Vizitator dan4costin Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 ok. multumesc! acum sa vad de unde ma fac de altele mai ....potente. ca aici unde ma aflu nu se gasesc de nici unele si mai sunt si exagerat de scumpe Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Este evident ca iop95 trebuia sa-si continue argumentatia. De aceasta data raspund, dar este ultima data, pentru ca poluam un thread. Driver pentru un led este montajul care ii da alimentarea. Driverul poate sa fie pasiv: rezistiv sau reactiv (uzual condensator) / sau activ. Cele active pot fi seriale sau in comutatie. Cele in comutatie pot fi buck sau boost. In plus exista si varianta de alimentator-driver care este practic o sursa SMPS cu iesirea configurata in curent constant. Iti recomand threadul meu cu nelamuriri desper leduri, poate acolo mai afli cate ceva. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Salut! la 1 m de led-uri am pus un alimentator de 12v, 1 A. Dupa circa o ora s-a ars alimentatorul. Dar s-a ars 30% din piese , praf si sange. la 2m de led-uri, bla-bla 1,6 A. Acelasi lucru ca mai sus. Intrebare: De ce? eu am bagat un alimentator d-asta in priza, a mers 1-2 sec si poc! Cu siguranta de pe prize. Facuse ceva scurt pe 220V L-am desfacut, am refacut traseele, am schimbat o parte din piese cu unele decente si l-am facut sa dea 11,9V, nu 12,3V O panarama ieftina. E mai bine sa folosesti alimentatoare care au alte destinatii, mai solide. De ex, 12V si 2-4A pe bune (in mare) se folosesc la HDD-uri si unitati optice externe, monitoare etc! Calitatea nu se compara! N-ar fi rau sa-ti treci si localitatea la profil, poate e vre-un coleg prin zona si-ti poate recomanda un magazin sau poate are asa ceva p-acasa... Link spre comentariu
Vizitator luci295 Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Buna, situatia este urmatoarea 1-nu stiu ce valoare de CRI au benzile LED ce am folosit dar dupa parerea mea sunt destul de bune (poate pentru Hollywood nu!). am facut niste poze si am sa pun una, culorile si tonalitatea pieli este buna. 2-am cumparat alt "buck step down converter" de pe ebay 3-singura problema ar fi suriscaldarea led-urilor, dupa circa 20min de mers incontinu la maxim s-au cam incalzit. Pentru cine vrea sa-l realizeze ar fi bine lipite pe tabla de aluminiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum