Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde Candy CMG20/1M

florinmarinoiu

Postări Recomandate

Buna seara.

La deschiderea sau inchiderea usii se arde siguranta de 8A/250V.

Acest lucru nu se intampla mereu.Cam la 10-15 inchideri-deschideri...

Am observat ca are la mecanismul de blocare a usii trei microcontacte.Este posibil,daca acestea nu se sincronizeaza perfect,sa provoace un scurtcircuit?

Mentionez ca acest cuptor este nou.A fost primit cadou in urma cu cativa ani si nu a fost utilizat deloc...

De vreo 2 luni l-am facut si eu cadou mai departe unor prieteni care il folosesc pentru a steriliza biberoanele bebelusului.

Inca de la primele utilizari a aparut acest simptom.

Cum as putea remedia defectul?

Cu stima,

Florin.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinmarinoiu

5

• validae

2

• nelu F

1

• gymy

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ce am intalnit pana acum, nu ar trebui sa se arda siguranta chiar daca usa se deschide in timpul functionarii cuptorului (si in timp ce magnetronul este alimentat). Este o masura de siguranta pentru utilizator sa se opreasca functionarea la deschiderea usii, dar ca in cazul oricarui element de siguranta nu trebuie abuzat. Deschiderea usii trebuie sa se faca doar dupa expirarea timpului programat sau se aduce la zero butonul temporizatorului, pentru cele cu comanda mecanica (cuptoarele care au comanda electronica au si buton de STOP care la o prima actionare doar se opreste functionarea cuptorului fara a afecta temporizarea, la o a doua actionare se aduce la zero temporizarea-programarea).

Deschiderea usii se face in timp ce cuptorul functioneaza? Daca se procedeaza asa, puterea reglata este pe maxim, sau pe o treapta intermediara?

Link spre comentariu

Schema cuptorului este lipită de obicei pe interiorul capacului detașabil. Vă va ajuta în depistarea defecțiunii.Cel mai probabil unul dintre microcontacte nu este acționat cum trebuie la închiderea ușii. Dar, așa cum a spus și colegul, temporizatorul nu trebuie să fie acționat înainte sau după deschiderea ușii. Contactele de pe ușă au rolul de a preveni funcționarea magnetronului cu ușa deschisă, dar dacă cuptorul este utilizat impropriu, nu vor rezista prea mult.

Editat de validae
Link spre comentariu

Nu se intampla in timpul functionarii.

Pur si simplu la deschiderea usii,aparatul oprit.

Chiar mie mi s-a intamplat.Am bagat cuptorul in priza,am deschis usa si bau.

Link spre comentariu

Unul din comutatoarele de la usa face scurt cateodata.

Asa este.

Am pus un bec in locul sigurantei si la 3-4 inchideri-deschideri de usa,becul se aprinde scurt...

Deci microcontactele nu se sincronizeaza cum trebuie.

Editat de florinmarinoiu
Link spre comentariu

Schema cuptorului este lipită de obicei pe interiorul capacului detașabil. Vă va ajuta în depistarea defecțiunii.Cel mai probabil unul dintre microcontacte nu este acționat cum trebuie la închiderea ușii....

Am gasit schema unde ati spus dvs.

Am depistat problema.....

O schema asemanatoare

post-176768-0-25332300-1423510958_thumb.png

Scurtul apare practic prin secondary interlock switch si monitor switch.

Am decuplat monitor switch....

Este vreo problema daca il las asa?

Editat de florinmarinoiu
Link spre comentariu

Nu văd să fie vre-o problemă. Este montat practic ca protecție prin scurtcircuitare acolo. Categoric prin realizarea defectuoasă a acționării, contactul acela de scurtcircuitare intra prematur în funcție.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări