tomalex Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Dupa cum ai spus mai sus ca le vrei pentru petreceri, ti-au placut cum suna alea cu suspensia rosie si nu ai nici experienta, mai bine ia un blue tech comp 34 cu horn blue tech hp-607 cu blue tech lw-1203 si flitre blue tech dyfp-20 si le pui in niste lazi de 50 de litri acordate pe la 55hz si aia e. Sunt trompete dar tu nu o sa observi diferenta/calitatea si nici nu o sa dai bani multi incercand sa faci ceva dupa recomandareile unora, useri care stiu prea bine ce iti recomanda si bine fac insa tu nu sti nici sa interpretezi parametrii TS iar la filtre o sa dau un mare chix. Mai devreme spuneai ca e mai bun Tonsil pentu ca ii sunt afisati parametrii nu pentru ca are parametri buni deci pentru tine tot aia e. Spor Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 Mda.. mare parte de pe acest forum te descurajeaza.. Foarte putini sunt care ajuta.. Moderatori puteti inchide acest topic! Link spre comentariu
Binu Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 OK. Ia fi atent aici: 1) Patru bucati: Tonsil GDN 30/120/1 8ohmi =240 Euro http://www.tonsil.ro/Woofers.htm 2) Doua bucati Eminence APT150 = 60 Euro http://www.senia.ro/apt150-tweeter-eminence-1053-3 Si in 300Euro ai suficiente (daca pot spune asa) frecvente joase ca sa pot face petreceri indoor. Cum ti se pare? Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 Bun. dar costa ! ))) Link spre comentariu
Binu Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Dai un ban...dar stai in fata. Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 tomalex cati ani ai? Link spre comentariu
tomalex Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Nu descurajez si nici nu vreau sa intru in polemici cu voi. Dupa cum am spus, recomandarile voastre sunt foarte bune dar cred ca ati observat ca el doreste sa puna tweetere piezo de 15 lei/buc si sa dea maxim 500 de lei pe toata nebunia(tot el a spus ca ii plac cum suna alea de 60 de lei bucata si ca nu au cum sa se auda prost) iar tu te-ai aruncat la ceva bun dar de 3 ori mai scump si fara filtre. Proiectul va fi dificil de abordat si nu va avea nimeni rabdare sa ii dea mura in gura pana la capat cum sa faca lada, cum sa faca filtre unde sa puna material fonoabsorbant s.a.m.d. deci se va pierde pe parcurs... Spor Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 Eu am spus ca daca ar merge acele tweetere piezo! Normal ca nu pun piezo pentru ca te "zgarie la ureche" ! Ca sa nu va mai bat la cap am sa strang bani si am sa iau difuzoare de calitate gen celestion ! Tu ai citit unele topicuri unde pui material fonoabsorbant si gata acum le stii pe toate! Nu-ti place nu mai comenta! Link spre comentariu
Binu Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) @tomalex: ceea ce incercam noi sa facem aici, este sa il facem pe universal (si restul ca el) sa inteleaga ca lucrurile ieftine sunt proaste si ca nu satisfac dorinta utilizatorului final. @UNIVERSAL2000: ai grija pe ce celestioane mergi...sa nu cumva sa "pui ochii" pe difuzoare care se preteaza cel mai bine in aplicatii "chitaristice" (scuzati-mi limbajul de lemn). Editat Februarie 9, 2015 de tragaci 1 Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) Sunteti si voi prea rai. Poate baiatul chiar vrea sa invete. Eu ii recomand sa mearga pe difuzoare de calitate medie gen Monacor, si apoi sa progreseze catre unele de calitate mai buna, daca ii place rezultatul. Cu filtrele nici nu e asa mare chinuiala, exista softuri care pot masura raspunsul unui filtru si parametrii T/S cu ajutorul PC-ului, doar timp sa fie de bibilit la ele. Iar cu o capsula de microfon Panasonic WM-10A care inca se mai gaseste la preturi ridicol de mici (~10 lei bucata, uneori si mai putin) se poate realiza un microfon de masuratori care va fi mai mult decat suficient pentru un amator. Numai interes si timp sa fie, ca de masurat se poate masura. Despre tweetere piezo, singurele care merita banii sunt cele de la Motorola, dar alea nu se mai fabrica de niste ani buni, si au ajuns la preturi de 40-50$ bucata. De banii aia iti cumperi un tweeter cu bobina de calitate extraordinara. Restul sunt imitatii ieftine, chinezii nu au reusit sa copieze identic waveguide-ul (goarna) si nici materialul piezoceramic nu este de calitate. Asadar majoritatea tweeterelor piezo urla obositor la o frecventa de 4-5kHz, in rest nu fac mai nimic. Iti dau impresia ca suna "tare", insa te saturi repede de tonalitatea lor. Singurul caz in care vad utile tweeterele piezo este intr-un sistem pe 3 cai, taiate pe la 8kHz, lasate sa contribuie doar frecventele foarte inalte. Folosite astfel adauga stralucire sunetului si nu ai zice niciodata ca sunt cele mai ordinare goarne... Insa o boxa buna pe 2 cai, cu un tweeter de buna calitate, nu va avea nevoie de asemenea artificii. Editat Februarie 9, 2015 de Th3_uN1Qu3 Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 ))))) Multumesc @tragaci am sa fiu atent:)) Multumesc @ The Unique! Am sa iau acele tweetere pe care mi le-ai recomandat tu sau poate mai gasesc si altele ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Eu am crezut că vrei să faci o treabă, dar ai rămas fixat pe goarne... N-ai decât...Am "biblia" Monacor la birou, caldă ieșită din tipar. Ai răbdare, sau pierd vremea? Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Inca nu te-ai lamurit ca primeaza SPL-ul la buget cat mai mic? Totul e sa se auda tare la petrecerile saptamanale. El stie cum trebuie sa se auda, a ascultat sistemele folosite la sonorizari de nunti si stie ce inseamna calitatea. PS: cer scuze moderatorului, dar am un deja-vu de la accesorii unde a deschis "n" topicuri despre vumetre si pana la urma au ramas toate in aer, cum va ramane probabil si asta. Link spre comentariu
tomalex Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) Ce e aia SPL?????? Poate wati cat mai multi, SPL sunt doar 3 litere aiurea care nu inseamna nimic. Scuze la randul meu de offtopic dar cand i-am recomandat si eu pe P.M. ceva aproximativ ok la o valoare de ~300E ca si @tragaci mi-a spus ca are un prieten care cu 500 de lei a facut 2 boxe de o fidelitateee... ce stiu eu, sa ma duc sa mai citesc. Ideea e ca eu sunt prost facut gramada dar patit cu din astea, am avut si basi ''hi fi'' Prowest cu tweetere piezo prin liceu si imi pare rau ca atunci nu mi-a dat suturi in c.. sa nu iau asa ceva. Le-am dat moca numai sa scap de ele... iar primele mele tweetere ok, Monacor DT-105 parca erau din alta lume le langa trompetele alea, dar ce stim noi, dam sfaturi aiurea si mai suntem si aroganti... L.E. :Oricum topicul o sa fie inchis de moderator avand in vedere cacealmaua care a fost creeata aici. Editat Februarie 9, 2015 de tomalex Link spre comentariu
Binu Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 [...]si @tragaci mi-a spus ca are un prieten care cu 500 de lei a facut 2 boxe de o fidelitateee... ce stiu eu, sa ma duc sa mai citesc. [...] Sper ca nu ai vorbit serios!!!!! Eu nu am spus niciodata asa ceva. P.S.: S.P.L. - Sound Presure Level Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum