Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua provocare...

feri.visky

Postări Recomandate

La un magazin de tehnico-medicale din Bucuresti am gasit tuburi de sticla de laborator (adica eprubete) cu diametrul exterior 18 mm si interior 16 mm cu 2 lei.  Banuiesc ca va trebuie pt detectorul cu cristal-galena.  La un laborator de sticlarie de chimie exista diferite dimensiuni.  Spuneti-mi ce doriti si incerc sa obtin.

(citat:"Pentru detectorul cu cristal, că tot aţi observat  , lungimea este 50 mm iar dia metrul tubului de sticlă, de 29 mm... dacă aveţi aşa ceva ar fi super...")  O sa merg la sticlar, dar dati-mi dimensiunile finale, care este lungimea exacta ?).

Nu stiu daca ati vazut articolul, exista si scheme de emitatoare-transmitatoare de epoca:

http://www.proradioantic.ro/index.php?x=articole&id_stire=208

Merita reprodus, chiar daca nu exact. Nu vom emite.

1479662512.jpg

Editat de mafalda
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Se mai găsesc și acum cele cu diamant sintetic, dar mai rar.Căutați pe la colegii mai apropiați geografic de ruși. Cele mai răspândite sunt cele cu rolă din oțel dur, dar trebuie să apeși tare și să menții presiunea continuu, altfel se întrerupe zgârietura.

Link spre comentariu

@ feri.visky   . de ce nu incercati sa taiati sticla cu fir de ata imbibat in spirt si foc +apa rece . am vazut ceva pe youtube si se pare ca da rezultate . daca aveti mai multa materie prima ...puteti incerca sa vedeti rezultatul...  e doar o idee . daca am deranjat ... cer scuze . 

Link spre comentariu

Mihai1979, am detaliat mai sus ce metode am încercat... nici cu sfoară, nici cu fir de rezistenţă.... sticla este specială, cu tratament termic.

Cineva a mai propus o metodă. Nu l-am încercat. Se pune apă în tub până la nivelul dorit, apoi se pune ulei (circa 1mm grosime) şi se bagă un fier înroşit... Cică se sparge la nivelul de separaţie între apa şi ulei. Dacă sticla este de bere...:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări