feri.visky Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Dac stati la bloc este explicabil... Link spre comentariu
Untold Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 Nu stiu, de exemplu, astazi banda e "curata", nu exista niciun bruiaj. La ora 9.00 cand am deschis radioul, nu era prezent pe nicio portiune. Si inca e "liniste", RRA se aude perfect... Asta ma intriga cel mai mult.... Link spre comentariu
validae Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 De când se folosesc pe larg sursele în comutație, este greu, dacă nu chiar imposibil de evitat interferența lor pe benzile de radio. Mai ales că mulți producători de aparatură Low Cost nici nu mai prevăd filtre minimale EMI pe alimentarea becurilor economice, de exemplu. Cred că nu se poate omite ca imposibilă nici varianta unor efecte ale instalațiilor HAARP, care după părerea mea sunt experimente la fel de potențial periculoase precum erau și primele experimente cu radioactivitatea. Până s-a descoperit ce efecte distrugătoare au materialele radioactive, s-au folosit scurt timp (incredibil dar adevărat) chiar ca adaos la anumite paste de dinți, de către unii producători germani în perioada antebelică. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) E ora 11.35 si banda e inca curata. Pesemne ca nu s-a trezit "perturbatorul"... Am sa fac un grafic pe zile si ore, incepand de azi. Sunt curios daca graficul perturbatiilor va urma curba (clopotul) lui Gauss. Editat Martie 5, 2015 de Untold Link spre comentariu
uvas Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 O sa-l puneti in carcasa si nu o sa mai intre,, parazitii,,. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 Pfiii, cu de nu m-am gandit la asta?!? Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Nu cred ca perturbatia este aleatoare... ci este determinist in functie de cine, cand si cum lucreaza... cred... Link spre comentariu
mila Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Cauta sa vezi ce vecin e plecat in delegatie Link spre comentariu
Untold Postat Martie 6, 2015 Autor Partajează Postat Martie 6, 2015 Buna dimineata. Asta dimineata perturbatia este prezenta exact in cele doua locuri din banda de UM cum e in videoclip. Si daca vecinul e plecat in delegatie, poa'sa fie nevasta-sa responsabila de bruiaj? Ia sa-i fac o vizita.... Sa n-o dam in subiect de bodega, va rog.. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 In Bucuresti, in anumite zile si la anumite ore(de ex. acum) postul FM Radio Romantic 101,9 MHz este bruiat de un fosgait enervant, am incercat cu doua aparate, la fel. Cauza nu poate fi vreun aparat aflat in cladire, nu este cazul. Posibil e de vina antena de la Podul Constanta(se afla in apropriere), cine stie ce reglaje mai fac la vechitura aia. Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Daca vine nenea Putin sa vedeti voi cum o sa aveti nevoie de aceste benzi.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 (editat) Care benzi? Va referiti la UL, UM, US? Acelea erau strategice inainte de raspandirea TV-urilor, la ora actuala sunt vax albina...degeaba poluam eterul cu sute de KW daca populatia nu mai are receptoare pentru benzile acelea...iar amplasarea unei statii de unde medii in mijlocul unui oras, cum e cea de 30Kw de la Podul Constanta din Bucuresti, care se pare ca transmite "Antena satelor" e chiar absurda si complet inutila. Postul de la Tancabesti sa zicem ca mai e util pentru batranii din zonele rurale, dar oricum pana in 2021 se va renunta la modulatia in amplitudine. Daca vine un cataclism natural sau produs de om, numai de ascultat la radio mai avem chef in situatia aceea. In cazul unui razboi, posturile de radio in banda de unde medii sunt tinta perfecta, din cauza dimensiunilor imense ale antenei. Un post in banda FM poate functiona intr-un apartament de bloc iar antena are 1,5m, in plus consuma 2-300 W, nu sute de KW.In plus postul FM poate fi receptionat pe smartphone, pe cand undele medii necesita receptor dedicat, oricat de simplu. In situatii de necesitate, informarea populatiei se face prin alte mijloace la nivelul anului 2015, nu prin radio AM. Singura neplacere legata de renuntarea la AM e data de faptul ca un pustiulica incepator nu va mai putea sa-si mestereasca un radioreceptor cu o dioda EFD108 si un tranzistor, dar oricum, generatia actuala are alte preocupari, mai degraba astia "mesteresc" un joc cu o placa video de 2 miliarde de tranzistori. Editat Martie 6, 2015 de Spitfire 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Spitfire, esti departe de adevar. Posturile AM de care vorbesti folosesc zeci de KW pentru a invinge legile propagarii, ca badea Gheorghe sa asculte pe Dragan Muntean si ziua si noaptea. Daca insa te supui lor si sti sa le folosesti in avantajul tau, cu 100W ajungi pe coasta de vest a SUA fara nici o problema. NU VEI PUTEA FACE ASTA IN FM NICIODATA !!!! Teritoriul Romaniei este acoperit zilnic lejer de radioamatori cu 100W (putere cat becul de veioza) in 7.130 MHz si seara in 3,710 MHz. NU VEI PUTEA FACE ASTA IN FM NICIODATA!!! Fii realist! FM-ul e de fapt Walkie-Talkie! Bate la limita orizontului vizibil + 15%. Atat! Link spre comentariu
ChRS Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 (editat) "Bruiajul" inregistrat in film provine de la o sursa in comutatie. Ai mei ascultau Antena Satelor pe UL fara probleme pana cand au cerut sa le instalez un router wireless. Dupa ce am montat aparatul si i-am introdus in priza alimentatorul, a inceput si bazaitul mentionat. In cele din urma le-am montat un telefon smart "ruginit", l-am conectat la net si la un mic amplificator dupa care le-am pus antena satelor online ca sa "cante" in continuu de pe el. Editat Martie 6, 2015 de ChRS Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 In cazul unui razboi, posturile de radio in banda de unde medii sunt tinta perfecta, din cauza dimensiunilor imense ale antenei. Un post in banda FM poate functiona intr-un apartament de bloc iar antena are 1,5m, in plus consuma 2-300 W, nu sute de KW.In plus postul FM poate fi receptionat pe smartphone, pe cand undele medii necesita receptor dedicat, oricat de simplu. In situatii de necesitate, informarea populatiei se face prin alte mijloace la nivelul anului 2015, nu prin radio AM. Singura neplacere legata de renuntarea la AM e data de faptul ca un pustiulica incepator nu va mai putea sa-si mestereasca un radioreceptor cu o dioda EFD108 si un tranzistor, dar oricum, generatia actuala are alte preocupari, mai degraba astia "mesteresc" un joc cu o placa video de 2 miliarde de tranzistori. in cazul unui razboi, poate ca posturile FM nu vor fi distruse, ci capturate sau bruiate. undele medii necesita receptor dedicat..hmmm...eu pe smartphone pot receptiona si AM. in plus, faptul ca trebuie receptor dedicat e un avantaj, zic eu, pentru ca orice puștulica poate face un receptor cu dioda...asa cum ai spus. cat despre abandonarea modulatiei de amplitudine..ma indoiesc. si transmisiunile in cod morse au fost abandonate la nivel oficial sa zicem, insa sunt folosite in continuare in unele domenii (mai ales in domeniul militar, cel putin ca rezerva). acele mijloace moderne de nivelul anului 2015 vor fi primele scoase din functiune in caz de agresiune. dar in fine, dormiti linistiti ca in caz de ceva ne apara NATO, nu avem nevoie de armata nationala... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum