Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua provocare...

feri.visky

Postări Recomandate

130 de ani...

Cu ani în urmă, am prezentat la Academia Română o lucrare despre contribuţia unor cadre militare din arma Geniului la dezvoltarea radioului şi radiofoniei în ţara noastră.

Printre cei evocaţi a fost şi N. Tiberiu Petrescu, maior în armata română, autor al lucrării: „RADIOTELEGRAFIA žI RADIOTELEFONIA. Cu diferitele lor aplicaţiuni şi organizarea radio-internaţională a României-Mari”.

De asemenea în paginile revistei Radio Român am găsit intervenţii ale maiorului, dând explicaţii la funcţionarea aparatelor de radio.

Am propus pentru anul aniversar 2018 prezentare unui radioreceptor cu galenă care a funcţionat în primul război mondial şi în armata Română. Este vorba de un receptor pentru artilerie, aparat ce a fost prezentat şi de Ing. Petrescu, astfel că asociaţia Pro Radio Antic va marca cei 100 de ani de la terminarea primului războiului mondial prin realizarea replicii acestui aparat.

Aparatul a fost produs de mai multe firme din Franţa, reprodus chiar şi de S.U.A. datorită simplităţii, fiabilităţii şi manevrabilităţii.Aparatul A1 va fi prezentat pe larg în revista Pro Radio Antic, nr.18/2018.

Dar să vedem şi cîteva date biografice ale Ing. Petrescu. Generalul de brigadă, şi inginerul electronist Nicolae T. Petrescu s-a născut pe data de 01-ianuarie-1888, dintr-o familie de români de origine romană, într-o comună din sudul României. Tatăl său era învăţător, iar înaintaşii săi povesteau că avuseseră cei mai mulţi meseria ori de profesor (învăţător) ori de cadru militar...

Pe larg despre viaţa şi opera acestui mare om, inginer şi militar, aproape uitat, vom scrie tot în revista amintită. Aşa cum am procedat şi cu un alt inginer român Titus Konteschweller, vom promova imaginea, viaţa şi opera acestui mare patriot care a fost N. T. Petrescu cel care a pus bazele transmisiunilor moderne în armata româna...

În carte descrie şi aparatul la care muncim deja de o vreme...

post-175977-0-66936900-1514900972_thumb.jpgpost-175977-0-50300900-1514900918_thumb.jpgpost-175977-0-24524300-1514900742_thumb.jpgpost-175977-0-95340700-1514900757_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna seara tuturor,

3 comutatoare complet echipate (mai putin butoanele de ebonita), au plecat azi dimineata catre Arad cu posta romana, pe adresa asociatiei Pro Radio Antic.

Termen estinat de livrare vineri 12ian2018

Sper din inima ca piesele mele sa corespunda calitativ.

Multumesc domnului Schorch pentru sprijinul acordat

Cu stima,

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Buna seara tuturor

Off............ :tryre .

Va rog mult puteti pune o schita pe e-mail cu aceste comutatoare? Axul pe care inta bucsa are 3.8mm in loc de 4 deoarece asa am gasit alezorul in targ.

Va rog sa puneti pe e-mail si piulitele randalinate si profilate. Sa vad exact ce se doreste. Daca n-am eu dispozitiv de randalinat poate gasesc la vreun cunoscut.

Cu stima,

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Buna seara domnule Visky,

Multumesc pentru raspuns vis a vis de comutatoare.
-Filetul M8 l-am dat cu o filiera si la intrare i-am facut o degajare la 45 grade insa se pare ca am deformat profilul filetului. La iesire am facut o degajare cu un cutit cu profil rotund insa degajarea nu e suficient de adanca.
-Tija filetata cu M3 am lasat-o intentionat mai luga dupa ce am vazut cat de tari sunt arcurile. Dupa asamblare si lipirea piulitei cu cositor axul se poate scurta la dimensiunile finale.
-Tija filetata cu M4 am facut-o dupa ploturi.
Referitor la piesele din acest mesaj, ma uit bine fac o bucata, o trag in poza, o public pe forum si eventual v-o trimit la Arad. Daca totul e ok fac si celelalte piese necesare. E ok asa?
Cu stima,
Link spre comentariu

Cu CV este ceva mai complicat... trebuie neaparat executate toate elementele, exceptând axul şi câteva şuruburi, prin metoda laser. Sunt dificultăţi de aprovizionare a plăcilor subţiri de dimensiune mare (1000 mm x 1200 mm). Costurile de execuţie sunt ridicate. Din ofertele avute se cer 3-5 euro/ml + TVA, pentru decupare laser. Pentru acest capitol nu avem încă bugetul asigurat.

Desene există ele vor deveni publice în revista de primăvară nr. 18...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări