Yoshiro Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Eu zic sa scapi de medie, tweeterul e destul de capabil si e mult mai linear in raspuns ca si wooferul de altfel. Link spre comentariu
Extrem Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Eu zic sa scapi de medie, tweeterul e destul de capabil si e mult mai linear in raspuns ca si wooferul de altfelda ? nu cred... Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 ba da ... ar merge .. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Mai si explcati ceva, nu dati mesaje in 2 peri ca nu sunteti pe IRC.MAi ramane sa scrieti LOL sau Brb :toimonster: Vioara, mai bine cauta un proiect pus la punct, altfel o sa ai mult de lucru pana cand iese cum trebuie. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Pai raspunsul in frecventa a mediei spune tot... linearitatea se intinde pe maxim 1 octava. are cresteri/scaderi mai mari de 6dB. Tw vad ca are fs la 1k1 si are raspunsul lin deci poate sa-l taie pe la 2k5 2k7 lejer. wooferul are umflatura aia la 2k dar poate fi domolita din filtru. In schimb media are fs la 700Hz, cam mare, adica o sa trebuiasca sa fol o retea de egalizare a impedantei plus proiectat filtru in asa fel sa dea un boost intre 2-3k.... complicari inutile dupa parerea mea. Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Uite un proiect pt difuzorul tau http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... ction.html Link spre comentariu
vioara Postat Ianuarie 24, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 Eu zic sa scapi de medie, tweeterul e destul de capabil si e mult mai linear in raspuns ca si wooferul de altfel. stiu ca frecventele cu o lungime de unda mai mica decat diam. wooferuluiau un caracter directional,daca as folosi numai wooferul de 8'' si tw ,frecv intre 1600hz si frecv crossover.//4k,s ar auzi probabil, numai in fata dif sau pe anumite axe,iar eu vreau ca boxele astea sa umple cam de sunet,ceea ce nar fi posibil cu doar doua dif. cum arata o retea de egalizare a impedantei ? :smt003 @Snake :difurile din proiect sunt mult mai scumpe,costa aproape dublu Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 24, 2007 Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 liniarizarea impedantei e o rezistenta si codensator inseriati si apoi pusi peste terminalele wooferului. Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 24, 2007 Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 Eu ti-am cautat ( si nu a durat putin pana l-am gasit ) un proiect care sa aiba pe partea de bas W200, difuzorul pe care il vrei tu. Din pacate nu am gasit proeict pe 2 cai cu acest difuzor.Raspunsul acela este on-axix, adica in fata difuzorului...daca il masori la 45 grade o sa vezi ca cu cat creste frecventa, o sa arata ca trecerea de la munte la campie, in punctele in care la raspunsul on-axix era liniar.Totusi, daca sunt pt auditii in care nu te plimbi prin toata camera cred ca ar merge sa fie si directive, dar nu exagerat. Link spre comentariu
vioara Postat Februarie 7, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2007 revin cu o propunere pentru filtru la difurile prezentate acu' ceva vreme.parametrii dfuzoarelor ii aveti aici pt dif de bas w200.8,pt mediim10.8si tweeterdt280.o sa atasez si un desen pt o mai buna lamurire :weedman: .crossoverul e de ordinul intai si are frecventa de taiere la 1800hz si la 4400hz.banda pe care am aleso pt medii e dictata in principiu de liniaritaea difului de medii.am adaugat la acesta un filtru rlc serie (care poate e in plus )cu Frez =8800hz care sa elimine 'creasta 'de la 6khz a difului de medii si sa obtina o mai buna atenuare a raspunsului pana la 13khz :tonqe: ,nu l am calculat pt o frecventa mai joasa pt ca era necesar sa pastrez un spatiu de cel putin o octava intre el si frecv crosoverului(altfel as fi avut un raspuns mai slab in banda de medii).tot la diful de medii am mai pus un filtru rlc serie ca sa scoata fs ul de la 700hz.tweeterul are un circuit de atenuare(4 db)si dif. de bas are un circuit pt liniarizarea impedantei si unul care sai scoata fs de la 46hz.va pot da mai multe detalii indata ce inaintati cu critica :smt003 sau lauda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum