Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator

stefan33

Postări Recomandate

Salut. Am nevoie de ajutorul dv.

Am  un amplificator 2x160 

• Ualim : min.±10Vcc max.±45Vcc
• Putere : 2X160W
RL=4ohmi,Ualim.max= ±35Vcc) : 2x160W min.
RL=8ohmi,Ualim.max= ±45Vcc) : 2x90W min.
• Io (PO=2x150W,Ualim.=±40V) : 6.5A(tipic)
• Functii (Ualim=±30V)
PLAY(Upin 13 liber) : Io=150mA(tipic)
MUTE (1.6< U13 <2.3V) : Io=120mA(tipic)
STAND-BY( 0<U13 <0.9V) : Io=10mA(tipic)
• Distorsiuni(Po=40W, f=1kHz) : 0.004%(tipic)
(Po=40W, f=20kHz) : 0.03%(tipic)
• Separare intre canale : 1kHz:>85dB;20kHz:>65dB
• Banda frecventa la 3dB : 10Hz-80KHz
• Imax.[A] : 6.5A tipic
• Uin max.[Vvv] : 1.8Vvv
• Rs min. : 4ohmi
• Rin max. : 22Kohmi
si un egalizator
1 U alim. +9Vcc-15Vcc
2 I alim. 30 mA
3 Amplificare in pct. reglaj -/+ 14dB
4 Cistig 2 dB
5 Total distorsiuni max. 0.1%
6 Separare intre canale 70dB
7 Tensiune max. intrare 2 Vvv
8 R out optim 20 kohmi
Ambele sunt kituri adelaida.
Problema este ca scoate cam 50-80W cu semnal de intrare de la DVD si Deck.
Am bagat intre ele un amplificator de vreo 10w plus potentiometrii si  functioneaza perfect dar cu zgomot de fond.
Imi puteti recomanda va rog o schema de preamplificator care sa inlocuiasca acel amp. 10w ?
Multumesc.

Link spre comentariu

Incearca schema de mai jos (click pe imagine pentru marire). Amplifica de 3 ori (3X) semnalul aplicat la intrare.

Daca ai nevoie de amplificare mai mare, schimbi valoarea lui R4 in 220 ohmi si valoarea lui R5 in 820 ohmi si amplificarea va fi de 10 ori (10X).

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

RL=4ohmi,Ualim.max= ±35Vcc) : 2x160W min.

O mare minciuna, daca asta scrie in prospectul amplificatorului. Care este schema?

Problema este ca scoate cam 50-80W

Cum ai masurat puterea de iesire?

Care este sensibilitatea amplificatorului? Dar amplificarea?

Ce sursa de semnal utilizezi?

Link spre comentariu

AD020.pdf

AD013.pdf

Amplificatorul este cu MJ4032 si MJ4035 ,alimentat la 2x35Vcc.

In urma cu ceva ani am avut altul facut dupa o schema din Tehnium, 2x100W si se auzea incet pe langa asta. Sincer, tremura peretii si la vecinii din fata si spatele casei.  boxele sunt cu 3 cai si au filtre meloman (aprox. 50x50x120cm)

Sursa de semnal era un deck si CDrom .

Nu am masurat puterea de iesire ca nu stiu cum, parca citisem ca se poate cu un voltmetru.

Editat de stefan33
Link spre comentariu

Stiu de acest kit ....multi se plang ca la nivel mare ic-ul intra in protectie . Nu ti se intampla chestia asta? Da merge sa masori puterea si cu multimetru (cel mai bine ar fi unul true rms) ,dar asta ar insemna sa vezi cat de curat e semnalul de la iesirea amplificatorului...Stai linistit ,la alimentarea aia nu trece de mai mult de 100W /4R .

Link spre comentariu

Da intra in protectie dar ma gandesc ca poate avea mai multe cauze, vreau sa schimb diodele si condensatorii din sursa ca erau recuperati si acel amplificator dintre egalizator si amplificator. Poate imi spune cineva cum sa anulez acea protectie ca au multi problema asta si nu vrea nimeni sa spuna cum.........

Stiu, o sa spuneti ca nu merita mai bine sa fac altul.......dar eu eram foarte multumit de sunet si acei 100W (cred totusi ca mai  mult) sunt mai mult decat suficienti.

Multumesc de ajutor.

Link spre comentariu

O estimare mai realistă ar fi în jur de 80W/4 Ohmi şi 40W/8 Ohmi, la tensiunea aia şi la amplificarea x26, cu un semnal mai zdravăn. Suta de waţi nu mai e ce era o dată, s-a devalorizat după 1990.

Link spre comentariu

În ce priveşte cele două schemuţe de mai sus, ambele sint prea simpliste ca să meargă oriunde şi în orice condiţii. Astfel de module se realizează şi se reglează după specificul fiecărui amplif în parte, practic se custom-izează. S-au tot discutat scheme de genul ăsta pe forum şi degeaba mi-am pierdut timpul încercînd să-i îndrum spre scheme mai bune, tot pocnitorile sînt atractive.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări