kappa_ii Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 sunt curios daca a testat cineva motoarele pas cu pas pe care le-a cumparat, Daca da de la ce firma si cit din cele specificate de producator sunt si regasite in testele reale. Eu am facut un mic test pe niste motoare Nema 42 cicase de 30Nm si cu siguranta nu au 30Nm Cred totusi ca driverele in repaos alimentateaza motorul la curent mai mic decat cel dat, cu toate ca pe ele nu se specifica nimic despre alimentarea in repaos. 30Nm ar reprezenta circa 30Kg forta la 10cm raza. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Februarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2015 ieri am testat mai pe indelete motoarele cele de 30Nm la 5.6A au 18Nm - ele avand date de producator 8A - prin urmare ar avea undeva la 25Nm poate si mai mult, ceea ce nu este rau deloc. Driverele pe care le am pentru aceste motoare pot da 7A maxim, dar problema este ca motoarele se incalzesc foarte tare, poate doar cu racire activa sa le pot folosi asa. Am tras concluzia ca temperatura mare este data de alimentarea la priza - si mi-ar trebui un transformator de 110V~ maxim 130V~ La bornele care duc catre motoare aparatul de masura imi arata 320 330v cand motorul este turat tare. probabil aparatul arata gresit. am sa imi fac timp sa pun osciloscopul sa vad ce se intampla. Driverele au condesatori de filtrare la 400v si punte de Tensiune inversă max. 1kV Curent nominal 15A Curent de şoc direct max. 300A mai are si doua dastea tbc10ps3.3t - nu stiu exact ce rol au dar sunt pe isirile catre motoare mai sunt si 8 finali destul de mari , daca este cineva curios pot posta poze cu el desfacut. Link spre comentariu
bcristian Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 La cele cu care am avut eu de-a face (mai mici insa), temperatura normala in lucru e de 80 grade - altfel spus, nu poti sa pui mana pe ele. Link spre comentariu
one Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Cum ati testat motoarele ? Link spre comentariu
kappa_ii Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 din cite am citit motorul poate merge pana la 130 grade in interior, prin urmare cam cu 30 mai mult decit la exterior. dar totusi 80 grade in utilizare cred ca nu este ok. pana si magnetii de neodium se pot demagnetiza la temperaturi mari. cuplul il masori cam asa. daca ai un motor de 4A 10Nm - si ai driver care are 4A dar sa il poti seta sa nu scada curentul in STALL pui spre exemplu un ax cu lungimea de 1m si ar trebui sa poti tine aproximativ 1kg greutate la aceasta lungime. Link spre comentariu
one Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Ok eram curios daca ati testat static sau in timpul rotatiei pentru ca stiu ca datele se dau pentru mentinere, deci e corect. Pe de alta parte voiam sa stiu daca ati folosit un brat cu o greutate sau un masurator special, maner dinamometric sau cum ii spune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum