lutza2 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Trebuie sa recunosc ca realizarile lui Mircea arata de departe superprofesional. Cel putin din ce am vazut pe situl lui este departe fata de amplifurile facute pe scheme din anii '70 sau gen kit iprs. Oare cei mai incepatori, asa ca mine , ar putea reproduce asa ceva, ma refer la amplif si la sursa in comutatie ? Link spre comentariu
Catalin C. Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Gata si capacul. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Cred ca o sa se umple de praf asa doar cu plasa aia... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Si amplificatoarele de casa care au fante de aerisire se vor umple cu praf. Profilactia bi sau tri anuala, rezolva problema. A iesit frumos, abia astept sa ne intilnim sa le ascultam! Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Aprilie 29, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Gata si capacul. Mie imi place mult cum a iesit. Daca ai face si un inscris pe fata prin metoda "press and peel" pentru o mica personalizare ar fi super. Spor, Mircea. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Aprilie 30, 2016 Partajează Postat Aprilie 30, 2016 (editat) Mi-ar fi placut mai mult plasa de aluminiu pentru capac, sau tabla expandata.Dudikoff, praful nu-i o problema. Chiar daca stau in Bucuresti reusesc sa-l mentin in limite rezonabile.Dar iti promit ca modulele de la tine vor fi inchise bine sa nu ia contact cu el, luna viitoare ma apuc de ele.Mircea, nu-mi place cum iesie imprimarea cu pnp. Iar costurile pentru realizarea unei sigle pe cnc sau taiere cu laser sunt enorme. Editat Aprilie 30, 2016 de Catalin C. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 30, 2016 Partajează Postat Aprilie 30, 2016 (editat) O metoda interesanta pe care o foloseste Viobio este gravarea in plastic dupa care lipesti placa pe fata amplificatorului. Astfel costurile scad de circa 10x fata de prelucrarea CNC, finetea este mai mare, o paleta foarte larga de culori si in plus sunt multi care pot face asa ceva. Exista o firma prim Mall-uri care face chei si astfel de gravuri laser in plastic. Editat Aprilie 30, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 30, 2016 Partajează Postat Aprilie 30, 2016 La CNC se graveaza mai ieftin .decit sa faci masti arse cu laserul,dpinde unde ai acces la CNC Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 30, 2016 Partajează Postat Aprilie 30, 2016 O masca de plastic realizata cu laser la calitate de top, costa cam 50 de lei. Aceeasi calitate la CNC , in caz ca se poate face acelasi lucru pe router mecanic CNC, este cam 100 de euro. Mai ieftin la CNC inseamna micsorarea calitatii pana se ajunge chiar la execrabil. Prelucrarea mecanica este foarte riscanta , migaloasa si cu rezultate incerte. Sa nu uitam faptul ca nu exista posibilitatea de corectare a erorilor. O masca de plastic o arunci si poti face alta la infinit (vorbind teoretic). Daca nu stiam de pe propria-mi piele si din cea a prietenilor cum e cu prelucrarile mecanice nu m-as fi bagat in discutie. Pentru reusita ai nevoie atat de un meserias foarte inteligent care sa aibe timp de bibileala , plus ca acesta sa lucreze pe masini de mare precizie care sunt scumpe. Foarte putine firme, de oameni particulari nici nu mai zic, care sa aibe CNC-uri care ating lejer suma de 100.000 de euro si sunt cam cat o camera de bloc de mari... Mai rar vezi la noi Mazak, Mitsui Seiki, Toyoda, etc... In opinia mea mastile de plastic prelucrate cu laserul sunt superbe pentru cutiile aparatelor audio DIY. Link spre comentariu
of-of Postat Aprilie 30, 2016 Partajează Postat Aprilie 30, 2016 sunt "cnc"-uri exact pentru facut etichete de plastic cu suport autocolant. nu stiu acum marca , dar am una pe la lucru. ocupa un birou mic. Chestia cu masca e chiar un subiect interesant. Ce plastic folosesti ca sa nu se zgaraie foarte usor ? Cea mai rezistenta solutie pe care am vazut-o in regim de semi-amator sunt masti autocolante speciale unde scrisul vine pe partea cu adezivul. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 30, 2016 Partajează Postat Aprilie 30, 2016 Eu in domeniul DIY vad o combinatie de paneluri, placi, patrate de metal, tabla, aluminiu, site de metal, etc... drepte, fara prelucrare mecanica , care asigura rezistenta mecanica , imbinate cu elemente obtinute la imprimantele 3D din materiale usor prelucrabile, iar ca fatza cu inscrisuri diverse masti de care vorbiram mai sus. In cativa ani imprimantele 3D vor deveni foarte accesibile publicului larg. In felul acesta se scapa de precurarile mecanice care sunt cea mai imputita treaba cand faci un amplificator de exemplu. Link spre comentariu
of-of Postat Aprilie 30, 2016 Partajează Postat Aprilie 30, 2016 Apropo, cu ce se poate vopsi sau spritzui o carcasa printata la imprimanta ? Produsul iese cu textura, nu poti sa faci neted prin smirgheluire, vopseaua prinde foarte prost. Nici macar colante nu poti sa faci ca nu se lipesc ca lumea. Intreb pe bune , pentru ca m-am lovit de problema asta si n-am gasit inca o solutie. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 1, 2016 Partajează Postat Mai 1, 2016 (editat) O masca de plastic realizata cu laser la calitate de top, costa cam 50 de lei. Aceeasi calitate la CNC , in caz ca se poate face acelasi lucru pe router mecanic CNC, este cam 100 de euro. Mai ieftin la CNC inseamna micsorarea calitatii pana se ajunge chiar la execrabil. Prelucrarea mecanica este foarte riscanta , migaloasa si cu rezultate incerte. Sa nu uitam faptul ca nu exista posibilitatea de corectare a erorilor. O masca de plastic o arunci si poti face alta la infinit (vorbind teoretic). Daca nu stiam de pe propria-mi piele si din cea a prietenilor cum e cu prelucrarile mecanice nu m-as fi bagat in discutie. Pentru reusita ai nevoie atat de un meserias foarte inteligent care sa aibe timp de bibileala , plus ca acesta sa lucreze pe masini de mare precizie care sunt scumpe. Foarte putine firme, de oameni particulari nici nu mai zic, care sa aibe CNC-uri care ating lejer suma de 100.000 de euro si sunt cam cat o camera de bloc de mari... Mai rar vezi la noi Mazak, Mitsui Seiki, Toyoda, etc... In opinia mea mastile de plastic prelucrate cu laserul sunt superbe pentru cutiile aparatelor audio DIY.Depinde unde faci mastlie gravate cu laser sau "sapat " scrisul cu CNC.Cea mai mare problema nu sunt masinile ci programul vectorizat dupa care lucreaza ele,acolo se vede mana meseriasului care face desenul vectorizat,mai este o problema ,una este sa fii clientul unui om care are un CNC si masina de taiat/gravat cu laser si alta este sa faci o gravare pe an,si eu as lua 100 de euro unuia care sta 4 ore pe capul meu si-l mai ptind de client anul viitor,omul meu nici nu vrea sa auda de lucrari unicat .Legat de masini,intii se fac probe apoi se trece pe curat,nu ai nevoie de un laser/cnc cit casa ca sa gravezi o masca de la un aparat.Cine imi face mie mastile de la aparatura are o firma care face materiale publicitare ,este dotat cu tot felul de masini de tiparit,laser,cnc,imprimanta 3D etc,am facut la el tot felul de nebunii,pentru mine si altii,am o colaborare excelenta cu el,ultima oara am facut 20 de masti pentru pedale de chitara,de fapt a gravat cu CNC pe carcase Hammond 1650B,nu a vrut bani,pentru ca i-am trimis multi clienti,uitasem ,debiteaza pe CNC inclusiv corpuri de chitara.Laserul si CNC ul sunt fabricate in China .Am avut citeva sigle de la avatarul meu "sapate" pe CNC ,ca suport sunt placi de aluminiu,toate detaliile au iesit perfect.Cunosc destui care au masini cu laser sau cnc ,cam toti se feresc de unicate,toti spun ca este pierdere de timp pentru ei,nu saracesc sau se inbogatesc cu 100 de euro sau 100 de lei.Daca intre unii si altii de pe acest forum ar fi alte "legaturi" poate si preturile ar fi altele,cum exista o mincatorie maxima ,asta este......pentru unii se poate ieftin ,pentru altii .... Editat Mai 1, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2016 Partajează Postat Mai 1, 2016 "mincatoria pe forum", este sustinuta de marea majoritate, doar la noi se "poarta" asa ceva, din pacate... Parca am fi duJmani, nu colegi de forum. Hristos a inviat! Link spre comentariu
of-of Postat Mai 1, 2016 Partajează Postat Mai 1, 2016 viobio, dupa ce le sapi in aluminiu cum faci mai departe ? aluminiu oxideaza si se face destul de nasol in timp. se poate grava in placa de aluminiu eloxata dur sau anodizata, cu mare grija sa nu se zgaraie pe urma eventual se pot umple santurile cu vopsea pe baza de rasina epoxidica, treaba migaloasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum