Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bas horn LEM K700

chiriac iulian

Postări Recomandate

am primit azi 2 incinte bas horn model LEM K700  , cu scopu de a le reconditiona ca sunt putin putrede partea de jos (baza) de curiozitate am pus in una diful  EVM 15B nefiltrat si la o putere de cel mult 200 wati in casa simteam ca nu mai pot respira langa el  :limb:  . ca dimensiuni sunt cam marisori aproximativ la fel cu fx20 , sunt foarte usori  . am cautat pe google modelul dar nu am gasit decat 2 poze  , ma cam gandesc cum sa scot schema mai exacta sa imi fac si eu macar unu .  ati mai avut asa ceva cam ce pareri aveti despre ei?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

3

• chiriac iulian

2

• tomalex

1

• UNIVERSAL2000

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din pacate , incintele de tipul asta sunt acordate din proiectare pe un anume tip de difuzor ... daca nu montezi difuzorul original , difuzorul se va rupe datorita excursiei prea mari a membranei .

In vechile cataloage cu proiecte de boxe de la Celestion , Fane , Eminence , Altec Lansing , Electrovoice sau JBL vei gasi asemenea proiecte numite hybrid horn reflex . 

Link spre comentariu

Uite cateva exemple asemanatoare cu LEM-ul tau , dar de la alti producatori :  Eminence , Celestion si Fane :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Nu stau sa mai caut la JBL , Altec Lansing  si restul ... banuiesc ca esti prieten cu Google Search !
Link spre comentariu

Salut ! Un prieten de-al meu are un astfel de subwoofer cu un difuzor de 150W rms si suna bine dupa parerea mea!

Dar cele pe care le-ai primit tu sunt cam mari!

Ai putea sa le faci mai mici!

Link spre comentariu

Multumesc Dl Victor pt proiecte.  Ati avut ocazia sa auzit cam cum suna o astfel de incinta? 

Da , am realizat cateva zeci de asemenea incinte .

Suna foarte bine , nu au intarzierea deranjanta ( group delay ) specifica lui FX20 dar au nevoie de un filtru subsonic la 40Hz , altfel , la puteri mari se vor rupe firele leonice . Nu e complicat , orice meserias ti-l poate monta in amplificator foarte lejer .

Atentie , nu apela  la carpaci electronisti  ...

Recomand sa folosesti difuzoare cu bobina de 3" sau mai bine , de 4" .

Toate  incintele sunt la fel de bune daca folosesti difuzoare cu FS sub 45 HZ si BL mai mare de 18 !

Nu modifica proiectele , ca sa sune bine trebuie sa fie exact ca-n proiect . 

Lasa-i pe habarnisti sa-si faca boxe mici :) si sa-si vada de drum .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări