Vizitator vampi Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Salut. Am un TV Sport 251 si caut o schema pt el. Vreau sa adaug in spate intrare semnal video si audio, care sa treaca de demodulator. Am observat ca demodulatorul (nu stiu exact cum se numeste; selector?) are niste fire care duc la panoul frontal, unde sunt potentiometrele si butoanele, si cateva fire care duc pe placa principala. As vrea sa risc cat mai putin si sa stiu exact unde introduc semnalul video, adica unde lipesc un fir care sa mearga in spatele televizorului la o mufa RCA mama. Acelasi lucru pentru semnalul audio. Multumesc. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 demodulatorul este selector...cel care prinde canalele....firele respective duc 12 volti la butoane pt alegerea gamei receptionate respectiv FIF1 FIF3 si UIF celelalte fire duc la potentiometrii care regleaa contrastul volumul sonor si stralucirea semnalul audio se poate introduce pe unul din picioarele potentiometrului de volum...decupland acel picior de la cablaj veti folosi etajul audio din tv ca amplificator independent alimentat din sursa tv-ului semnalul video...ei aici e o problema...asta as vrea sa stiu si eu....daca aflati va rog sa imi spuneti si mie spor si bafta voi cauta schema acestui tv...de fapt cred ca am facut rost de ea chiar in seara asta o voi scana si o voi trimite maine....v-as ruga o adresa de mail sa ajunga sigur o seara placuta Link spre comentariu
Vizitator vampi Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) Intre timp am gasit schema in poloneza, pe un forum rusesc. Integratele sunt TDA440, TBA950/1, TAA661B, TDA1170 si TBA790. Schema originala (format DjVu): https://drive.google.com/file/d/0B0D5h65QGhZzenVqelgtbGJoTlk/view?usp=sharing Schema in format JPEG (am curatat-o eu un pic): https://drive.google.com/file/d/0B0D5h65QGhZzZDJ2emtIOEpxLVE/view?usp=sharing Link unde am gasit schema (necesita inregistrare pe forum): http://monitor.net.ru/forum/sport-251-download-10330.html Modulul FI Cale Comuna pare a fi identic cu cel din prima schema de aici: http://www.azp.ro/scheme-electronice/schemetvalbnegru/109-scheme-electrica-tv-alb-negru-pentru-televizoarele-an-romanesti.html Din Modulul FI Cale Comuna semnalul merge la Modulul Cale Sunet, si intr-adevar, se pare ca pot aplica semnalul de intrare pe cursorul potentiometrului de volum R209, sau probabil e o idee mai buna sa-l pun in punctul M203, ca sa am si control al volumului. Pinul 14 al TAA661 este iesirea audio. Iar intrarea video pare ca poate fi aplicata pe M105, iar KS2 poate fi inlocuit cu un comutator montat in spatele TV-ului. Va rog sa ma corectati daca ma insel. Ce ma nedumereste e faptul ca acelasi semnal merge si in calea de sunet. Poate sa-mi explice ceva ce inseamna "Cale Comună", si ce face modulul de cale comuna? De asemenea, daca FI inseamna Frecventa Intermediara, de unde vine ea? Din selector? Exista un reductor de frecventa in el? Pe wikipedia exista aceasta schema bloc: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/TV-block-diagram.svg Se pare ca semnalul video poate fi aplicat chiar dupa "Demodulator". Dar in schema nu ma prind care e demodulatorul. Din cate am inteles, semnalul audio vine la 6,5MHz, iar semnalul video nu depaseste 5,5MHz, asa ca ar avea sens sa fie pe un singur fir? Si sa-mi spuneti daca am priceput corect: FIF = Foarte Inalta Frecventa = Very High Frequency = VHF = 30MHz - 300MHz UIF = Ultra Inalta Frecventa = Ultra High Frequency = UHF = 300MHz - 1GHz Si avand in vedere ca pe schema sunt marcate cateva puncte in modulul cale comuna cu 30MHz-40,5MHz, presupun ca undeva frecventa este redusa. si adusa intre niste parametri. Editat Februarie 14, 2015 de vampi Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Sterge ultimele doua linkuri scarboase !! Link spre comentariu
Vizitator vampi Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Sterge ultimele doua linkuri scarboase !! Cele catre azp? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) Nu vreau sa va tai ....elanul....dar va luptati cu morile de vant cu ideea dvs de a atasa mufe AV la acest aparat!!! Si de la ce aparat(dvd,video,etc) vreti sa dati semnal AV ''batranului'' tv Sport?!?! In ziua de azi este epoca semnalelor digitale.... Editat Februarie 14, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
Vizitator vampi Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Se pare ca demodularea are loc in TDA440, iar pinii 11 si 12 sunt iesirea semnal video negativ si respectiv pozitiv. Nu ma prind de ce trebuie si pozitiv si negativ, si cum le furnizez pe amandoua din cablul de semnal video. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Da alea, ia da clic pe ele !! Link spre comentariu
Vizitator vampi Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Nu vreau sa va tai ....elanul....dar va luptati cu morile de vant cu ideea dvs de a atasa mufe AV la acest aparat!!! Si de la ce aparat(dvd,video,etc) vreti sa dati semnal AV ''batranului'' tv Sport?!?! In ziua de azi este epoca semnalelor digitale.... E un proiect retro. Semnalul va veni de la un HC si de la un joc Sega. Eventual o sa pun si un peste de sticla pe el. Da alea, ia da clic pe ele !! La mine se incarca JPEG-urile. La dvs ce se incarca? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 No comment!! ''Distractie'' placuta mai departe!!! Sanse de reusita.....ma indoiesc!!! Link spre comentariu
ionel sm Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Cele catre azp? Are dreptate @ dan-a2 scoatele de acolo ca sant niste tampenii. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 E un proiect retro. Semnalul va veni de la un HC si de la un joc Sega. Eventual o sa pun si un peste de sticla pe el. La mine se incarca :JPEG-urile. La dvs ce se incarca? Un barbat ....''femeie''!!! Oribil.....!!! Link spre comentariu
Vizitator vampi Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Ok, am incercat de pe alt calculator si s-a intamplat si la mine. Probabil masura anti-hotlinking. Am scos link-urile, ms. Anyway, ramane intrebarea - cum aplic semnalul video. Poate daca gasesc un TV cu TDA440 care are deja intrare AV, si ma uit in schema lui? Stie cineva un astfel de TV? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) Curios, dacă dau click pe acele link-uri, la mine apar decât schemele, nimic altceva.Eu cred reclamele nedorite apar în funcție de ce detectează Adsense pe fiecare sistem în parte. Când vă mai apar astfel de aberații, dați click pe X-ul din dreapta-sus al reclamei, iar când sunteți chestionați de motivul respingerii reclamei, bifați ,,Conținut neadecvat,,. Editat Februarie 14, 2015 de validae Link spre comentariu
BUGHIU Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) Ok, am incercat de pe alt calculator si s-a intamplat si la mine. Probabil masura anti-hotlinking. Am scos link-urile, ms. Anyway, ramane intrebarea - cum aplic semnalul video. Poate daca gasesc un TV cu TDA440 care are deja intrare AV, si ma uit in schema lui? Stie cineva un astfel de TV? Vedeti sa nu faceti vreun scurt.... Editat Februarie 14, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum