costi002 Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) Salutare, Incerc sa pun si eu un modul xbee S1 in sleeping dar rezultatul nu este cel asteptat. Am folosit optiunea SM1, am dezactivat RTS si CTS, am pus toate iesirile programabile pe 0, dar, cand ii dau 1 pe pinul 9 consumul imi scade doar pana la aprox 25ma de la 50ma, nici vorba de 10 sau 50 uA. Am masurat consumul si cu modulul scos(doar pic-ul) si curentul este infim, deci, tot curentul e tras de xbee. Curentul a fost masurat la o tensiune de 2.98V iar indicatorul de ON/Sleep am modululului indica starea sleep. Am tot scotocit netul dar nu am gasit nicio solutie. Asadar, intreb si aici, a reusit careva sa scada consumul in sleeping sau hibernate la un xbee s1? Care este secretul? Editat Februarie 9, 2015 de costi002 Link spre comentariu
costi002 Postat Februarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2015 Nici o idee? Intre timp, am reusit sa scad consumul la 2.5 mA tinand modulul in reset. Link spre comentariu
costi002 Postat Februarie 20, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2015 Dupa indelungi cercetari, am gasit remediul. De fapt era o greseala de programare. Mai exact, intre controler si xbee erau conectate atat RX cat si TX. Cum RX de la controler nu a fost configurat, deoarece inca nu lucrez la receptie, era definit ca iesire, si facut 0 logic. Rezultatul......cred ca v-ati dat seama. Acum, consumul global este de 370uA in stand-by, fata de 22mA, deci, sunt pe drumul cel bun. Sper ca aceste informatii vor fi de folos cuiva. Numai bine. Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 3, 2015 Autor Partajează Postat Martie 3, 2015 Consumul a ajuns la 140uA scazand frecventa intre sampling-uri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum