihai Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Salut, am acesta memorie care are un anumit soft in ea. Am, incercat sa citesc softul cu PICKIT 2 (cu legaturile de rigoare ) dar nu merge si pickit2 nu suporta memoria respectiva ci doar ceva echivalent 93LC46B. Cum as putea sa citesc ce e scris in ea si sa scriu acel continut in alta memorie? Am la dispozitie, arduino pickit2 etc.... Multumesc! Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Arduino o tocmai bun sa-l conectezi la memorie pe SPI si s-o citesti. Nu? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Februarie 17, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) da, dar nu stiu cum sa scot hex-ul si sa il pun in alta. Pickit2 are functia de read si salvare hex doar ca nu citeste nimic. Ceea ce citeste e ca si cum ar fi clean memoria. Editat Februarie 17, 2015 de Vlad Mihai Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Vezi ca 93C46 exista si rotita poate de aceea nu reusesti Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Pai eu ma gandeam ca poti citi memoria scrisa adresa cu adresa (caracter cu caracter) si salvezi datele intr-un fisier in ordinea in care-ti convine. Dupa, iei memoria noua si faci operatia inversa - citesti fisierul caracter cu caracter si trimiti datele la memoria noua. Iti mai trebuie un programel in PC care sa asigure comunicatia intre PC si arduino (monitorul serial nu-s convins ca e cel mai potrivit), da' cred ca-n Labview iese repede. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Daca nu reușește sa citească ce sa mute?Ce apare in fișier?FF sau 00? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Daca tot zici ca ai Arduino, atunci vezi aici: http://owlsan.blogspot.nl/2012/10/accessing-93c4693c46n-serial-eeprom.html o modalitate de a citi continutul memoriei (iti modifici codul dupa voie si necesitati) Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 (editat) Daca nu reușește sa citească ce sa mute?Ce apare in fișier?FF sau 00?Nu reuseste sa citeasca cu pickit2 si intreaba cum sa faca cu arduino. Raspunsul meu era pentru cazul in care scrie singur un program pentru arduino. Sunt convins ca el a inteles asta. Editat Februarie 18, 2015 de Liviu M Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Februarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2015 Domnilor multumesc de sugestii, cu arduino am incercat ceva dar nu am reusit mare lucru, adica am reusit sa citesc ceva dar nu am reusit sa stochez in eeprom la arduino(atmega328)si dupa sa pun alta memorie si sa scriu ceea ce e in EEPROM in memoria noua. Daca se incumeta cineva cu software eu fac hardware-ul.....Sau sfarsesc sa cumpar un programator de memorii, deobicei fac prima varianta, dar acum timpul nu ma ajuta deloc. Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 De ce nu folosesti PonyProg ?! http://www.lancos.com/prog.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum