Mondan Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Exista multi pasionati de astfel de calculatoare . Eu am HP 320 LX cu procesor SH3 NEC: Super tare calculatorul asta. N-am vazut ceva mai tare. Era mic, incapea in buzunar se vedea perfect la soare. Merge cu card mare pana la 1GB. Puteai citicarti transformate in format RTF. DOC sau PDF nu mergeau, desi multe softuri promiteau asta. Aveam pe el sah si un program de mate care calcula derivate si altele simbolic. L-am stricat, pentru cama enerva procesorul ce consuma foarte mult. 2-3 ore doar cu acumulatorii 2xR6 incarcati la maxim. Apoi am vrut sa bag in el un Raspberry PI, dar l-am stricat si a sfarsit in gunoi. A fost destul de scump la fabricatie si intr-adevar LCD-ul esrte de calitate. L-am mai avut p-asta: Defectul lor e simplu, au acumulatorii incorporarti terminati 2xR3. Ma bucuram ca are procesor ARM. Dar profund dezamagit de el. Ecranul nu are retroiluminare, asa seara nu ai e face cu el. Apoi nu am gasit slot de card, jocuri si programe sa mearga. Ce sa faci el ? Alarma sa te scoale ? Cu diverse tonuri. Nu-mi trebuie ca am la telefon. Organizator ? Ce organizartor ? Nu pot s-mi scriu programul zilnic pe hartie ? Pe MK-90 nu l-am avut. Rusii prin '87 aufacut un calculator tare, dar cred ca au fost ceva sabotati, ca l-au facut prost cu rezolutie ecran mica: Editat Februarie 10, 2015 de Mondan Link spre comentariu
paul_ral Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Casio PB-100 cu imprimanta FP-12 Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Super topicul... nu am crezut ca si aceasta clasa de computere pot fi colectionate. Felicitari! Link spre comentariu
keenox Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Casio-ul cum mergea? Era o consola de o linie pe ecranul ala? Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 13, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2015 (editat) Am avut un calculator ca acel Casio. Semana foarte mult,, Dar nu era Casio. Avea un afisaj pecare puteai scrie o sigura linie in BASIC. Gen : a=10 b=20 c=a+b PRINT c ------------------------- Sau FOR x=1 TO 10 STEP 2 PRNT X NEXT X Multi au fact o pasiue petru HP 200LX deoarece avea proesor compatibil la instructiuni cu Intel 386 Si consuma si foarte putin. Bateriile te tineau mult. Rula pe el un DOS cu interfata grafica ! Mergeau pe el cam toate programele de DOS Paca de baza era extrem de simpla. Doar procesorul NET si memoria. Cum pui programe pe el ? Decat sa rte chini cu cabluri seriale, mai bine-i un adaprtor de card. Folosit si pentru radiocomunicatii - radio pachet. SI variante color: Editat Februarie 13, 2015 de Mondan 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum