paul_ral Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Prea multe lucruri nu găsesti despre el. Totusi, ceva imagini aparute pe net, ma vor ajuta in restaurarea acestui EQ cu amplificare, un moft in sistemele audio de pe masinile anilor 80. Pe langa Pioneer-urile din colectia mea, fan Marantz fiind, am cumparat la un pret modic aceasta raritate (spun eu, și nu cred ca gresesc) stiind ca nu "prea" funcționează. Cum aveam deja un Marantz model car 3202 (auto) luat pe o suma destul de marisoara, am zis ca-i trebuie musai și un EQ. Timp de vreo 2 ani a stat prin sertar. Se pare că acum i-a venit si lui randul, acum ca am terminat cu servisarea la Pioneer-uri. Se pare ca a avut o viata grea, cu ceva incercari aiurea de reparație, soldate cu eșec și zgârierea panoului frontal: de, omul nu a avut o tubulară si a folosit patentul. Egalizor Amplificator Am facut o lista de piese, incepand cu capacitorii, unde pe electrolitici voi merge pe Elna Silmic II și Nichicon FG iar ceilalti vor fi schimbati cu WIMA. In ceea ce priveste tranzistorii caut pe la prieteni, poate gasesc originali. Nu am mari sperante dar poate, poate... Daca nu, voi trece pe BD (am 911/912) si BC-uri. Voi prezenta totul la timpul potrivit. Link spre comentariu
paul_ral Postat Februarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2015 Desi am inlocuitori, caut urmatorii tranzistori vechi: 2SA673 © - Hfe intre 100-200 2SC458 © - Hfe intre 160 - 320 2SC1344 (D) - Hfe intre 250 - 500 2SB562 © - Hfe intre 120 - 240 2SD468 © - Hfe intre 120 -240 Link spre comentariu
paul_ral Postat Februarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2015 Am inlocuit condensatorii de pe placa potențiometrilor și a egalizatorului. Am folosit WIMA pentru nepolarizați, am pastrat 2 C-uri de 820pF la care nu am gasit polipropilena. Tantalii au fost inlocuiti cu electrolitici sau tot tantal. Ar fi fost mai buni WIMA? Aștept sa-mi vina electroliticii noi, Pe aceasta placa voi pune Nichicon FG Inainte Dupa: La final am verificat tranzistorii sunt 2 x 2SC1344 si 2 x 2SC458 si sunt in parametrii Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 6, 2015 Autor Partajează Postat Martie 6, 2015 In paralel cu restaurarea unui Marantz 250, m-am ocupat și cu egalizatorul. Am înlocuit toți electroliticii vechi cu Elna Silmic II si Elna Cerafine pe partea de amplificator si cu Nichicon FG pe egalizator. Urmeaza sa imperechez tranzistorii si sa-i pun pe placă inlocuindu-i pe cei care au fost montati la o reparație trecuta. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 7, 2015 Autor Partajează Postat Martie 7, 2015 Am montat tranzistorii pe placă. Prefinalii sunt BD139 si BD140 Finalii BD911 si BD912. Pentru montare pe radiator am cumparat kituri noi, Cam asa arata acum amplificatorul Piesele inlocuite (nu am inclus tranzistorii) Maine îi fac proba. Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2015 Am demontat vechile operaționale, s-au montat socluri și noile operaționale Am gasit si frațiorul mai mic SA-230, realizat pe baza lui TA7205AP. Si acesta va trece prin recapping. Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 Ce mai! Fan Marantz 100%... Frumoasa lucrare si ilustrare... Link spre comentariu
paul_ral Postat Iulie 1, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2015 Multumesc pentru aprecieri! Link spre comentariu
paul_ral Postat Iulie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Recap la SA-230. Electroliticii o cam luaseră razna. Am folosit Nichicon Fine Gold, Elna Silmic 2 si Elna RE3. In loc de ceramici am folosit WIMA, iar tantalii au fost înlocuiți cu unii noi. Mai am de schimbat un condensator de 2200uF si gata, e ca nou. Editat Iulie 16, 2015 de paul_ral Link spre comentariu
zarra68 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 A ramas sa ne spui si cum se aud,sculele.Oricum,frumos,tot inainte! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum