Mircea Crisan Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 "Generatorul" meu de semnal este o chinezarie. http://www.ebay.com/itm/New-2MHz-UDB1102-DDS-Function-Signal-Generator-Module-/271642134255?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f3f2206ef Osciloscopul este asta: http://www.ebay.com/itm/Hantek-1008B-USB-DAQ-8CH-Programmable-Generator-Oscilloscope-2-4MSa-s-12bits-/251447644439?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a8b729117 Voi incerca in seara asta generatorul de semnal al osciloscopului. Ma incurca masa comuna a osciloscopului si al generatorului de semnal. Masa de semnal este inseriata cu o rezistenta de 2.2 ohmi cu masa de putere la modulele mele. Asa cum am mai spus in amatorismul meu nu sunt dispus sa bag bani multi in echipamente. Nu tin sa ma laud cu niste cifre. Leco! Iti multumesc pentru bunavointa si poate o sa-ti trimit un modul pentru teste. Spor, Mircea. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Leco, nu este niciun mister, scrie clar in poza lui Mircea , dreapta sus, ca baza de timp este de 200us. Dupa cum arata inclinarea treptei e clar ca vorbim despre un rise-time de circa 10us. Chiar la ochi poti sa-ti dai seama ca rt-ul se cam intinde pe a-20-a parte dintr-o unitate de timp. later edit: am banuit bine ca nu era vorba despre o placa de sunet. Mircea vezi cumva ca impedanta pe care o vede generatorul sa nu fie prea mica. S-ar mai putea ca bateria generatorului sa fie slaba. Editat Martie 12, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Victor, te rog nu incerca sa faci flame. Sculele alea nu-s prea bune din pacate pt masurat SR-uri mari, decat aproximativ. Osciloscopul are o banda cam redusa de 1MHz. Totusi sunt suficiente pt a depista eventualele probleme si a face cate un mic tunning. Eu zic sa continui cu ele, sa pui masuratorile la punct, sa intorci ampliful pe toate partile. Iti va fi de mare folos pe plan personal si la proiectele abordate in viitor. Sunt multi care au invatat cu ajutorul forumului si a comentariilor facute aici cum se folosesc sculele. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Parca discutam aici electronica, nu orgolii sau care e mai bun. Ii lasam lui Leco titlul de imparat etern, doar sa nu mai faca scandal, iar noi ne vedem de ale noastre. (Asta e chiar o gluma si vreau sa fie tratata ca atare.) Eu m-am saturat de acelasi tipar, Victor scrie ceva, apoi Leco incepe cu posturile sale de un kilometru din care mai mult de 2 idei nu poti desprinde, scrise intr-un stil greu de digerat. Iar daca e sa fac curat, rasare periodic cate un subiect de scandal la bodega. Sanctiuni? Niciuna. Asa ca va sanctionez eu cum va prind ca va certati, ca destula mizerie ati facut amandoi. Chiar nu ma intereseaza parerile voastre care nu sunt legate de electronica. Sunt bloguri free, va faceti unul si aveti liber sa scrieti orice. Sa nu intelegeti gresit, puteti discuta, dar sa fie legat de electronica si dezbateri tehnice. Dupa mine proiectul lui Mircea e de admirat, mai ales ca e un proiect facut complet de el, de la schema, cablaj si realizarea finala. Asteptam mai multe, bineinteles, daca ii permite timpul. Pt ca unii nu se pot abtine topicul se inchide temporar. Mircea va avea timp mai mult sa experimenteze in liniste, fara sa fie bruiat de certurile de pe aici. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Daca folosesti un generator puturos cu rise si fall times de 10-20uSec (ca atit poate), poti sa testezi amplificator capabil de 1uSec timp de crestere, el tot puturos "va masura". Daca vrei sa vezi exact ce poate un amplif, ii dai pe intrare cu asa ceva: Daca vrei sa faci o masuratoare "sa fie facuta" poti da si cu asa ceva, doar ca ampliful, daca e capabil de rise si fall times mai bun, ai testat degeaba, osciloscopul stii bine de ce va afisa: Acum, fiecare cu ce este multimit. Oferta de test pe generator de foarte buna calitate ,vizualizat pe osciloscop de 100Mhz, ramine valabila pentru Mircea. P.S, Sharky, poti adauga aceasta postare la topicul lui Mircea. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Redeschis, sper sa nu se lase iarasi cu scandal. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 Desi initial se profila un semiesec se pare ca am biruit. Asa cum am mai scris si in alt topic am rezolvat si problema cu ambalarea termica. Rezolvare simpla prin amplasarea unui NTC de 470 ohmi in paralel cu semireglabilul de setare a curentului de mers in gol. Acum totul este stabil si nu se mai ambaleaza termic. Spor, Mircea. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2015 Ma mobilizez din ce in ce mai greu. Maine fac cablarea. Va tin la "curent". Spor, Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 Frumos baga mare in continuare! Si niste teste (stii tu ce am cerut eu mai demult). Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2015 Copace,l copacel am terminat panoul spate. Nu va uitati ca e putin stramba mufa de alimentare. 1 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Daca incadrezi mufa intr-un dreptunghi negru, plin , aliniat corespunzator fata de scris , atunci cintrastul dintre negru si argintiu n-o sa mai fie la mufa , prin urmare se va atenua substantial senzatia de stramb, mai ales daca vei folosi si suruburi negre. Cum ai facut inscrisurile ? Cu ce metoda ? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2015 Cum ai facut inscrisurile ? Cu ce metoda ? Le poti face prin Press and peel foarte usor. Un strat de lac apoi pentru protectie. 1 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Cred ca e aceeasi metoda care se aplica la realizarea unui cablaj. Sau ma insel? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2015 Da asa este. Eu folosesc o hartie fotografica subtire. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iulie 4, 2015 Partajează Postat Iulie 4, 2015 Foarte interesant...deci se baga coala de hartie fotografica in imprimanta laser cu toner unde se tipareste, apoi foaia tiparita se aseaza pe tabla iar pe spatele ei presezi cu fierul de calcat ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum