Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

acumulator de 3.7v si 6800 mAh la o lanterna de 4v si 6000 mAh

Postări Recomandate

am masurat acuma tensiunea la firele de + si - de la acumulator si are 0,030v. Credeti ca mai este bun

slabe sanse sa mai recuperati acel acumulator !(dupa parerea mea acumulatorul e mort)

la acest tip de acumulatoare daca tensiunea scade sub 3,6v ...deja nu va mai putea fi incarcat cum trebuie...la capacitatea nominala!

niciodata sa nu lasati lanterna aprinsa pana se consuma acumulatorul [tensiunea sa scada sub 3,7v] ... ca nu-l ve-ti mai putea incarca la loc ! 

Link spre comentariu

Dacă ledurile sunt bune, ia alt acumulator și ai grijă să nu-l mai încarci la 12V. E posibil să fi încărcat acei acumulatori chiar cu polaritate inversă, fiindcă nu toate alimentatoarele au plusul pe mijlocul mufei. Ai grijă la polaritate, vezi ce indică semnul de pe eticheta lanternei. Totuși aștept să vii cu niște poze ale părții electronice, nu mi-e clar unde e circuitul de control al încărcării, acumulatorii Li-ion au o încărcare foarte pretențioasă .

Editat de validae
Link spre comentariu

Inseriaza cum am mai spus O SINGURA DIODA, si o rezistenta de 10 ohm, nu mai mica.

slabe sanse sa mai recuperati acel acumulator !(dupa parerea mea acumulatorul e mort)

la acest tip de acumulatoare daca tensiunea scade sub 3,6v ...deja nu va mai putea fi incarcat cum trebuie...la capacitatea nominala!

niciodata sa nu lasati lanterna aprinsa pana se consuma acumulatorul [tensiunea sa scada sub 3,7v] ... ca nu-l ve-ti mai putea incarca la loc ! 

Greseala asta am facut-o eu cindva si mi-a explodat apoi un Li-Ion cind am vrut sa-l incarc.

Ramasesem fixat pe Ni-Mh.

Link spre comentariu

slabe sanse sa mai recuperati acel acumulator !(dupa parerea mea acumulatorul e mort)la acest tip de acumulatoare daca tensiunea scade sub 3,6v ...deja nu va mai putea fi incarcat cum trebuie...la capacitatea nominala!niciodata sa nu lasati lanterna aprinsa pana se consuma acumulatorul [tensiunea sa scada sub 3,7v] ... ca nu-l ve-ti mai putea incarca la loc !

daca eu cumapar acumulator de 3.7v 6.8a el la un moment dat cand o sa foloaesc lanterna acumulatorul o sa se descarce. Cum aflu eu cand scade sub 3,6v, ca duar nu o sa desfac mereu capacul lamternei pentru al masura cu multimetru? Daca iau alt acumulator pot sal incarc fara griji la incarcatorul de 5.3v 2a ? Am aflat ca acumulatoarele de 3.7v cand sunt incarcate complet au 4.2v. Pot sa folosesc doua acumulatoare de 3.7v 6.800mAh pemtru a mari durata de luminare a lanternei? Am desfacut tipla de pe acumulatorul lanternei si am vazut ca are daua acumulatoare in paralel.

Dacă ledurile sunt bune, ia alt acumulator și ai grijă să nu-l mai încarci la 12V. E posibil să fi încărcat acei acumulatori chiar cu polaritate inversă, fiindcă nu toate alimentatoarele au plusul pe mijlocul mufei. Ai grijă la polaritate, vezi ce indică semnul de pe eticheta lanternei. Totuși aștept să vii cu niște poze ale părții electronice, nu mi-e clar unde e circuitul de control al încărcării, acumulatorii Li-ion au o încărcare foarte pretențioasă .

mufa are + pe mijloc am verificat asta. Daca iau alt acumulator de 3.7 pot sa-l incarc la 5.3v
Link spre comentariu

Ultima parte, în care ți-am cerut poze cu partea electronică a lanternei, ai citit-o ?  E în interesul tău asta, dacă încarci acumulatorii fără niciun control, vor sfârși ca ceilalți, sau ca-n imaginea postată de Dj Leco.  Acumulatorii Li-ion trebuie decuplați de la încărcare la  4,2V sau maximum 4,3V. Dacă nu se face asta, se degajă gaze sau cum se mai spune,,ventilează,, dacă au supapă de siguranță, cei care nu au se ,,umflă,, și în cazuri extreme explodează spectaculos (și periculos)

De acea decuplare la 4,2V se ocupă de obicei un circuit specializat, de aceea voiam să văd dacă circuitul este în lanternă sau era în alimentator 

Editat de validae
Link spre comentariu

Ultima parte, în care ți-am cerut poze cu partea electronică a lanternei, ai citit-o ?  E în interesul tău asta, dacă încarci acumulatorii fără niciun control, vor sfârși ca ceilalți, sau ca-n imaginea postată de Dj Leco.  Acumulatorii Li-ion trebuie decuplați de la încărcare la  4,2V sau maximum 4,3V. Dacă nu se face asta, se degajă gaze sau cum se mai spune,,ventilează,, dacă au supapă de siguranță, cei care nu au se ,,umflă,, și în cazuri extreme explodează spectaculos (și periculos)De acea decuplare la 4,2V se ocupă de obicei un circuit specializat, de aceea voiam să văd dacă circuitul este în lanternă sau era în alimentator 

am facut poze duar la acumulator cand am ajuns la vecin, deoarece cand am conectat incarcatorul la mufa lantermei de incarcare si am masurat tensiunea pe cele doua fire de la acumulator negru si rosu aveam aceiasi tensiune de 5.30v cand am masurat tensiunea incarcatorului. Am crezut ca se incarca direct prin cele doua fire de la mufa de incarcare. Maine o sa ii fac si poze la partea electrica.
Link spre comentariu

Pot sa incarc acumulatorul li-ion cu Alimentator stabilizat 1200ma 3-12v sau cu alt alimentator de pe mivaromTensiune de alimentare: 90 - 240 V ~ / 50 - 60 Hztensiunea de ie?ire: 3V, 4.5V, 6V, 7.5V, 9V, 12Vconectori interschimbabile de putere: Jack 2.5 jack de 3,5, 3,5 x 1.35 / 10 mm, 5 x 2,1 / 12 mm, 5,5 x 1,5 / 12 mm, 5,5 x 2, 5/12 mm

Editat de undertaker fenomenul
Link spre comentariu

Pe acela îl folosești la încărcare ?  Dar cel original al lanternei nu l-ai avut sau s-a defectat ? Era bine de văzut dacă nu era ,,smart,, și decupla el încărcarea.

nu pe acesta lam vazut pe mivarom si am crezut ca este bun deoarece pot sa reglez tensounea la 3v,4.5v pana la 12v merge reglat. Incarcatorul oricinal al lanternei nu il am. Spunetimi daca pot incarca acumulator li-ion cu incarcatorul de tableta de 5.30v 2a sau cu alimentatorul de pe mivarom reglabil?
Link spre comentariu

Se poate cu oricare, dar am spus-o și repet: încărcarea acumulatorilor Li-ion care nu au circuit de protecție încorporat (cum au cele de telefoane) se face strict controlat, cu decuplare la atingerea tensiunii de 4,2V. Dacă lanterna nu are în ea un circuit de încărcare pentru Li-ion, nu faci decât să distrugi unul după altul alți acumulatori.

Eu mai bine te sfătuiesc să cumperi 4 acumulatori NiMh de 1,2V model R6 sau R14 (AA sau C după standardele internaționale) cu capacitate cât mai mare și să-i montezi într-un suport detașabil (boxa de baterii) astfel ca la descărcare să-i poți încărca afară, cu un încărcător universal.Sau poți să-i lași în lanternă și-i încarci cu sursa aia de 5V și o rezistență de limitare un timp determinat prin probe, acumulatorii NiMh sunt ceva mai toleranți la supraîncărcare și nu-s la fel de periculoși ca cei Li-ion. 

Editat de validae
Link spre comentariu
Se poate cu oricare, dar am spus-o și repet: încărcarea acumulatorilor Li-ion care nu au circuit de protecție încorporat (cum au cele de telefoane) se face strict controlat, cu decuplare la atingerea tensiunii de 4,2V. Dacă lanterna nu are în ea un circuit de încărcare pentru Li-ion, nu faci decât să distrugi unul după altul alți acumulatori.

Eu mai bine te sfătuiesc să cumperi 4 acumulatori NiMh de 1,2V model R6 sau R14 (AA sau C după standardele internaționale) cu capacitate cât mai mare și să-i montezi într-un suport detașabil (boxa de baterii) astfel ca la descărcare să-i poți încărca afară, cu un încărcător universal.Sau poți să-i lași în lanternă și-i încarci cu sursa aia de 5V și o rezistență de limitare un timp determinat prin probe, acumulatorii NiMh sunt ceva mai toleranți la supraîncărcare și nu-s la fel de periculoși ca cei Li-ion. Am imteles ce ziceti cu acel circuit de protectie, o sa ii fac cateva poze la placa lantermei din interior. Este mai bun acei alimentator care pot sa-l reglez la 4.5v decat incarcatorul de tableta care il am de 5v 2 a? Care dintre ele este mai bun pentru incarcarea acumulatoarelor li-ion ? Mersi mult pentru toate raspunsurile!

Link spre comentariu

E mai bun cel care dă cel mai mare curent dintre cele două. Din câte am reparat și am avut, cele cu tensiune selectabilă sunt în general niște făcături, se încing și-n gol și nu au tensiune stabilizată.Dar cum am spus, nu contează doar tensiunea, dacă nu au și un curent maxim suficient, vor fi suprasolicitate de acumulatorul de 6Ah sau vor trebui să-l încarce un timp prea mare (12-14 ore). Ai nevoie de un alimentator de 5V la cel puțin 1-2A. Dacă cel de tabletă are un curent de măcar 1A, e bun.

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator totgabi2002

Buna,

Am si eu o intrebare, urmarind acest topic:

In cazul meu am inlocuit acumulatorii de la o Bormasina de 14.4v, cu 4 buc  Li-Ion de 3.6v si 2600mAh in loc de NiCa  1.2v cu 1000mAh( o tensiune totala de14.4v).

Ma intereseaza o modalitate de incarcare corecta si sigura, acum ii incarc separat cu un incarcator ptr.LI-Ion  modul de 2 bucati.

Dehhhhh.. cam multa migala si nici nu fac contact bun in suportul de patru adaptat in acumulator(achizitionat de la Mivarom).

Poate o schema sau o solutie simpla  de incarcare, sa-i pot rigidiza sa faca, contact perfect.

........Dehhhhh.. cam multa migala si nici nu fac contact bun in suportul de patru(achizitionat de la Mivarom) adaptat in locul acumulatorilor vechi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări