Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tv kontrast

neluelectron

Postări Recomandate

pai fiind vorba de o alimentare simetrica este norman ca cele doua tensiuni simetrice sa fie la valori egale,in cazul dstra.schimbati c-urile si diodele de redresare din recuperatoare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neluelectron

15

• dan cod

8

• Florinel TV

8

• BUGHIU

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ok asa o sa fac schimb si tranzistorul din sursa schimb si diodele de pe recuperate ,filtrajele, am timp sa schimb toate astea pina joi cind imi vine comanda de la ad....... am comandat un LA78045 care ajunge 25 lei poate la pretul asta o fi un ciu mai de doamne ajuta ,merg pe ideia ca o fi fost ciurile de calitate proasta ,zic si eu ....

Editat de neluelectron
Link spre comentariu

pai fiind vorba de o alimentare simetrica este norman ca cele doua tensiuni simetrice sa fie la valori egale,in cazul dstra.schimbati c-urile si diodele de redresare din recuperatoare.

alimentarea  la etajul bv nu este tensiune simetrina ci este cu plus minus max 30v depinde de ic

Link spre comentariu

alimentarea  la etajul bv nu este tensiune simetrina ci este cu plus minus max 30v depinde de ic

Ati uitat.....''masa'',nu aia pe care lucrati ...... Cum sa nu fie simetrica daca este,de exemplu +14v si -14v .....dar fata de ce.....nu cumva de ....''masa''?!?! :limb:

Link spre comentariu

Incepe sa iasa controverse intre colegi cu aceasta ''chinezerie'' ce asi dori sa stiu ,unul dintre colegi a spus ca ''tartorul'' in aceasta sursa ar fi tranzistorul din primarul sursei ,este cunva tranzistorul de pe radiator ?..sau altul sa stiu pe care sa-l schimb ....

Link spre comentariu

Incepe sa iasa controverse intre colegi cu aceasta ''chinezerie'' ce asi dori sa stiu ,unul dintre colegi a spus ca ''tartorul'' in aceasta sursa ar fi tranzistorul din primarul sursei ,este cunva tranzistorul de pe radiator ?..sau altul sa stiu pe care sa-l schimb ....

asta nu este o alimentare simetrica ci este o alimentare chinezeasca uitativa la ic daca are alimentare simetrica este un amarit de ic ca TDA8172 numai ca la asta au facut alimentarea cu plus si minussi 2 piese pe masa asta nu inseamna ca este simetrica

daca ic-ul LA78040 este cu alimentare simetrica atunci TDA7294 ce alimentare foloseste

LA78040.pdf

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Ati uitat.....''masa'',nu aia pe care lucrati ...... Cum sa nu fie simetrica daca este,de exemplu +14v si -14v .....dar fata de ce.....nu cumva de ....''masa''?!?! :limb:

care masa? ca nu are iceul punctu comun? la care este masa generala? daca imi spui care este punctu comun la ic atunci te cred

post-223979-0-97236600-1424211067_thumb.png

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări