Mondan Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Eu de obicei imi iau difuzoare ieftine. Dar le aleg si se aud bine. Numai ca norocul merse pana aici. Am cumparat un difuzor de 30cm. Am avut indoieli, nu se auzea prea bine, dar la pret asa de mic nu vazusem altul. Dar dupa ce l-am transportat, parca se aude si mai prost. Ce-i de facut ? Am apasat usor pe membrana, nu pare sa atinga de magnet. Cu muzica haraie. Cum sa descriu sunetul....... La bass si la frecventa josa se aude de parca ar lovi in ceva apoi sa intre si in oscilatie. Sa incerc ccu onomatopee: Bassul in loc sa faca bum, bum, face si harrrrrr, barrrrrrr Cred ca v-am distrat cu reproducerea sunetului..... Cu alt difuzor acceasi statie merge "perfect". Oricum mult mai bine. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) Un filmulet? Din descriere eu as spune ca are suspensia prea moale si bobina loveste la cursa maxima. Edit: si firele leonice s-ar putea sa fie prea scurte si sa forteze membrana sa aiba o "traiectorie" incorecta. Editat Februarie 17, 2015 de bmwh548 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) S-ar putea și să ai bobina desprinsă parțial de pe suport.Nu vezi foarte des așa ceva , dar am găsit câteva difuzoare ,,maltratate,, și la care câteva spire de la capătul liber al bobinei săriseră efectiv de pe suport, atârnau liber în întrefierul magnetului. Dar, repet, e ceva rar mai ales la un difuzor ,,nou,,...... Editat Februarie 17, 2015 de validae Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 17, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2015 Fata de cel care se aude bine, la cel care se aude prost, suspensia este mult mai moale. Ce ar fi de facut ? Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) Un filmulet? Din descriere eu as spune ca are suspensia prea moale si bobina loveste la cursa maxima. Edit: si firele leonice s-ar putea sa fie prea scurte si sa forteze membrana sa aiba o "traiectorie" incorecta. Eu as spune ca este foarte posibil ca firele leonice sa fie de fapt prea lungi si atunci ele lovesc membrana si daca este din polipropilena atunci se aude ca si cum carcasa bobinei loveste in partea inferioara a flansei magnetului . Oricum sunt multe variabile de luat in calcul .........suspensia prea moale mai ales spiderul / posibil spire ale bobinajului desprinse de pe carcasa ( cum spune-a si colegul VALIDAE) etc etc.... .si eu sunt de parere ca un filmulet ar fi bine venit , iar difuzorul sa fie filmat din lateral preferabil in zona firelor leonice sa vedem si noi cum face , si apoi mai discutam La difuzoarele de provenienta indoielnica orce este posibil ........... Aaa si era sa uit ar mai fi de luat in calcul un aspect ......daca difuzorul a fost incercat in aer liber sau si mai rau daca este un difuzor destinat incintelor inchise ( de compresie ) a fost incercat cumva in incinta bass reflex ......si a fost excitat cu un semnal puternic .........atunci nu ar fi de mirare sa haraie si sa baraie..... Asteptam filmuletul ........... Editat Februarie 17, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) Difuzorul este montat intr-o incinta acustica de fabrica sau home made? Editat Februarie 17, 2015 de NOSTALGIC Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 stiti voi,exista o vorba..ieftin iei..ieftin porti sau..din rahat nu faci bici..in rest vorbe ,cine stie cum arata respectivul obiect de 30cm o avea depalsarea mecanica mica,o avea magnetul slab,o avea spl mic si-l forteaza,numai mama omida poate stii cauza din 'informatiile' oferite ce e sigur e ca freaca bobina 1 Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 stiti voi,exista o vorba..ieftin iei..ieftin porti sau..din rahat nu faci bici..in rest vorbe ,cine stie cum arata respectivul obiect de 30cm o avea depalsarea mecanica mica,o avea magnetul slab,o avea spl mic si-l forteaza,numai mama omida poate stii cauza din 'informatiile' oferite ce e sigur e ca freaca bobina Ca bine le zici colega ......numai mama omida poate stii ce o fi cu obiectul in cauza Totusi sa-l lasam pe colegul Mondan sa ne arate un filmulet .....daca o vrea .........eu unul sunt curios cum arata .......... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Eu am niste boxe cumparate prin '87,Jazz facute de Electronica industriala.de cite 50W.Dupa nici o saptamina,una din ele a inceput sa scoate sunete urite.Am ascultat atent si a depistat difuzorul care scotea sunetele urite.Era difuzorul de inalte la care bobina era desprinsa de suport.Cu un pic de prenandez putin dizolvat am fixat-o la loc,nemai avind probleme de atunci . Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) Fata de cel care se aude bine, la cel care se aude prost, suspensia este mult mai moale. Ce ar fi de facut ? E foarte probabil ca difuzorul sa fi fost gandit pentru incinte inchise pentru ca deplasarea membranei sa fie mica (sau incinte deschise cu portul dimensionat corespunzator). Daca suspensia e din hartie/panza se poate "intari" (cu afectarea performantelor care si asa probabil ca nu sunt stralucite). Eu as spune ca este foarte posibil ca firele leonice sa fie de fapt prea lungi si atunci ele lovesc membrana si daca este din polipropilena atunci se aude ca si cum carcasa bobinei loveste in partea inferioara a flansei magnetului . Posibila si varianta asta. Editat Februarie 17, 2015 de bmwh548 Link spre comentariu
adrian_c Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Am avut un difuzor cu suspensie poliuretanica verde, un chinezism, care pe frecvente medii canta aiurea, cu filtru activ trece jos la 150Hz canta ok. Am fost curios de ce canta asa urat si cand l-am desfacut (canibalizat) am constatat ca era bobinat stramb, cam intr-un unghi de 15 grade.... A ajuns la gunoi. Poate este cazul di aici. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Daca incinta nu este cea adecvata pentru difuzorul dat , membrana are o cursa mult mai mare decit se permite la acel tip de difuzor.De exemplu : difuzor pentru incinta inchisa dar se afla intr-o incinta deschisa.Precum cred si in cazul acesta. Link spre comentariu
enderman Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Spider dezlipit de sasiul dif. banuiesc eu fiindca s-a mentionat ca are suspensia mai moale. Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Daca e vorba de harait, poate fi: -Problema cu bobina (probabil atinge putin pe magnet chiar daca nu se simste cand apesi cu mana) -spider dezlipit -ori nu e centrat cum trebuie! Solutii: -dezlipeste spiderul si suspensia de cauciuc ( sau de ce este), scoate acel capac din mijlocul conului (care "acopera" bobina), cauta un dosar din ala de plastic si taie din coperta lui 4 bucati dreptunghiulare, si recentreaza difuzorul! Cu siguranta nu vei mai avea probleme! Eu am avut o problema aproximativ ca a ta si asa am facut + ca eu aveam spiderul rupt! Ce difuzor e? pune poze sau site-ul cu el! Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) Spider dezlipit de sasiul dif. banuiesc eu fiindca s-a mentionat ca are suspensia mai moale. Fi sigur ca Mondan a incercat "" moliciunea suspensiei " prin usoara apasare ... Ca sa fie sigur ca nu este dezlipit spider-ul poate impinge usor in sus membrana de dedesupt si se vede daca spiderul este solidar ( lipit ) cu membrana. Una peste alta noi ne dam cu presupusu pe aici .........si Mondan cred ca rade de noi ........faptul ca inca nu a pus o poza sau un filmulet cu difuzorul, spune cate ceva ..... Prea tace malc Mondan ..........mai colegi daca face misto de noi???? si ne pune sa ne dam cu parerea degeaba ...........sau poate cine stie e vreun test :rade: Editat Februarie 17, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum