Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare SPL si impedanta + crossover tweaks

danciusergiu84

Postări Recomandate

Fiind incepator in masuratori nu am vrut sa poluez alte topicuri unde se discuta avansat dar separat pentru obtinerea celor 2 grafice, plus probabil alte topicuri pe implementarea corectiilor in filtrele pasive sau constructia lor, si nu numai.

Din start spun ca nu am pretentii si multi ar considera ca munca mea e inutila dar imi place sa fiu si autodidact atat cat timpul imi permite, plus satisfactia de de a obtine efecte pozitive cu investitii minime.

Momentan pentru masurari folosesc freeware REW V5, deocamdata e primul pe care am reusit sa fac ceva fiind dupa parerea mea unul usor de inteles pentru cineva care incearca sa patrunda in tainele difuzoarelor. Ca soundcard folosesc un Behringer UCA 200, microfon deocamdata o chinezarie (eventual pot imprumuta ceva mai de firma), microfonul e preamplificat de un mixer micut Velleman (probabil ar fi bun unul mai profi care sa vina impreuna cu un microfon mai bun), si pt. amplificare Yamaha A-500.

Am masurat SPL la un dif. Tesla ARN567 post-193700-0-15105300-1424024663_thumb.jpg in boxa Tesla RK09 inchisa si antifonata in interior cu vatelina de mine, direct fara filtru, si am obtinut urmatorul grafic SPL pe care e trecut graficul fazei: post-193700-0-99635000-1424024977_thumb.png

Pana la 60Hz sunt schimbari mari de faza care ma ingrijoreaza, plus una peste 1KHz.

Sunt normale schimbarile de faza asa mari, si daca nu ce trebuie sa fac ?

Pentru realizarea graficului impedantei am nevoie de un divizor rezistiv de aproximativ 20dB la iesire din amplif., ma puteti indruma spre niste valori orientative ?

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danciusergiu84

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări