Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie Boxe

UNIVERSAL2000

Postări Recomandate

Scrie contextul clar;

Pentru ce sunt incintele? Casa, party, sonorizari (amatorisme sau profesional), ce amp., ce surse, ce scule, cu ce faci pairing (daca-i cazul), ce conditii de lucru. Poate vrei hi-fi. In hi-fi, e o mizerie. 15" in doua cai e mare, parerea mea. S-ar putea sa ai gaura undeva. Ce tw ai? Nu ai mai multe detalii, decat ceva cifre, in mare parte neadevarate.

La capabilitatea aia si masa aia a membranei, s-ar putea sa nu coboare pentru anumite regimuri de lucru, sau asteptari... povestea e lunga.

Faceti si voi un topic de bun simt, cu toate explicatiile scrise frumos, ca sa stie omul ce dracu' recomanda...

Ce anume vrei sa faci cu el, mai exact? Clar ca incinte, si nu lighean de rufe, dar, pentru ce? Zonda R nu e o masina buna de oras, sau de teren accidentat. Sper ca intelegi unde bat...

Obiectiv, pretul e ok pentru un 15", pentru anumite aplicatii, e un jeg, si daca il primesti gratis... userii nu sunt ghicitoare in glob.

Link spre comentariu

daca ai tweeter-ele, spune si ce marca/model sunt, eventual da un link daca ai specificatiile lor.

daca vrei sa le asculti "tare", spune si cu ce le trimiti muzica, ce amplificator ai, sa vedem ce sanse sunt sa nu le arzi prea usor.

la fitre, banui ca vrei ceva mai simplu, cum ar fi un condesator inseriat cu tweeter-ul, si ai nevoie de valoare, nu?

daca e primul tau "proiect", e bine sa nu bagi toti banii in el, cine stie, poate n-o sa-ti prea placa sau nu o sa auzi prea mare diferenta la muzica care o asculti, si atunci sa ramai impacat ca macar nu te-a costat "asa mult". :)

Link spre comentariu

TDA-ul ala, are, hai sa zicem, 100W, in conditii normale... poate sustine cu succes o incinta acustica in 2 cai, eventual 3, cu un difuzor de joase hi-fi, decent, la o capabilitate de 100W in 8ohm. A folosi traductoare proiectate pentru uz profesional, la acest kit, este futila.

Initiatorul topicului e putin nedumirit in fata afirmatiilor mele. Poate ar trebui sa inteleaga de ce nu poti folosi cu succes o duba ca masina de oras, sau un Zonda R ca masina de teren, si cum fiecare lucru isi are locul lui, asta dupa ce intelege care sunt diferentele fundamentale intre un difuzor PA si unul hi-fi, si de ce cel din urma, desi poate in capabilitate mult mai scazuta, ofera senzatii peste asteptari...

Link spre comentariu

Daca spuneti voi ca acele difuzoare nu sunt bune, nu am sa le cumpar!

Dar am sa cumpar difuzoarele luna aceasta!

Ca bass: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/difuzor-15inch-alien-0315-4ohm-p-7703

Inalte: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/tweeter-piezo-f27-p-4895 ( sau sa folosesc un an 02? )

Filtru: Imi puteti da voi o schema pentru acele difuzoare de mai sus ca eu sa o fac manual!

Deja palul mi-a venit! (grosime  2cm jum) ( inaltime 1 metru si 25 de m, latime 2 metri si 15 cm x 2 foi)

Editat de UNIVERSAL2000
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări