incubus Postat Martie 26, 2015 Autor Partajează Postat Martie 26, 2015 Da..este vina mea, am scris pasta in loc de sacaz. @Untold te rog nu te supara, din pacate in discutii virtuale mai poti gresi, imi cer scuze, dupa cum am scris asa se intelege Link spre comentariu
gauss Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Cand eram copil lipeam cu pasta decapanta ... o gasisem prin casa ... n - am avut acces la sacaz . Era scump ... si parintii erau contra " electronicii " ! Stergeam lipiturile cu spirt ( alcool sanitar ... ) . Pana s - a observat ca se consuma si acela ... in fine ! 1 Link spre comentariu
incubus Postat Martie 26, 2015 Autor Partajează Postat Martie 26, 2015 (editat) Heelp plss..... Editat Martie 26, 2015 de incubus Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Trafo FI le ai pus in pozitia corecta si fiecare la locul lui ?? Link spre comentariu
incubus Postat Martie 26, 2015 Autor Partajează Postat Martie 26, 2015 Trafo FI le ai pus in pozitia corecta si fiecare la locul lui ?? Toate FI sunt montate corect, am si postat foto cu placa Link spre comentariu
Untold Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 (editat) Ehh, nu disperati, nici americanii n-au lansat racheta din prima! Imi amintesc si acum sfatul profului de radioclub de la casa pionierilor: "Cand nu-ti merge un montaj si te chinui cu el mai mult de o zi, lasa-l deoparte vreo saptamana. Plimba-te, relaxeaza-te, fa orice activitate ce-ti face placere. Dupa o saptamana, reapuca-te de verificat. O sa vezi din prima problema, care ti se va parea banala si copilareasca." Bine, nu-s chiar aceleasi cuvinte, a cam trecut ceva vreme de atunci, ideea insa e valabila, o aplic si azi cu succes. Editat Martie 26, 2015 de Untold 1 Link spre comentariu
validae Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Eu zic să scoateți pe rând câte un condensator și să verificați valoarea tensiunii pe bara de plus.Dacă nu se schimbă, măsurați condensatorul și montați-l la loc.Asta ca să eliminăm varianta (nu imposibilă) că ar putea fi unul scurtcircuitat ,,de la ei,, . Apoi scoateți tranzistorii și faceți aceeași verificare, până descoperiți cine ,,omoară,, tensiunea de alimentare.Trafurile le lăsați la locul lor, dacă nu sunt întrerupte sau cu scurt între înfășurările separate. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Apropont de bombine: eu am gasit cidva o bobina de FI la care lipitura pe unui din pini fiind grosolan facuta, atingea, deci facea scc, de carcasa. Dar bobina fusese refacuta de un depanator, nu stiu daca si la una npua este posibil. Deci inca o varianta de studiat! Sincer, eu sint la virsta la care nu imi mai permit sa pierd timpul asa ca abandonam sau cumparam altul, cred ca timpul pierdut de dv. valoreaza mai mult decit cei maxim 10 dolari cit a costat kit-ul. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Problema este in zona C14, C15, T3. Nu scoateti tranzistoarele, ca riscati sa le distrugeti prin supraincalzire sau sa exfoliati cablajul. Daca prin absurd tranzistorul Q3 ar fi in scurt circuit, tensiunea pe plusul lui C14 ar fi cam jumatate din tensiunea bateriei, adica 1.5V. Efectul celorlalte tranzistoare asupra tensiunii de pe plusul lui C14 este neglijabila. Asa cum sugereaza Validae, scoateti cate un cond (C14, C15) si masurati tensiunea in punctul in care ati masurat 0.1V. Postati rezultatele. Nu va descurajati. O sa ii dati de capat. Trebuie doar sa aveti rabdare. Link spre comentariu
incubus Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 (editat) Apropont de bombine: eu am gasit cidva o bobina de FI la care lipitura pe unui din pini fiind grosolan facuta, atingea, deci facea scc, de carcasa. Dar bobina fusese refacuta de un depanator, nu stiu daca si la una npua este posibil. Deci inca o varianta de studiat! Sincer, eu sint la virsta la care nu imi mai permit sa pierd timpul asa ca abandonam sau cumparam altul, cred ca timpul pierdut de dv. valoreaza mai mult decit cei maxim 10 dolari cit a costat kit-ul. era bine sa fi costat 10 dolari. Dar l-am ales pe cel mai scump avand cele mai multe comentarii pozitive. Kitul se gaseste pe amazon si costa 29 USD. Posta 35 USD+taxe vamale sa ia si statul ceva a depasit usor 300 lei . Va multumesc tuturor pentru sfaturi si timp acordat pentru acest montaj si de asemnea lui @kripton, care cu rabdare si bunavointa m-a indrumat cu fotografii explicite. Ce am facut pana acum: am urmat sfaturile dvs. si am scos toate piesele de pe portiunea de alimentare ,banuind sigur ca nu au vina, ele fiind verificate la inceput s-au dovedit a fi bune. Tensiune nu aveam. Am continuat la sugestia lui @kripton sa intrerup pe rand cablajul la prizele mediane ale bobinelor. Am inceput cu T3-scurtul se mentine, urmeaza T1-scurtul se mentine si la ultimul T2-SCURTUL DISPARE SI APARE TENSIUNE DE 2.98V !!!! De aici era, carcasa facea scurt cu un terminal. Acum urmeaza sa scot doar carcasa de ecranaj sa indepartez cauza. Peste 40 de minute m-am chinuit sa o scot, lucrand cu deosebita grija si finete. Dupa ce a ramas bobina goala, am examinat cu lupa sa vad unde era nenorocitul ala de scurt. Insa stupoare, bobina sta frumos pe un soclu, cu capetele spirelor prin niste canale minuscule in soclu care duc la pinii de contact. Acesti pini (picioruse) nu fac contact deloc cu carcasa ecranata deorece ei se afla pe interiorul partii de jos a soclului. In interiorul carcasei ecranate este montat un manson de plastic in mijlocul careia se afla miezul mobil. Am facut foto, le voi posta. Ce am observat totusi: dupa indepartarea ecranajului soclul era montat un pic câş, partea cu 3 pini mai in jos si partea cu 2 pini in sus. Am incalzit un pic contactele de la infasurarea secundara cu 2 pini si soclul a revenit foarte usor in pozitie buna. Cum si in ce fel a facut acesti pini contact cu carcasa de ecranaj ramane o necunoscuta. Am examinat pe toate fetele soclul si contactele infasurarilor. Se afla sub soclu, in interior. In fine, am montat la loc carcasa de ecranaj si am facut iar test de masuratori: Tensiunea de 2.98V se mentine si nu mai exista scurt. Insa un alt NECAZ!!!...infasurarea secundara este intrerupta. Inainte nu era. Examinand cu lupa si cu lumina buna se vede clar cum firele extrem de fine sunt lipite de terminale. Dar buzz-rul nu mai suna. Am scapat de una si am dat de alta. Am tensiuni pe tranzistoare in afara de Q2 care nu are tensiune pe baza. Evident aparatul nu functioneaza. Editat Martie 27, 2015 de incubus Link spre comentariu
kripton Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Va salut,Oricum, nu-i de mirare, "seriozitatea" firmei este clara si prin schema necorespunzatoare intocmai cablajului.Puneti poze, cu filtrul defect. In conditii normale, un asemenea filtru se poate reface intr-un timp foarte scurt cu ustensile adecvate. Depinde cu ce este impregnat. Nu incercati relipirea teminalului infasurarii. Aceasta sa ramana intreaga. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Buna ziua Incubus, Ma ofer eu sa va ajut sa finalizati punerea in functiune a receptorului. Ramane sa discutam pe PM daca doriti sa ne intalnim pentru a-l prelua. Toate cele bune ! Link spre comentariu
incubus Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 Va multumesc pentru gest Link spre comentariu
nea_bobina Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Va multumesc pentru gest Pentru nimic! Aveti PM. Astept sa ma sunati sa stabilim o intalnire. Week-end placut! Link spre comentariu
incubus Postat Martie 28, 2015 Autor Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) Iata bobina FI si carcasa sa de ecranare care facea scurt cu un pin. In ce fel nu stiu, priviti foto: Editat Martie 28, 2015 de incubus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum