Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua provocare...

feri.visky

Postări Recomandate

La sticla chioara, din ambalajele pt bauturi, merge bine, mai ales dupa cateva incercari.La tubul din sticla e alta poveste.Am incercat eu azi de curiozitate, pe un tub din sticla de 21mm diametru si 3 mm grosime.Este sticla speciala, pt prelucrare in ateliere de sticlarie.N-a mers, desi am tratat-o de cateva ori cu apa oparita si apa rece, dupa ce i-am tras o linie cu diamantul. Depinde de calitatea sticlei. 

Link spre comentariu
Vizitator aws.

E groasa, nu ajunge doar zgarietura diamantului. Mai trebuie adancita rila cu o pila triunghiulara. Am taiat si curbat la cald multe astfel de tuburi cand aveam acvarii.

Link spre comentariu

Chiar daca as sacrifica o pila (sau mai multe) dand pe sticla, asta ar insemna munca de chinez.Mai bine incerc cu un FAI.

LE- am reusit sa sectionez tubul, am obtinut o taietura decenta, dar nu-mi place. Nu e sigura metoda, si din cauza vibratiilor, poate da gres. Am reusit mai bine de 1mm sa scobesc in canalul de taiat, dupa care s-a rupt fara probleme pe semn. Cred ca tot cu variatie cald-rece, dar cu fir de nichelina ar merge o taietura mai curata. Se obtine o diferenta de temperatura mai mare decat cu apa clocotita. O sa mai incerc dupa ce gasesc un traf sa pot improviza asa ceva. Oricum sticla asta are alt coeficient de dilatare, mult mai mic decat sticla aia ordinara din ambalaje.De aici tot necazul, si nepotrivirea cu ce e pe net.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Incerc si eu sa va ajut in legatura cu tubuletul de sticla.  Stiu un sticlar la Inst Politehnic facultatea de Chimie. Va rog sa postati dimensiunile.  Exista si tuburi si eprubete de diferite diametre. Se pot taia si slefui putin si cu discuri de diamant fin puse in polizor. Puteti sa-mi dati dimensiunile si prin tel. 0721.704.445.

Editat de mafalda
Link spre comentariu
La 16.01.2019 la 13:23, doru3160 a spus:

La sticla chioara, din ambalajele pt bauturi, merge bine, mai ales dupa cateva incercari.La tubul din sticla e alta poveste.Am incercat eu azi de curiozitate, pe un tub din sticla de 21mm diametru si 3 mm grosime.Este sticla speciala, pt prelucrare in ateliere de sticlarie.N-a mers, desi am tratat-o de cateva ori cu apa oparita si apa rece, dupa ce i-am tras o linie cu diamantul. Depinde de calitatea sticlei. 

Eu am incercat sa tai un bec cu vapori de sodiu cu o sfoara legata in jurul balonului imbibata cu acetona. Acetona insa a ars prea repede si n-a apucat sticla sa sa infierbante. Apoi am imbibat sfoara cu ulei de gatit si i-am dat foc la aragaz. A ars cam 2 minute dupa care am bagat balonul in apa rece pana la sfoara. A plesnit usor si aproape drept. Cu un smirghel cu granulatie medie se finiseaza usor. Bine, sticla unui bec, chiar si cu sodiu, e subtire, dar ma gandesc ca daca uleiul arde mai mult, poate ar merge taiata si o sticla de grosime mai mare.

Link spre comentariu

La al nostru doar detectorul este diferit. Am ales să fac detectorul mai simplu.... Trebuie să mai adaug Instrucţiunile şi schema plus opritoarele la comutatoare.

Cel din imagine nu are partea cu vibratorul

Cu 600 euro la cât a ajuns licitatiţia azi, nu aş fi putut face replica A1... 

Referitor la tăierea sticlei: aşa cum a zis -untold- la sticlele de bere merge... Am încercat azi să dau foc la casă... cu spirt tehnic izopropilic, cu o sfoară mai groasă cu robinetul deschis pe apă rece... Sticla din care este făcut acel tub nu se poate "tăia" prin această metodă!!!

Rămâne să încerc la servici cu ceva diamante...

Eventual postaţi adresa de unde pot să comand eu tubul la lungimea potrivită...

Link spre comentariu
2 hours ago, feri.visky said:

.............Eventual postaţi adresa de unde pot să comand eu tubul la lungimea potrivită...

Buna seara tuturor,

Dl Visky Va rog mult mare atentie cu sticla.:qetrwe

Am cumparat de aici tubuile de sticla https://www.pollin.de/  

Nu au decat o singura dimensiune. Daca-mi dati dimensiunea pe PM mai am un tub acasa si incerc sa-l tai la dimensiunile cerute de proiect.

Cu stima,

Antonio

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări