mafalda Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 (editat) La un magazin de tehnico-medicale din Bucuresti am gasit tuburi de sticla de laborator (adica eprubete) cu diametrul exterior 18 mm si interior 16 mm cu 2 lei. Banuiesc ca va trebuie pt detectorul cu cristal-galena. La un laborator de sticlarie de chimie exista diferite dimensiuni. Spuneti-mi ce doriti si incerc sa obtin. (citat:"Pentru detectorul cu cristal, că tot aţi observat , lungimea este 50 mm iar dia metrul tubului de sticlă, de 29 mm... dacă aveţi aşa ceva ar fi super...") O sa merg la sticlar, dar dati-mi dimensiunile finale, care este lungimea exacta ?). Nu stiu daca ati vazut articolul, exista si scheme de emitatoare-transmitatoare de epoca: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=articole&id_stire=208 Merita reprodus, chiar daca nu exact. Nu vom emite. Editat Ianuarie 22, 2019 de mafalda Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 25, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 Lungimea tubului este de 26 mm şi diametrul de 30 mm ( 29mm )... mafalda... schema este oarecum similară cu ceea ce ştiu, însă, eclatorul este rotativ... Link spre comentariu
AFCtin Postat Martie 4, 2019 Partajează Postat Martie 4, 2019 (editat) On 11/2/2018 at 11:34 PM, feri.visky said: Ar mai fi nevoie de 10 bucăţi limitatori... ca să fim sută la sută... Φ 3 mm, L=14 mm, la un capăt sferă de 1.5 mm Limitatoare cursa.bmp Buna seara, maine le pun la posta Cu stima Editat Martie 4, 2019 de AFCtin Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 6, 2019 Autor Partajează Postat Martie 6, 2019 Super!!!! Are cineva un "diamant" cu care se tăia geamul (sticla) pentru ferestre? Arăta ca un ciocănel. Împrumut, desigur... Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 Acela cu decupari pe laterala si cu varf taietor nu cu rola?...intr-adevar arata ca un mic ciocanel!... am eu si din acesta si din cel mai modern, cu rola... Link spre comentariu
validae Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 Se mai găsesc și acum cele cu diamant sintetic, dar mai rar.Căutați pe la colegii mai apropiați geografic de ruși. Cele mai răspândite sunt cele cu rolă din oțel dur, dar trebuie să apeși tare și să menții presiunea continuu, altfel se întrerupe zgârietura. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 7, 2019 Partajează Postat Martie 7, 2019 De pe vremea cand chinezariile erau cautate si apreciate...pt geam de 3, 4 si 5 mm. Am taiat si de 6mm si de 1mm.Dupa cum se vede il folosesc rar, dar cand am nevoie se descurca bine. Ma indoiesc in zilele noastre sa nu se gaseasca asa ceva. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 7, 2019 Autor Partajează Postat Martie 7, 2019 Da! M-am gândit că, dacă fixez "diamantul" pe un plan, la înălţimea la care îmi trebuie (26-27 mm) şi rotind tubule de sticlă pe acelaşi plan, de mai multe ori poate reuşesc să tai ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 7, 2019 Partajează Postat Martie 7, 2019 La rola se poate ''trage'' de mai multe ori pe acelasi traseu. La diamant, se trage odata si bine. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Martie 7, 2019 Partajează Postat Martie 7, 2019 @ feri.visky . de ce nu incercati sa taiati sticla cu fir de ata imbibat in spirt si foc +apa rece . am vazut ceva pe youtube si se pare ca da rezultate . daca aveti mai multa materie prima ...puteti incerca sa vedeti rezultatul... e doar o idee . daca am deranjat ... cer scuze . Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 11, 2019 Autor Partajează Postat Martie 11, 2019 Mihai1979, am detaliat mai sus ce metode am încercat... nici cu sfoară, nici cu fir de rezistenţă.... sticla este specială, cu tratament termic. Cineva a mai propus o metodă. Nu l-am încercat. Se pune apă în tub până la nivelul dorit, apoi se pune ulei (circa 1mm grosime) şi se bagă un fier înroşit... Cică se sparge la nivelul de separaţie între apa şi ulei. Dacă sticla este de bere... Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 14, 2019 Autor Partajează Postat Martie 14, 2019 AFCtin, Mulţumesc.... Am montat şi opritoarele... A mai rămas tubul de sticlă... O să încerc cu o pilă diamantată... Tubul de sticlă se întroduce într-un alt tub (plastic, lemn, metal, etc...) la dimensiunile cerute apoi... se insistă! Este ultima... speranţă. 2 Link spre comentariu
AFCtin Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 (editat) Buna seara tuturor, Va rog mare grija cu sticla sa nu va raniti. Mai am tuburi de sticla in caz de nevoie. Cu stima Antonio Editat Martie 14, 2019 de AFCtin 1 Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 Sper sa nu spun o prostie, dar n-ar merge taiat cu flexul cu disc diamantat? Link spre comentariu
Untold Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 (editat) Nu cred ca merge. Din cauza vibratiilor, sticla se va sparge, mai mult ca sigur . Editat Martie 16, 2019 de Untold Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum