Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Videoproiector handmade

relucavnic

Postări Recomandate

M.am uitat zilele acesteare pe net si m-am documentat despre realizarea unui videoproiector handmade. Singura chestie care nu o inteleg ce este aceea lentila fresnel ? Am un Lcd de masina de 7" ca si acesta 

Posted Image

si ma gandeam daca nu ar fii bune letilele dintr-un diafilm ca si acesta 

Posted Image

pentru a face un videoproiector. Mai am si o lampa de 300W si as dori sa stiu daca s.ar pute face cu asa ceva un videoproiector. Daca nu sa ma indrumati de unde sa imi i-au o lentila fresnel. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• relucavnic

1

• JBC

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lentila Fresnel este o variantă ,,slim,, a unei lentile planconvexe normale și are avantajul că e mult mai subțire și mai ieftină, fiind de obicei folosite la dispersarea uniformă a luminii date de proiectoare.Sunt realizate prin turnare prin injecție cu costuri mici de fabricație.Se mai găsesc și în detectoarele de mișcare PIR, unde concentrează lumina infraroșie pe zona centrală unde se află senzorul PIR.

Doriți să faceți un sistem de retroproiecție, sau de retroiluminare, cu sursa de lumină în spatele panelului LCD ? Trebuie avut în vedere să folosiți filtrul termic dacă decideți să folosiți iluminarea panelului cu becul de 300W, altfel ,,prăjiți,, la propriu LCD-ul. Nu puteți folosi acel diaproiector fiindcă distanța lui focală e potrivită doar pentru formatul filmului de 35mm. Pentru dvs. trebuie un alt sistem optic, care să poată ,,încadra,, corect acel display. Căutați pe net ,,retroproiector,, și vedeți ce sistem optic trebuie.Nu e imposibil în regim de amator, dar o calitate bună a imaginii proiectate va fi greu de obținut.

post-179973-0-24782400-1423563165_thumb.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am facut si eu unul acum citiva ani si pot sa spun,ca am fost multumit de el.Dar daca nu ai un display de calitate(minimum800x600rezolutie)te chinui degeaba.Iti pot raspunde la absolut orice intrebare care are legatura cu constructia unui videoproiector home-made.

Acest kit include: două lentile Fresnel de 240x180mm și triplet obj de 265mm pentru TFT de 7 "la 10"..

post-233928-0-52574500-1424876744_thumb.jpg

post-233928-0-59649900-1424877138_thumb.jpg

Editat de JBC
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări