Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua provocare...

feri.visky

Postări Recomandate

Buna ziua stimati colegi de forum, La prezentarea aparatului, am observat ca mai trebuie sa facem stifturile de blocare pentru cele trei comutatoare. Il rog pe dl Visky sa posteze desenul de executie a acestor stifturi. Cu stima Antonio PS alama gasesc la mine in oras. 

Editat de AFCtin
Link spre comentariu
10 hours ago, AFCtin said:

Buna ziua stimati colegi de forum, La prezentarea aparatului, am observat ca mai trebuie sa facem stifturile de blocare pentru cele trei comutatoare. Il rog pe dl Visky sa posteze desenul de executie a acestor stifturi. Cu stima Antonio PS alama gasesc la mine in oras. 

Ar mai  fi nevoie de 10 bucăţi limitatori... ca să fim sută la sută... 

Φ 3 mm, L=14 mm, la un capăt sferă de 1.5 mm

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Francisc Visky

Pentru detectorul cu cristal, că tot aţi observat  :), lungimea este 50 mm iar dia metrul tubului de sticlă, de 29 mm... dacă aveţi aşa ceva ar fi super...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 12/5/2018 at 6:19 PM, Francisc Visky said:

Pentru detectorul cu cristal, că tot aţi observat  :), lungimea este 50 mm iar dia metrul tubului de sticlă, de 29 mm... dacă aveţi aşa ceva ar fi super...

Buna seara tuturor,

Am comandat in Germania cateva tuburi de sticla fi 30 cu L 50mm care sper sa se potiveasca si la replica noastra. Cum le primesc trimit unul la Arad pentru teste poate se potriveste cumva.

Trebuie sa vad de unde gasesc alama fi 3mm pentru limitatoarele de cursa promise de mine ca le fac.

Tinem legatura.

Cu stima,

Link spre comentariu

Buna seara stimati colegi de forum,

Am primit din Germania tuburi fi 30 X 50mm de sticla pentru detectorul cu glena.

Trimit maine cu posta romana 2 bucati la Arad pentru teste si folosire daca se potrivesc.

PS pentru limitatoarele de alama va rog mai asteptati putin.

Cu stima,

Tub sticla galena.JPG

Editat de AFCtin
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Francisc Visky

AFCtin... mulţumită poştei, pacheţelul m-a aşteptat! Diametrul este o idee mai mare, dar întră în suport şi capac aproape fără joc! Mulţumesc mult... Nu ştiu de ce v-am spus 50 mm!!! Acum să văd cum tai la lungime... Chiar, cum să tai la lungime?

mafalda... emiţătorul acestui receptor era pe avion. Nu că nu ar fi fost utilizat şi cu alte emiţătoare... de la cîtava sute de W la 1-2 kW! Replicarea unor emiţătoare de acest gen presupun bugete uriaşe...

Editat de Francisc Visky
Link spre comentariu

Buna seara tuturor

dl Francisc: Referitor la Lungimea tubului = asa am gasit-o in magazinul on-line din Germania.

1. Sticla se poate taia cu diamantul. Zgariem tubul pe circumferinta si apoi il presam usor pe un covor de cauciuc.
  2. sau eventual cu un disc dremel diamantat  dupa care urmeaza slefuirea pe un smirghel cu granulatie corect aleasa,
  3. sau cum le taie fabrica cu o sarma groasa de nichelina inrosita pe care este apasat si rotit tubul, dupa care se preseaza pe un covor cauciucat. Tubul se sparge cam pe circumferinta unde a fost incalzit de sarma inrosita. Pentru ca asperitatile rezultate pe taietura sa dispara fabrica le incalzeste pe taietura pana la rosu dupa care le lasa la racit. (am vazut procesul la "How is made" la TV)
  4. Care e dimensiunea corecta necesara pentru tub?
  5. tubul detectorului se poate sigila pe capace cu un lipici pe baza de nitro ca cel folosit in modelsm cu uscare rapida. La nevoie lipitura cedeaza usor cand trebuie demontat detectorul.

Intram un pic si in domeniul emitatoarelor folosite? De dragul informarii.:reytre

Cu stima,

Editat de AFCtin
Link spre comentariu
Vizitator Francisc Visky

Referitor la "tăiat" am vrut să aplic metoda cu sfoară ănmuiată în spirt şi apoi dat foc, după stingere băgat în apă rece. După ce am înfăşurat sfoara m-am răzgândit... mi-a fost frică! Nu am mai făcut aşa ceva.... Voi încerca la servici metodele indicate...

Referitor la emiţătoare voi pregăti un info şi aici...

Link spre comentariu
3 hours ago, Francisc Visky said:

Referitor la "tăiat" am vrut să aplic metoda cu sfoară ănmuiată în spirt şi apoi dat foc,.......................

Buna seara domnule  Francisc,

Nu mai incercati asa (.....cu sfoară inmuiată în spirt şi apoi dat foc,....... ) sa taiati sticla ca nu va iese si s-ar putea sa va raniti :qetrwe Doamne fereste!. Va rog mult aveti mare grija cu sticla!

Cu ochelari de protectie la ochi si cu multa rabdare incercati cu un disc dremel diamantat sa taiati pe circumferita tubul la dimensiune. Daca nu iese mai am unul de rezerva. 

Cu stima,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări