Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua provocare...

feri.visky

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Francisc Visky

Mulţumesc pentru apreciere... aprecierea este pentru tot colectivul...

Iată un mic inventar al donaţiilor:

+300 lei de la un elforum-ist care se vrea... ascuns...

+25 lei sosit în cont cu precizarea proiectului A1

+10 USD de la YO2BPZ

+Foarte multe ore de CAD oferite de marlowe

+Forte multe materiale şi ore de prelucrare oferite de AFCtin

+Piese textolit oferite de YO9CAB

+Bare de Am oferite de YO2DNW

+Bare de pentru butoane oferit de Pitagora, în plus a pus la dispoziţia proiectului expertiza lui în istoria aparatului A1

+Lemn şi execuţia cutiei oferite de harfa

+Ajutorul oferit de GMP prin studiul comparat cu varianta americană a lui A1

+Restul... Feri, prin Superplast (www.superplast.ro)

(NU neaparat în ordinea importanţei...)

Mai rămân de finanţat DTP revistă... 100 eur., tipărirea revistei 500-700 euro (în funcţie de câte bucăţi voi tipări).

Aşa cum am promis, în această săptămână s-au terminat şi plăcile şi suportul plăcilor la CV. Îmi rămâne să finisez gradul lăsat de tăierea cu jet de apă... A fost mai ieftin decât tăierea cu laser...

Am ales pentru suporţi , Al tot din considerente de preţ dar şi din perspectiva istorică mai corectă... Primele modele erau "all Al"...

Aştept cu nerăbdare distanţoarele...

CV A1.jpg

CV A1 b.jpg

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
On 8/28/2018 at 6:43 PM, feri.visky said:

Mulţumesc Antonio pentru barele de alamă.  E de apreciat efortul tău pentru pentru acest proiect... :)

Buna seara domnule feri.visky,

Sunteti amabil cu aprcierile, 

Sprijin acest proiect cu toata inima deoarece doresc sa aduc un omagiu bunicilor si strabunicilor mei, cat si tuturor celor care au suferit si au murit in primul razboi mondial, indiferent sub ce steag si-au servit tara, au luptat au suferit si multi dintre ei au murit. 

Bunicul meu din partea mamei  Gheorghe Lazar (a lu' Rac) locuitor al unui sat de langa Bucuresti, a fost taran autodidact si transmisionist in aramata regelui Mihai intai si a facut frontul in al doilea razboi mondial in est. Srabunicii mei sigur au luptat in primul razboi mandial. Dumezeu sa-i odihneasca pe toti.

Impotiva sortii potrivnice mie, sper sa mai pot sprijini proiectul.

Cu stima

Antonio

PS: .....

Steagul sa luceasca
Pentru el traim
Tara sa-n floreasca
Pentru ea murim......

Link spre comentariu

Ridicaţi un pahar de şampanie toţi cei care aţi participat la acest proiect şi nu numai, în amintirea celor care s-au sacrificat în Marele Război...! Am reuşit împreună să facem ce o ţară întreagă nu areuşit, nici măcar prin vorbe...

Am replicat un receptor de artilerie pe care nu am reuşit să-l cumpărăm cu vreo 1000 de euro, dar l-am replicat cu ... mai mult! Dar ce contează când ne putem bucura împreună de acest succes... academic!

P.S.: Încă necablat... dar nu m-am putut abţine să nu vă împărtăşesc ... Bugetul fizic a atins suma de 6700 lei fără contribuţia lui Pitagora, Hanes, AFCtin, Harfă a radioamatorilor şi a persoanelor enumerate deja... 

În 26 septembrie, Deo volente, voi prezenta replica A1 la Academia Română în contextul aniversării: 

Nicolae Tiberiu-Petrescu, primul inginer român cu specialitatea radio

O schiţă biografică la 130 de ani de la naştere[1]

Francisc VISKY

Cu convingerea că prin această lucrare am pus o petricică înfinit de mică la temelia patriei mele, termin, închinând-o tuturor acelora care voesc binele Armatei şi României Mari, şi acelora care iubesc munca, cinstea şi dreptatea.

N. Tiberiu-Petrescu

[1] Pe baza  corespondenţei cu Dr. Ing Florian Ion Tiberiu Petrescu, nepotul generalului Petrescu

Low res A1 evolute.jpg

Link spre comentariu

Am trecut şi acest... examen. Lucrarea a suscitat interesul prin faptul că au fost prezenţi şi nepotul şi strănepotul lui Nicolae Tiberiu Petrescu...

Mulţumesc pentru tot ajutorul la realizarea acestui frumos proiect. Până la urmă cel mai greu a fost să car aparatul prin Bucureşti... :)

Urmează diplomele şi revista nr.18!

P.S.: O să postez şi aparatul gata cablat...

8.JPG

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări