Vizitator Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Asta e stadiul in care au ramas, de ceva vreme. A venit momentul sa le finalizez, ca sa pot trece la unul mai... cumva. Sunt cablate, sunt montate pe radiatoare, cu folii mica si pasta, bucse, filetat in radiator, si suruburi la culoare (obsesii). Conzii din sursa nu raman. Vreau sa pun cat mai mari, in diam. 30mm. Aici e o rugaminte... imi poate recomanda cineva la viteza, de pe Frnl, niste conzi de min 10.000uF/63-100v, la diam. 30mm? Eu unul, n-am gasit... mea culpa. O sa cumpar un toroidal mic mic de 9V, pentru alimentarea protectiei... Multumesc, va tin la curent... Link spre comentariu
George Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Eu doar pe ăștia i-am gasit care sa se incadreaza in acele cerinte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Perfect, multumesc! Tin minte ca am cautat destul de mult, si am si luat o droaie de magazine la rand... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Crezi că au vre-un efect deosebit? Pe vremuri unii de 4700uF erau lux şi amplifurile nu sughiţau deloc. Îmi place cum s-au format rez de 0,25 Ohmi din 4x1 Ohm. Atenţie că sînt fuzibile. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 E o idee f buna, daca ar fi sa masori inductanta lor ar fi aproape nula. Nu te obosi sa le schimbi, ele vor merge f bine in aceasta configuratie. Ca si tensiune pt condensatori alege una mica din motive de gabarit. Actuala capacitate e suficienta chiar si pentru doua canale, dar evident, nu strica sa o maresti. Pt protectie nu te obosi cu alt traf. Conectezi multimetrul la priza mediana, iar in celalalt capat ii pui un ac. Intepi bobinajul secundar si cauti tensiunea dorita. Pt protectie separi spira cu 2 bucati de plastic, o razuiesti si lipesti o sarma. Evident faci asta in partea superioara/exteriorul torului sau chir pe exterior, unde spirele sunt mai distantate. Radiatoarele par solide cat sa nu iti faca probleme. Sa dai un ochi in subiectul "legaturi electrice" de la aceasta sectiune. Chiar daca e un proiect aparent simplist eu zic ca merita sa ii dai atentie, vei capata experienta cu electronica. La carcasa sunt sigur ca ne vei surprinde cu ceva elegant, la fel ca si boxele prezentate. In caz ca vei alege o carcasa de dimensiuni mici, sa incerci sa ecranezi cu tabla de fier sursa de amplificatoare si mufele de intrare. Spor la treaba! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Mulțumesc! Am o problemă cu carcasa. În ce măsură/condiții, o pot realiza din lemn (generic)... ? O să postez o randare cu ce vreau... Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) Mulțumesc! Am o problemă cu carcasa. În ce măsură/condiții, o pot realiza din lemn (generic)... ? O să postez o randare cu ce vreau... Pentru inspiratie in ce priveste carcasa ......la care bineinteles se aplica ce spunea mai sus colegul Sharky Spor ,,....si bineinteles asteptam niste poze cu proiectul finalizat http://www.diy-audio.ro/amplificatoare/amplificator-fet100.html Editat Februarie 14, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Exact, principial, ceva de genul... Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) La cat de putin consuma o protectie, mi se pare barbar sa macelaresti traful in modul descris mai sus. Se poate culege tensiune din plusul cel mare cu o simpla R urmata de o D si un C si apoi un stabilizator serie. In al doilea rand mi se pare ca vad pe traf scris 2 x 24Vca. Daca se doreste o solutie mai economica se pot folosi filtraje la 50Vcc, chiar si la 40Vcc. (Se recomanda 63V pt condensatorii fake /chinezarii ...) Editat Februarie 14, 2015 de shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Da, raman la 63V, ca la 10.000uF, nu cred ca-s sanse sa gasesc la 30mm, pe tensiuni mai mari. Am ~ 2x24V. Cat are in +35V? Un 80W? Asta a fost un traf luat pentru alt proiect. Nu stiu ce sa fac, si daca se justifica sa-l imping din alimentare, la 120W. Asta inseamna sa comand alt traf. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Pentru inspiratie in ce priveste carcasa ......la care bineinteles se aplica ce spunea mai sus colegul Sharky Spor ,,....si bineinteles asteptam niste poze cu proiectul finalizat http://www.diy-audio.ro/amplificatoare/amplificator-fet100.html Pacat de cutia aia, a stricat-o cu saracia aia de FET100 ! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Am ~ 2x24V. Cat are in +35V? Un 80W? Cam aşa pe o sarcină de 4 Ohmi, în funcţie şi de semnal. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 (editat) Daca sunt aprox. 2x32Vcc in gol (vreo 2-3V mai cad pe puntea redresoare), in sarcina sigur tensiunea va mai cadea cativa volti, deci in cel mai bun caz vor fi 2x30Vcc, mai probabil 2x28Vcc. Nu ies mai mult de 30W/8ohmi. Editat Februarie 15, 2015 de shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 O sa-i fac un test asa, si-i comand trafo pe masura, cu mai multe secundare, +protectii... Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 E destul pt casa. Dar ai avantajul ca nu se va speria de impedante mici. La alimentarea aia duce si 2 ohmi. Ii mai tragi un filtraj tzapan gen 2x22mF si gata ampliful. Conzii la 40V nu ar trebui sa ocupe prea mult loc la capacitati mari. La scosul prizelor nu e nici o macelareala avand in vedere ca spirele sunt la exterior. Nu e nici o problema cu lemnul. DAca vrei sa ecranezi o poti face pe interior si nu strica aspectul. Ampliful asta nu e rau, dar nici ceva iesit in comun ca si performante. Nu insista cu o carcasa prea scumpa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum