Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

acumulator de 3.7v si 6800 mAh la o lanterna de 4v si 6000 mAh

Postări Recomandate

Buna ziua am o lanterna profesionala led 30w acumulator tda800 4v 1500mAh-6000mAh problema este ca a fost alimentata cu un alimentator de 12v si 2A si acuma nu se mai aprinde, m-am uitat de dimineata la acumulator si erea un pic cald. -daca nu se mai aprinde inseamna ca sa dus acumulatorul ? - daca acumulatorul este dus pot sa o alimentez cu un alt acumulator de 3.7v si 6800mAh li-ion? - s-ar strica ceva daca ia-si pune doi acumulatori de 3.7v si 6.8mAh in paralel indentici pentru a creste curentul, m-ar tine mai mult? - mentionez ca lanterna are acumulatorul format din doi acumulatori dar nu stiu daca este in serie sau in paralel pusi. -inca ceva am gasit pe un site acumulatori de 3.7 v si amperaj diferit nu veau de 4 v si nici pe net nu am gasit acumulator de 4v li-ion. Va multumesc !

Link spre comentariu

da poti pune acumulatori de 3,7v cati vrei,de fapt cat iti permite spatiu in lanterna,bineinteles ca se va mari durata de functionare dar si cea de incarcare asta in functie cu ce incarcator folosesti.ideeal ar fi unul de 5v la 1,5-2a

. Multumesc pentru raspuns!mai am cateva intrebari - pot sa folosesc incarcatorul de la tableta este un incarcator normal cu doua fire + si - nu este dala usb este de 5v si 2a pot sal folosesc daca acumulatorul este de 3.7 si 3,8A ? - ar fi bine daca a-si pune in paralel sau in serie cu acumulatorul un bec ceva pentru a echilibra tensiunea dintre acumulator si incarcatorul de la tableta de 5v? - cam in cate ore s-ar incarca doi acumulatori de 3.7v si 6,8mAh, cum se calculeaza? Multumesc inca odata!
Link spre comentariu

Acest acumulator este bun/este firma buna lanterne-profesionale.com/acumulator-maxday-26650-3-7v-6800-mah.htmllanterne-profesionale.com/acumulator-maxday-26650-3-7v-6800-mah.htmlNu inteleg ceva eu daca am incarcatorul de 2 amperi, imi da doi amperi pe ora? Acumulatorul de 6.8mAh sar incarca in 3 ore si si ceva? Scuze daca sunt insistent, sunt la inceput in electrica si electronica.

Link spre comentariu

pai tocmai dai va spun,sa nu aaduceti la saturatie acel acumulator incercand sa-i dati o tensiune mare pentru al distruge.

scuze dar nu mai inteleg nimic, pot sa incarc acel acumulator de 3.7v si 6.8 A cu incarcator de 5v si 2A? In cate ore sar incarca daca incarcatorul este de 2 amperi ? Sau imi trebule un incarcator cu o tensiune mai mica de 5v, una de 3,7v-4v si ceva e bun? Explicami si mie te rog frumos!Acumulatorul nu poate sa traga mai mult de 1 amper pe ora chiar daca incarcatorul este de 2 amperi? Editat de undertaker fenomenul
Link spre comentariu

Da, puteti sa-l incarcati la 5V, 2A. Timpul de incarcare e de doua ori mai mic fata de 1A. Procesul de incarcare nu e liniar ca sa stiti exact in timp se va incarca...in 3-4 ore se va incarca.Rectificare: Daca acumulatorul are circuit separat care sa-i asigure  nu mai mult de 4.3 V, pai puteti utiliza acel incarcator, daca nu are, nu-l folositi. 5 V e mult.

Editat de adryano
Link spre comentariu

In paralel?! indiferent de ce acumulator ar fi, nu are rost asa ceva, pentru ca energia in loc sa mearga in acumulator, e consumata de bec. Asta chiar nu o cred "cand acumulatorul este gol se va aprinde becul si cu cat acumulatorul este mai incarcat becul va avea lumina mai mica pana se va stinge aproape de tot."
Solutia pt dvs. e urmatoarea: sursa de curent continuu de 9-12V +buck converter ce sa va ofere o tensiune constanta de 4.2-4.3 V, atat.

Link spre comentariu

din ceea ce a descris autorul topicului reiese sigur ca acea lanterna avea sigur o rezistenta de limitare din moment ce el o incarca cu un incarcator de 12v la 2amperi,iar daca schimba acumularorul sau acumulatori cu unii de 3,7volti atunci acea rezistenta se anuleaza ca sa puteti incarca cu un incarcator de 5volti,acum ati inteles domnule undertaker fenomenul ce este asa de greu?

Link spre comentariu

Trebuie menționat clar pentru inițiatorul topicului: Dacă se folosește un bec pe post de limitator al curentului de încărcare, acesta se va lega în serie cu acumulatorul. Nu în paralel.Becul folosit trebuie să aibă o tensiune de lucru apropiată de diferența dintre tensiunea încărcătorului și a acumulatorului.În cazul de față se poate folosi un bec halogen de 2,2V/05A de exemplu. Metoda pare primitivă și poate că este, în contextul tehnologic actual, dar e simplă și eu o folosesc de multe ori când încarc acumulatori de la o sursă nededicată pentru asta (fără limitare de curent sau tensiune). Trebuie doar găsit becul potrivit curentului maxim dorit....

Vă pot arăta un bec stabilizator de curent de producție elvețiană Hassler & Bern folosit pentru stabilizarea curentului la 1,2A într-o plajă a tensiunii de 19-57V .

Se folosea până prin anii 90 la locomotive, stabiliza curentul pentru traductorul de viteză H&B care a fost înlocuit și el, fiind depășit tehnic. Dar becul încă nu și-a spus ultimul cuvânt.Cum nici tuburile electronice nu vor dispărea...

Editat de validae
Link spre comentariu

La fel fac și eu cu lanternele care au acumulatori cu plumb uzați.Le scot acumulatorii și-i înlocuiesc cu alții moderni cu Li-ion, dar pun o diodă Zenner de 7,5V în paralel pe bornele acumulatorului sau cel puțin la bornele grupului de leduri, pentru protecție la vârfurile de tensiune, mai ales dacă lanterna se încarcă direct la rețea.Multe lanterne ieftine au încărcarea de la rețea cu condensator serie. La acele modele, dacă acumulatorul se descarcă complet și ledurile rămân din greșeală ,,pe aprins,, și posesorul pune lanterna la încărcat, ledurile se ard instant.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări