Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emitator FM

NAUI

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Filipone

2

• junior

2

• milet

2

• devilgenius

2

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...
Vizitator fast25

am si eu o intrebare si nu are rost sa deschid alt topic as avea sanse sa fac un mic fara cablu sa nu fiu legat de PC cu micu?pe FM sau aricum altcumvaorice idee e buna.Ati incercat careva asa ceva?ms anticipat

Link spre comentariu

Daca dadeai o mica cautare pe forum gaseai ceva scheme.

Iti atasez un pdf cu o schema pe care mi-a trimis-o mie acum ceva timp o Zana cea Buna. Schema este testata si iar testata. In forma actuala sa zic ca are o raza de 20 de metri in oras (test facut cu semnal muzical de la PC si eu plimbat pe-afara cu un radio ieftin). Am atasat si cablajul 1:1 daca te hotarasti sa il faci.

Montajul este simplu si adaptabil la multe surse de semnal. Bafta! Si ai grija cu STS-ul :d sa nu superi pe nimeni.

EDIT: Uite un link cu alte emitatoare: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=3 ... t=emitator

Filipone

PS: Cum vrei sa faci legatura pe usb? Vrei sa pui un DAC pe usb care iti scoate semnal audio si pe acela sa il emiti in FM?

Link spre comentariu
Vizitator fast25

Mai inteles gresit eu cautam o schema sa fac un microfon portabil prin casa sa nu fiu legat de calculator cand vreau sa vb cu cineva pe mess la microfon chiar daca ii mono genul acela cum sunt la telefoane dar nu pe bluetooth daca o facut cineva sau stie ceva schema

Link spre comentariu

daca te uitai in link-ul lui Filipone vedeai ca era si raspunsul la ce nu te-a inteles lumea :partyman: cumperi un amarat de radio chinezesc, din ala la 3,5-3,9lei si cuplezi difuzorul la PC si .. gata problema

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

m-ar interesa si pe mine o schema cu un DAC pus pe usb pt semnalul audio si in special filtrul care sa netezeasca sinusoida, ca din dac iese zimtata. o schema testata care sa mearga, desigur

Link spre comentariu

m-ar interesa si pe mine o schema cu un DAC pus pe usb pt semnalul audio si in special filtrul care sa netezeasca sinusoida, ca din dac iese zimtata. o schema testata care sa mearga, desigur

Cauta PCM2702 la Texas Instruments pe net. Dau ei scheme complete, cablaje etc... In plus iti trimit mostre gratuit ;)
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Daca dadeai o mica cautare pe forum gaseai ceva scheme.Iti atasez un pdf cu o schema pe care mi-a trimis-o mie acum ceva timp o Zana cea Buna. Schema este testata si iar testata. In forma actuala sa zic ca are o raza de 20 de metri in oras (test facut cu semnal muzical de la PC si eu plimbat pe-afara cu un radio ieftin). Am atasat si cablajul 1:1 daca te hotarasti sa il faci.Montajul este simplu si adaptabil la multe surse de semnal. Bafta! Si ai grija cu STS-ul :d sa nu superi pe nimeni.EDIT: Uite un link cu alte emitatoare: viewtopic.php?t=3176&highlight=emitatorFiliponePS: Cum vrei sa faci legatura pe usb? Vrei sa pui un DAC pe usb care iti scoate semnal audio si pe acela sa il emiti in FM?

e interesanta schema din atasament ...dar nu se poate mari raza de emisie ... macar pana pe la 50 -70 m ? :)
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Stanccone

Salutare,Sunt nou de tot pe-aici...as avea 2 intrebari!1.Daca as cumpara un modulator fm din magazin as putea sa-l modific pt a eminte ptr o raza mai mare?2.Se incumeta cineva sa-l modifice?Astept pareri...nu injuraturi:-s :toimonster:

Link spre comentariu
Vizitator flysting

Ca sa maresti aria de emisie ai nevoie de o antena mai lunga pentru modulator (de obicei ea este imprimata pe placa modulatorului), iar daca vrei sa maresti banda de frecvente de emisie trebuie sa inlocuiesti (acum depinde si de schema) vreun condensator variabil (trimmer) sau rezistenta variabila (potentiometru)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Ky_Cristian

Am realizat si eu schema recomandata de Filipone acum ceva timp si merge ok, decat ca eu am alimentat-o la 8V (o baterie de 9V usor consumata). Semnalul trecea chiar si printr-un perete de beton gros de 30 cm. Ceea ce nu am reusit e sa receptionez semnalul pe o chinezarie d-aia de radio cu tuning tip scan :smt033

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări