Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

acumulator de 3.7v si 6800 mAh la o lanterna de 4v si 6000 mAh

undertaker fenomenul

Postări Recomandate

pai cum sa umble dle.validae daca totul e pe mufe ca la telefoane,si in primul rand daca bag sase dau opt baterii noi la 820mA ficare va dati seama ca tine si o luna incarcata.

Link spre comentariu

Am înțeles Giorgi, dar unii vor ca lanterna să fie ,,compactă, cu încărcare direct la rețea. Dacă asta vor, asta le fac. Am ajuns să dialogăm noi doi pe topicul altuia, vezi că eu am mai luat un avertisment pentru ,,offtopic,,  :rade:

Link spre comentariu

Aceasta este lanterna. TD-8000 - Lanterna Profesionala LED Cree XM-L T6 1800lmCe credeti daca pun + si - de la imcarcatorul de 5v si 2A pe firele de + si - de la acumulator s-ar aprinde lanterna ? cu acumulatorul scos doar firele de la incarcator si cele de la acumulator care duc in in lanterna. ( acumulatorul are un fir rosu + si umul megru - ) Am sunat acuma pe cel care vinde Acumulator MaxDay 26650 3.7V 6800 mAh de pe lanterne-profesionale.com si mi-a zis ca nu este compatibil cu lanterna m-ea. Voi ce credeti ar fi bun ? Este mai mic ca voltaj doar cu 0,3v dar are amperajul mai mare cu 800mA, eu am zis ca ar fi cam la aceiasi putere. Am mai vazut acuma pe net un acumulator alien de 4v 4A dar erea cu plumb sau cum se zice, acesta ar fi mai bun?

Editat de undertaker fenomenul
Link spre comentariu

ceva nu se leaga ,....acolo (de unde cred ca ati luat informatia ) scrie ca  acumulatorul acestei lanterne e de 4v 6000mA ...dar mai  scrie ca e un acumulator li-ion...ori eu nu am vazut (auzit) de un acumulator de 4v li-ion! ori e un acumulator de 3,7v li-ion? ...ori e un acumulator cu plumb?

undeva trebuie sa fie o greseala...si e posibil ca acumulatorul sa fie de 3,7v-6000mA ...si dupa incarcare, acesta va avea o tensiune de 4.2v...si de aici si confuzia celui care vinde aceste lanterne...(posibil ca vanzatorul lanternei sa nu fie in domeniu[electrotehnic] ...si sa nu aiba habar despre ce vorbeste)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Mare atentie la incarcarea acumulatorilor Li-Ion, explodeaza foarte urit.

Tensiunea la borne NU trebuie sa depaseasca 4,2V, element full incarcat.

3,7V este tensiunea nominala pe un element.

Exact cum si bateria de acumulatori auto cu plumb, are 12V nominal, tensiunea la borne cind este full incarcata este de 14,43V.

Daca vrei sa incarci un Li-Ion la acel alimentator de 5V/2A, recomand inserierea cu o dioda cu siliciiu gen 1n400x si o rezistenta de 10 ohm/1w.

Cind citesti pe acumulator 4,20V este incarcat.

Dioda limiteaza tensiunea la maxim 4,3x V, caderea de tensiune pe ea fiind in intervalul 0,6-0,7V, iar rezistenta limiteaza curentul de incarcare la max 0,4xA.

Link spre comentariu

Citez de pe un site ce o comercializează:  Sursa alimentare : Li-ion 6000mAh Material : aliaj de aluminiu Culoare : negru Greutate cu baterii : 1.950 kg Diametrul capului : 16 cm Lungime : 27 cm Distanta iluminare : aprox. 600m-700m (testata in conditii de bezna totala) Tip LED : CREE XM-L T6 Flux luminos : 1800 Lumeni Consum: 30W Moduri iluminare : 3 moduri Hi 100% > Low 50% > Flash Sistem incarcare : priza normala (220V) direct in lanterna prin mufa de incarcare

Ați putea pune o poză cu acumulatorul dvs. ?  Nu puneți 5V direct în locul acumulatorului, e posibil să afectați sursa de curent constant.

Editat de validae
Link spre comentariu

Cer scuze de off topic, dar e cam aceiasi tema, iar in alta parte nu am unde sa intreb: daca incarcatorul de la telefon scoate la iesire 5.4 V in gol, e bine, rau sau ceva normal?! Pot zice doar ca e unul pentru priza americana, dar care se incadreaza in 100-240Va (e pt HTC, 1A). Multumesc.

Link spre comentariu

adryano singurele lucruri în comun dintre lanterna lui undertaker și telefonul tău este că ambele au acumulatori și încărcător alimentat la rețea. Dar, dacă tot ai ,,sărit gardul,, aici, eu zic că nu trebuie să-ți faci probleme cu tensiunea în gol, câtă vreme în sarcină rămâne la 5V. Dacă telefonul se încarcă bine, las-o așa.

Link spre comentariu

dupa cum vad initiatorul topicului nu prea se oboseste sa dea detalii cesa mai zic de faptul ca nici nu a fost prezent pe forum atata timp cat sa discutat problema lui.

Link spre comentariu

Lanterna se incarca printro mufa ca asta

dupa cum vad initiatorul topicului nu prea se oboseste sa dea detalii cesa mai zic de faptul ca nici nu a fost prezent pe forum atata timp cat sa discutat problema lui.

scuzatima ca nu am fost prezent pe forum dar am fost la munca
Link spre comentariu

Nu ai reușit să atașezi poza.Încearcă cu butonul de jos Editează, apoi Folosește editor întreg.- Alegeți fișierul - Atașează acest fișier.

Dar te-am rugat să pui o poză cu acumulatorul lanternei, eventual cu plăcuța sursei de curent constant a ledului.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări