Vizitator bogovitz22 Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Buna ziua, Daca acest topic nu isi are locul aici o sa rog un adimn sa il steargamute. O sa incep prin a ma prezenta. Ma numesc Bogdan sunt din Baia Mare si sunt un acvarist pasionat. Ca sa nu lungim vorba, problema mea este: doresc sa iluminez un acvariu plantat fara mari pretentii, cu o lampa led cu led-uri de 3 w (Alimentare: 3.6-3.8V Curent: 650ma, Temperatura culoare: 5660-6300K, 160-180lm) de culoare alba, rosie si albastra in paritate de 3 la 1 (3 albe+ 1 rosu + 1 albastru), si toate acestea sa fie controlate de un arduino uno r3 (pe care il am deja) simuland rasaritul si apusul. Fiind mai mult decat un incepator in ceea ce reprezinta electronica si tinanad cont ca in ultima saptamana mi-am prins urechile citind si rascolind tot internetul cu proiecte si variante si posibilitati va rog daca ma poate ajuta cineva, contra cost binenteles, cu un montaj complet as mai mult decat recunoscator. Sunt pasionat de asemenea de diy asa ca nu ma supar daca mi se da si mie de lipit (ars ) cate una alta. Cu speranta ca m-am facut inteles va multumesc anticipat si va salut cu respect. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 (editat) Bine ai venit pe acest forum ! Dacă dorești ajutor în ce privește lucrul cu Arduino, poți să te documentezi și să postezi eventual problema la secțiunea http://www.elforum.info/forum/96-arduino/. Dacă dorești informații despre montaje cu leduri http://www.elforum.info/forum/60-led-uri-si-alte-surse-de-lumina/ Dar dacă dorești să-ți construiască cineva contracost un astfel de montaj, există secțiunea Bazar - Servicii - ElectroJob. Trebuie spus de la început că ce dorești să faci nu-i chiar simplu, (cel puțin pentru un începător) în principiu cred că ledurile vor trebui comandate PWM (modulație în lățime a impulsului) pentru a scădea luminozitatea progresiv (simularea răsăritului/apusului). Editat Februarie 16, 2015 de validae Link spre comentariu
bogdan666 Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Pot sa il recomand pe masterpic77. el a facut un montaj asemanator pentru mine si functioneaza foarte bine (exact pentru acvariu). Dar iti spun din proprie experienta plantele nu o sa creasca la 3W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum