adryano Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Buna! Daca tot m-a ros curiozitatea, am zis sa masor tensiunea la incarcatorul telefonului, HTC One, pentru ca e unul pentru priza americana si de la o vreme scoate si un sunet, aproape insesizabil. Deci, incarcatorul meu: 5.39 V(1A), alt incarcator HTC, priza EU, 5.15V(1A), incarcator de la Sony Xperia J-4.98V(850mA).Vreau sa stiu care e tensiunea normala ce trebuie sa o ofere un incarcator?! E chinezarie ce am eu sau cand cuplez telefonul pentru incarcare aceasta coboara la 5V (Softul din telefon imi indica 4.350V la sfirsitul incarcarii)?! Ce ma sfatuiti, sa fac rost de un alt incarcator?P.S. Daca am gresit sectiunea, rog sa se inchida/mute/stearga topicul. Link spre comentariu
Darden Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Majoritatea se incarca la o tensiune de 5v,amperii difera in functie de acumulator! Ca e 4,8,ca e 5.2 sau 5.4 ,nu prea are importanta ,e ok,nu trebuie sa va inlocuiti incarcatorul! In alta ordine de idei,sunt telefoane care au incarcatoare de 4.8 v specificat,din fabrica, ori 5.2 v etc! Dar,in general,smartphone-urile noastre se incarca la o tensiune de 5v/700-2000 ma! 1 Link spre comentariu
one Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Nu are relevanta daca incarcatorul dvs. are 5V sau 6V, acela nu este un incarcator, ci un alimentator. Circuitul de incarcare al telefonului se afla in telefon. Acest circuit de incarcare limiteaza curentul si tensiunea pe baterie. La atingerea tensiunii maxime, se deconecteaza incarcarea. Astfel, incarcarea este posibila si de la un cablu USB de exemplu, care nu are nici un circuit in el. Tensiunea de 4.35V este tensiunea bateriei la sfarsitul incarcarii, nu tensiunea incarcatorului. Tensiunea incarcatorului trebuie sa fie cel putin 5V. Link spre comentariu
adryano Postat Februarie 17, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2015 Va multumesc pentru explicatii!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum