chetantudor Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Buna ziua. Am vrut sa fac pe electronistul si am scurtcircuitat din greseala firul galben sau rosu cu un minus( firele care vin de la condensatorii aceia mari de la alimentare ). Scanteie, dupa care, zgomot pe o iesire si cu semnal la intrare si fara. Am un pistol de lipit, am mai dezlipit, am mai lipit, stiu verifica componente care nu sunt in circuite, nu prea stiu de unde sa incep "depanarea". Daca ma puteti ajuta... http://www7.zippyshare.com/v/fDr8yhnI/file.html - manualul amplificatorului Editat Februarie 7, 2015 de chetantudor Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Ati verificat tensiunile care vin acum pe placi? Partea de alimentare a scapat nevatamata? Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Click pe link-ul de mai jos si iti poti descarca de acolo manualul de service pentru amplif-ul tau . Succes. https://www.dropbox.com/sh/7ayp679dp7z026p/AAB7Q4tmxWHDKJDf4ka6W9H7a?dl=0 Editat Februarie 7, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Posibil (cel mai sigur) sa fi strapuns ceva tranzistori finali. Link spre comentariu
chetantudor Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Multumesc pentru raspunsuri. O sa verific alimentarea sa vad daca intra in placa cat ar trebui. Domnule Leco, va intreb, nu stiu, se poate din cauza tranzistorilor, adica eu stiam ca se ard, nu mai merg si-atat, sa mai invat si eu ceva ? Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Cu siguranta finali ! Tot asa am facut si eu la un amplificator ce folosea STk (nu mai stiu ce model) Link spre comentariu
chetantudor Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 O sa verific si finalii si alimentarea, O sa postez rezultatul Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 (editat) Poţi descrie mai bine acel zgomot, sau să faci o mică filmare? Poate însemna multe. Pe vu-metru nu se observă nimic? Editat Februarie 8, 2015 de zal Link spre comentariu
chetantudor Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 http://www.filedropper.com/video-2015-02-08-14-06-31 . Este cand se opreste pentru cateva secunde, dupa care iarasi face si tot asa Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Cu siguranta finalii! Dar sa spune si cei mai experiment!ati Link spre comentariu
chetantudor Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 (editat) Acuma am vazut ultima intrebare a domnului ZAL. Vumetrele se misca in functie de intensitatea zgomotului, cand dau mai tare creste volumul zgomotului deci si vu-metrele indica mai mult. Daca leg o sursa, se aude si sunetul de la sursa si zgomotul ( mai incet ). Multumesc @UNIVERSAL2000, mai astept. Editat Februarie 8, 2015 de chetantudor Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 (editat) Înţeleg că zgomotul e pe ambele canale, e oscilaţie parazită. Nu sînt trz finali. Pînă la alte investigaţii, încearcă înlocuirea punţii şi verifică cond ceramici de pe ea, eventual înlocuieşte-i cu unii mai mari tip mkt, să zicem de 47...100nF/250Vcc, puntea ar trebui una de 25A/200V chinezească, ca să ţină cît cea originală. Apoi mai vedem. ..................... Dacă se ajunge la trz din diferenţial, practic ajungi să reconstruieşti ampliful şi ai ocazia să-l faci mai rezistent dacă doreşti asta, cu trz mai forţoşi. Fiind un amplif dinainte de 1980, trebuie oricum primeniţi şi cond electrolitici din montaj cu unii avînd tensiuni mai mari de lucru şi bine selecţionaţi. În concluzie, ai ceva de muncă acolo. Editat Februarie 8, 2015 de zal Link spre comentariu
chetantudor Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Zgomotul e numai pe un canal. Toate acestea fiind spuse, daca se ajunge la trz din diferential si trebuie schimbat mai mult, se merita ? Imi place amplificatorul foarte mult, mai ales ca e din 78 si din cate am vazut finalii sunt originali si singurii pe care i-am gasit la fel erau 2 milioane unul, poate nu am cautat destul, dar totusi, merita toata munca, e ceva de amplificator, cat de cat ? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Ca să nu fac confuzii, ai făcut scc între firele de alimentare şi cele negre de masă sau între ele şi firele de ieşire? Că din poze văd un singur fir galben ce merge la bornele de ieşire. Link spre comentariu
chetantudor Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Am facut scurt intre firul galben care vine de la condensatorii aceeia mari de langa punte care sunt cu capul in jos si minusul de langa firul acela galben. Adica firele care vin de la alimentare, de la condensatorii aceeia mari, nu la cele care merg la iesiri, respectiv cele mai aproape de traf cum va uitati de sus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum