Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplituner Telefunken TR-500 HI FI

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hiatus

3

• zal

3

Multumesc,amice zal,insa nu gasesc nici schema HR5000.In plus,sunt duse si etajele de semnal mic,din cauza defectarii stabilizatorului ,care a pompat 35 de volti unde eu banuiesc ca nu aveau voie decat cel mult 15(pre-urile,corectoarele si tunerul AM/FM).Am remediat stabilizatorul,insa etajele mentionate dorm in continuare.Macar C-urile de filtrare au scapat.In rest,liniste.(sticky-a propos,capul de Pioneer ,dupa curatire,merge ireprosabil,atat sectiunea play cat si rec).

Link spre comentariu

Stabilizatorul parca era cu LM723 capsula metal. Am schema doar la etajul final insa nu am scaner si daca nu te grabesti o sa stau intr-o zi sa o desenez. Oricum a fost o scula adevarata, nu vrajeli cum fac unii. Ai studiat protectia? NE555 cu termostat pe radiator si traf... :tonqe:

Link spre comentariu

Ai dreptate,zal.O scula adevarata.Fiecare etaj este foarte teapan,aerisit si cu piese de cea mai buna calitate.Protectia este,intr-adevar bine gandita,cu termistori pe traf si pe radiator,insa montajul este pe tranzistoare,nu cu 555.Etajul final are ca amp.de tensiune si driver LM 391N-90,iar in curent niste darlingtoane simulate(prefinali de medie putere si finali facuti de RCA,in capsula TO-3).Filtrajul este cu 2x10000/50,iar tens.etajului final 2x42 v in gol(etajului final i-am desfacut alimentarea pana rezolv etajele de semnal mic,desi fara schema este cam greu).Stabilizatoarele(unul pt.12v-tuner si pre-uri,altul 33v pt.u varicap tuner)sunt cu UA78GU1C,reglabile,ceva destul de asemanator cu 317,capsula TO-220.O voi lua cu usurelul,in timpul liber,intai pre-urile(cred ca inlocuiesc integratele),apoi tunerul,daca va mai avea vreo sansa dupa cata tensiune a papat,apoi finalul.Oricum,proprietarul statiei a fost refuzat de depanatori cand au vazut varza din ea,asa ca mi-a adus-o mie si mi-a dat ragaz de un an.Cred ca o sa am timp sa-mi reintru in mana,caci de 15 ani n-am mai mirosit decat deck-uri.

Link spre comentariu

LM391N-90 si LM391N-100, aia din coada e tens de lucru. Finalii RCA17560/17561 sint de 140v/20A/200w. Am avut ambele amplitunere si in unul din ele am inlocuit finalii cu KD503 si la LM am facut o placuta inlocuitoare.Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări