Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emitator FM

NAUI

Postări Recomandate

O sa scriu si eu aici despre modulatoare sa nu mai deschid alt topic.Deci am cumparat trei tipuri de modulatoare pentru a vedea care merge mai bine.Ca utilitate cel mai OK mi s-a parut un Belkin care are un fir cu jack de 3.5mm pt MP3 sau alte surse,cu alimentare proprie la 2x1.5V(AAA) si de la 12V,dar fata de cele uzuale ,care se baga cu totul in mufa de bricheta,bate pe o distanta de 2-3metri...maxim 5m.In schimb cele uzuale bat fara probleme 20-30m.Eu as dori unul din asta numai cu jack(nu cu USB sau altceva),la baterii,dar care sa bata macar cat cele care se pun la bricheta.Daca stie cineva ceva...rog sa-mi spuna.Mentiune:Am desfacut Belkin-ul si am observat ca antena este un cablu care are lungimea firului cu jack(este in aceeasi manta),dar cand am pus un fir mai lung,nu a avut nici un efect,asa ca prin tatonare cu o sarmulita,am gasit un pin de la un integrat si am marit raza considerabil,anuland in acest caz coneziunea lui de antena care nu avea NICI un efect.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Filipone

2

• junior

2

• milet

2

• devilgenius

2

Top autori în acest subiect

Nu merge varianta cu antena marita, am incercat eu.Am testat. un modulator ieftin, se alimenteaza prin 7805 [ din bricheta masinii [ deci el functioneaza efectiv la 5V ]. IAr de pe acea placuta, pleaca un fir de culoare alba [ acela fiind antena ] , este apoi inseriat cu un condensator [ e unul mic, extrem de mic, de cca 1- 2 mm cubi, si vine la masa.Am dezlipit cablul de la masa si i-am atasat o antena.... de cca 30 CM. Raza de actiune e cam aceeasi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da...cine stie,oricum,m-am lasat de teste deocamdata.In schimb am o schema de miniemitator de care am fost foarte foarte impresionat.Inainte de asta vreau sa spun ca nu cred sa existe schema de miniemitator pe care sa nu o fi experimentat de-a lungul anilor.Cel mai mare randament l-am obtinut cu aceasta schema cu doi tranzistori ,schema scoasa de mine de la un microfon lavaliera chinezesc pe 88-108.Deci cu o baterie de 1.5V si o antena de 50-70cm am obtinut in camp liber 300 metri CLAR iar pe la 500 metri incaa se mai auzea ,dar slab.Vreau sa spun de la inceput ca pentru a obtine rezultate in primul rand trebuie un receptor performant,nu chinezisme de la piata.O sa caut emitatorul si o sa fac ceva poze daca intereseaza pe cineva.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări